CHP’liler erken seçimi reddetti

Yerel seçimlerin, mevsimsel şartlar sebebiyle her 5 yılda bir mart yerine, kasım ayında yapılmasına ilişkin, AK Parti’nin gündeme getirdiği teklifin CHP tarafından kabul görmediği öğrenildi.

Gündem - 8 yıl önce

BBP Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin olumsuz hava şartları sebebiyle düştüğü 2009 yerel seçimlerinden sonra, seçim tarihinin daha ileri bir tarihe çekilmesi tartışılmış ancak sonuç alınamamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir süre önce kurmayları ile yaptığı toplantıda da yerel seçim tarihinin değiştirilmesi yeniden gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kış şartları sebebiyle riskli bir kampanya sürecinin yaşandığına yönelik değerlendirmelere hak verdiği belirtildi. Yerel seçim tarihinin değiştirilmesi Anayasa değişikliğini zorunlu kıldığı için, ancak CHP’nin destek vermesi durumunda tarihin değiştirilebileceğini belirten AK Parti kurmaylarının, bu konuda bir süre önce CHP’li yöneticilerin nabzını yokladığı öğrenildi. Ancak CHP’nin sıcak bakmaması üzerine AK Parti’nin ‘Kasım’da yerel seçim’ teklifini rafa kaldırdığı belirtildi.
Bilindiği gibi, AK Parti ve MHP’nin milletvekilli sayılarını toplamı Anayasa değişikliği için gerekli olan 367 sayısına ulaşmıyor. Bu nedenle Anayasa değişikliğinin ya referanduma sunulması ya da CHP’nin desteği ile referandumsuz Meclis’ten geçmesi gerekiyor.
AK Parti kurmayları “Tarih değişikliği için bir referanduma gidilmesini doğru bulmuyoruz. Bu hem zaman alacak, hem de maliyeti olacak bir konu. CHP’liler de yerel seçimlerin kasım ayına alınmasına sıcak bakmıyor. Bu durumda yerel seçimlerin 2019 Mart ayında yapılması kesin gibi gözüküyor” değerlendirmesini yaptı.
Kaynak: IHA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Vatan Şaşmaz'ın oğlu oldu | Yasemin Adalı doğum yaptı

2018-02-20 21:02 - Magazin

Babası tarafından vurulan genç yaşama mücadelesini kaybetti

2018-02-23 05:02 - Asayiş

İsrail askerleri Yahudi yerleşimcilerin evlerini söktü

2018-02-20 17:02 - Dünya

Çocuk istismarını önleme komisyonu ilk toplantısını yaptı

2018-02-22 22:18 - Genel

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: Sevakin Adası'ndaki tahribatı gidermek boynumuzun borcu

2018-02-21 18:53 - Genel

CHP’liler erken seçimi reddetti

2018-02-25 18:52 - Gündem

Keçiboynuzundan besin değeri yüksek çikolata üretildi

2018-02-22 23:54 - Sağlık

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan 'ateşkes tasarısı' değerlendirmesi

2018-02-22 23:55 - Genel

Boluspor - B.B. Erzurumspor maçının ardından

2018-02-23 01:02 - Spor

Ankaragücü Başkanı Yiğiner, Bahçeli'yi ziyaret etti

2018-02-24 06:27 - Gündem

İlgili Haberler

Siber dolandırıcıların "Ödeme İste" kapora tuzağına karşı uyarı

15:52 - Gündem

Bilecik ve Balıkesir'de çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

15:48 - Gündem

Türk siyasi tarihindeki çeyrek asırlık öykü: AK Parti 25 yaşında

15:38 - Gündem

Turkuaz renkli Mavigöl'ü 5 yılda 700 bin kişi gezdi

15:32 - Gündem

Giresun ve Trabzon için gök gürültülü sağanak uyarısı

15:12 - Gündem

Günün Manşetleri

Kuzey Makedonya'daki iç karışıklıkları sonlandıran Ohri Çerçeve Anlaşması'nın üzerinden çe

15:58 - Dünya

Siber dolandırıcıların "Ödeme İste" kapora tuzağına karşı uyarı

15:52 - Gündem

Bilecik ve Balıkesir'de çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

15:48 - Gündem

Türkiye'nin en çok vergi veren kurumları listesine bankalar damga vurdu

15:43 - Ekonomi

Türk siyasi tarihindeki çeyrek asırlık öykü: AK Parti 25 yaşında

15:38 - Gündem