?>

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak: TBMM'nin hızla olağanüstü toplanmaması düşünülemez

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Öztrak, İdlib'deki saldırıya ilişkin, "Onlarca şehidimiz varken, TBMM'nin buna sessiz kalarak hızla olağanüstü toplanmaması düşünülemez." dedi.

Siyaset - 5 yıl önce

Ankara

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında İdlib gündemi ile olağanüstü toplandı.

CHP'den Meclis'in olağanüstü toplanması talebi

Toplantıya ilişkin açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, dün akşam yılın en kısa ayında, en uzun geceyi yaşadıklarını belirterek mübarek bir gecede, başta şehitlerin aileleri olmak üzere milletin ocağına büyük bir ateş düştüğünü ifade etti.

İdlib'de 33 Mehmetçiğin şehit olduğunu, 32 askerin de yaralandığını dile getiren Öztrak, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralı askerlere acil şifa, şehitlerin ailelerine, TSK ve millete sabır ve başsağlığı diledi.

"Kayıplarımız büyük, acımız tarifsizdir." diyen Öztrak, "Dün gece yaptığımız MYK toplantısında İdlib'deki gelişmeleri değerlendirdik. Bugünkü toplantımızda, dün akşam başladığımız değerlendirmeye devam ettik. TBMM'yi bu konuyu görüşmek üzere kapalı oturumla toplantıya çağırma kararı almıştık. Bugün de grup başkanvekillerimiz, Anayasa'mızın hükümleri doğrultusunda TBMM'yi yarın saat 14.00'te olağanüstü toplanması ve konuyu kapalı bir oturumda görüşmek için TBMM Başkanlığına başvurdu." diye konuştu.

Toplantı çağrılarının Anayasa'daki gerekçelere dayandığına işaret eden Öztrak, bunun, birlik ve bütünlük içinde, yaşanan çok sıkıntılı süreci aşma gayreti olduğunu belirtti.

"Sorumluluk makamı, bu bilgilendirmeyi kendisi yapmalıdır"

Türk ordusunun, TBMM'nin ordusu olduğunun altını çizen Öztrak, Anayasa'ya göre Başkomutanlığın TBMM'nin manevi varlığından ayrılamayacağını vurguladı.

Öztrak, şunları kaydetti:

"Onlarca şehidimiz varken TBMM'nin buna sessiz kalarak, hızla olağanüstü toplanmaması düşünülemez. İkinci olarak, Anayasa'mıza göre milli güvenliğin sağlanmasından ve silahlı kuvvetlerin yurt savunmasına hazırlanmasından, TBMM'ye karşı cumhurbaşkanı sorumludur. Ulusumuzu derin bir üzüntüye boğan bu meselede, TBMM'yi bilgilendirme görevinin, atanmış bakanlar yerine, seçilmiş sayın Erdoğan tarafından yapılması TBMM'nin manevi şahsiyetine saygının gereğidir. Bu, aynı zamanda Anayasa'nın 104 ve 117'nci maddelerinin de emridir.

Yine bu husus, ulusça birlik ve beraberliğimizin sağlanması bakımından son derece yararlı olacaktır. Bu nedenle sorumluluk makamı, bu bilgilendirmeyi kendisi yapmalıdır. Böyle bir toplantının Meclisin olağan takvimine uydurulması, yaşananları sıradanlaştırmak başka bir şeye yaramaz. TBMM Başkanı'nı Meclisin hukukuna sahip çıkmaya, milletimizin iradesinin tecelligahı olan TBMM'de ortak aklı aramanın önünü açmaya davet ediyoruz. Bizim parti olarak tek beklentimiz budur. Bu konuda sorulara cevap vermesi gereken makam hala sustuğundan bugün de soru almayacağım."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

fastPay ve İstanbul Wildcats'ten esporda iş birliği

2020-02-25 14:56 - Ekonomi

Alexander Sörloth Trabzonspor'u zirvede tutuyor

2020-02-23 15:37 - Spor

Akdeniz'de 4,7 büyüklüğünde deprem

2020-02-27 21:22 - Gündem

Çavuşoğlu ve Zarif koronavirüs salgınını görüştü

2020-02-24 18:22 - Siyaset

Deprem bölgesine 126 milyon 500 bin lira nakdi yardım gönderildi

2020-02-21 23:27 - Gündem

Antalyaspor ligde ve kupada çıkışını sürdürmek istiyor

2020-02-27 14:37 - Spor

Evlenen çift sayısı 17 yılın en düşüğünde

2020-02-27 16:40 - Ekonomi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak: TBMM'nin hızla olağanüstü toplanmaması düşünülemez

2020-02-28 19:27 - Siyaset

Pakistan'da ilk Kovid-19 vakaları tespit edildi

2020-02-26 23:57 - Dünya

Avrupa'ya gitmek isteyen düzensiz göçmenler Çanakkale'de sahillere gelmeye başladı

2020-02-28 12:07 - Gündem

İlgili Haberler

Bakan Yerlikaya: Bugünün Türkiye'si her bir vatandaşının sesine kulak veren bir Türkiye'dir

00:03 - Siyaset

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Geleceği inşa etmeye aday bir Türk dünyası var

16:47 - Siyaset

Bakan Işıkhan'dan kamu çalışanlarının mali ve sosyal haklarına ilişkin açıklama

14:28 - Siyaset

Bakan Uraloğlu, 'Küresel Ulaştırma Koridorları Forumu'nun çıktılarını açıkladı

14:08 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pakistan’a yönelik menfur terör saldırısını lanetliyorum

13:42 - Siyaset

Günün Manşetleri

Bakan Yumaklı: Menderes ve Seferihisar'daki orman yangınlarının enerjisi düşürüldü

12:48 - Gündem

AA Finans'ın haziran ayı Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlandı

12:43 - Ekonomi

Ege ve Marmara denizlerinde hayalet ağ temizliği sürüyor

12:38 - Gündem

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 11 Filistinli hayatını kaybetti

12:32 - Dünya

Mısır: Gazze'de 60 günlük ateşkesi kapsayan bir anlaşma üzerinde çalışıyoruz

12:23 - Dünya