?>

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak: TBMM'nin hızla olağanüstü toplanmaması düşünülemez

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Öztrak, İdlib'deki saldırıya ilişkin, "Onlarca şehidimiz varken, TBMM'nin buna sessiz kalarak hızla olağanüstü toplanmaması düşünülemez." dedi.

Siyaset - 6 yıl önce

Ankara

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında İdlib gündemi ile olağanüstü toplandı.

CHP'den Meclis'in olağanüstü toplanması talebi

Toplantıya ilişkin açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, dün akşam yılın en kısa ayında, en uzun geceyi yaşadıklarını belirterek mübarek bir gecede, başta şehitlerin aileleri olmak üzere milletin ocağına büyük bir ateş düştüğünü ifade etti.

İdlib'de 33 Mehmetçiğin şehit olduğunu, 32 askerin de yaralandığını dile getiren Öztrak, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralı askerlere acil şifa, şehitlerin ailelerine, TSK ve millete sabır ve başsağlığı diledi.

"Kayıplarımız büyük, acımız tarifsizdir." diyen Öztrak, "Dün gece yaptığımız MYK toplantısında İdlib'deki gelişmeleri değerlendirdik. Bugünkü toplantımızda, dün akşam başladığımız değerlendirmeye devam ettik. TBMM'yi bu konuyu görüşmek üzere kapalı oturumla toplantıya çağırma kararı almıştık. Bugün de grup başkanvekillerimiz, Anayasa'mızın hükümleri doğrultusunda TBMM'yi yarın saat 14.00'te olağanüstü toplanması ve konuyu kapalı bir oturumda görüşmek için TBMM Başkanlığına başvurdu." diye konuştu.

Toplantı çağrılarının Anayasa'daki gerekçelere dayandığına işaret eden Öztrak, bunun, birlik ve bütünlük içinde, yaşanan çok sıkıntılı süreci aşma gayreti olduğunu belirtti.

"Sorumluluk makamı, bu bilgilendirmeyi kendisi yapmalıdır"

Türk ordusunun, TBMM'nin ordusu olduğunun altını çizen Öztrak, Anayasa'ya göre Başkomutanlığın TBMM'nin manevi varlığından ayrılamayacağını vurguladı.

Öztrak, şunları kaydetti:

"Onlarca şehidimiz varken TBMM'nin buna sessiz kalarak, hızla olağanüstü toplanmaması düşünülemez. İkinci olarak, Anayasa'mıza göre milli güvenliğin sağlanmasından ve silahlı kuvvetlerin yurt savunmasına hazırlanmasından, TBMM'ye karşı cumhurbaşkanı sorumludur. Ulusumuzu derin bir üzüntüye boğan bu meselede, TBMM'yi bilgilendirme görevinin, atanmış bakanlar yerine, seçilmiş sayın Erdoğan tarafından yapılması TBMM'nin manevi şahsiyetine saygının gereğidir. Bu, aynı zamanda Anayasa'nın 104 ve 117'nci maddelerinin de emridir.

Yine bu husus, ulusça birlik ve beraberliğimizin sağlanması bakımından son derece yararlı olacaktır. Bu nedenle sorumluluk makamı, bu bilgilendirmeyi kendisi yapmalıdır. Böyle bir toplantının Meclisin olağan takvimine uydurulması, yaşananları sıradanlaştırmak başka bir şeye yaramaz. TBMM Başkanı'nı Meclisin hukukuna sahip çıkmaya, milletimizin iradesinin tecelligahı olan TBMM'de ortak aklı aramanın önünü açmaya davet ediyoruz. Bizim parti olarak tek beklentimiz budur. Bu konuda sorulara cevap vermesi gereken makam hala sustuğundan bugün de soru almayacağım."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Millet Kütüphanesi'nin kapıları 7/24 açık

2020-02-22 17:27 - Kültür Sanat

A Milliler, Avrupa Şampiyonası Elemelerine yenilgiyle başladı

2020-02-22 02:01 - Spor

İdil Biret genç sanatçılarla Pembe Köşk'te konser verdi

2020-02-27 17:05 - Kültür Sanat

25 yıldır el emeğiyle baston üretiyor

2020-02-27 14:47 - Çevre-Hayat

Türk şirketi Germont, Rusya'da dev etilen tesisi inşa edecek

2020-02-22 07:31 - Özel Haber

Mersin Taşkuyu Mağarası dünya mirası olma yolunda

2020-02-27 17:32 - Kültür Sanat

Prof. Dr. İlhan Tekeli, 19. Vehbi Koç Ödülü'nün sahibi oldu

2020-02-27 14:43 - Genel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak: TBMM'nin hızla olağanüstü toplanmaması düşünülemez

2020-02-28 19:27 - Siyaset

Nijerya geçen sene film ve müzikten 104 milyon dolar kazandı

2020-02-26 22:07 - Magazin

Bakan Varank'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan için fotoğraflı doğum günü kutlaması

2020-02-26 17:37 - Gündem

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB'ye tam üyelikte çok kısa sürede ciddi mesafe alabiliriz

17:13 - Siyaset

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB'ye tam üyelikte çok kısa sürede ciddi mesafe alabiliriz

16:12 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merz'i resmi törenle karşıladı

14:53 - Siyaset

2026 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda

13:37 - Siyaset

Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın vefatının üzerinden 5 yıl geçti

11:22 - Siyaset

Günün Manşetleri

İstanbul'da polis denetimlerinde 949 kişi gözaltına alındı

08:38 - Asayiş

Fas, Çöl Bölgesi’nde yapılan altın araştırmalarında sonuç elde ettiğini duyurdu

02:08 - Ekonomi

Nijerya'daki darbe girişimi iddiasıyla 42 asker gözaltına alındı

02:03 - Dünya

Londra'da İsrail'in ateşkesi ihlal ederek Gazze'ye saldırıları protesto edildi

00:12 - Dünya

İngiltere Kralı Charles, kardeşi Prens Andrew'un ünvanlarını geri aldı

23:53 - Magazin