?>

CHP'den uluslararası Suriye konferansı

CHP, İstanbul'da 28 Eylül'de "Suriye Sorununun Uluslararası Boyutu", "Suriyeli Sığınmacıların Karşılaştıkları Sorunlar", "Toplumsal Yaşam ve Uyum" gibi başlıkların ele alınacağı uluslararası Suriye konferansı düzenleyecek.

Siyaset - 6 yıl önce

TBMM

CHP'nin, "Suriye sorununun Suriye'nin komşuları ve bölgenin kendi dinamiklerinin oluşturacağı ortak zeminde irdelenmesi gerektiğinden" hareketle düzenleyeceği konferansta, bu ortak zeminin yaratılması imkanları irdelenecek.

Konferans, "Suriye'nin insan kaynağının başka ülkelerde içinde bulunduğu durumu, konunun uluslararası boyutunu, komşu ülkelerin Suriye'nin sorununun çözümüne nasıl katkıda bulunabileceğini ve Suriye'nin komşularıyla nasıl bir eşgüdüm oluşturabileceğini anlamayı" hedefliyor.

Konferansın, "Suriye sorununun çözümü için uluslararası düzeyde sürdürülen çalışmalara, Cenevre konferansına, Astana sürecine veya Soçi sürecine bir alternatif olmadığı, bu çalışmalara mütevazı bir katkı sağlamayı, Suriye'nin komşuları ile sorunun temel dinamiklerini birlikte çözümlemelerine yardımcı olmayı amaçladığı" belirtildi.

Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın sunum konuşmasıyla başlayacak konferansta, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bir konuşma yapacak.

İstanbul'da 28 Eylül'de düzenlenecek konferansta, 5 başlık altında paneller düzenlenecek.

"Suriye Sorununun Uluslararası Boyutu" başlıklı ilk panelde, "AB'den bakışı" AB Türkiye Temsilciliğinden Steven De Wilde, Türkiye'nin görüşünü de Eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin anlatacak. Ayrıca Rusya, İran, Irak ve ABD'den de katılımcılar kendi görüşlerini aktaracak.

İkinci panelde, İltica ve Göç Araştırma Merkezi Başkanı Metin Çorabatır, Türk Alman Üniversitesi Göç Ve Uyum Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Erdoğan, Issam Fares Kamu Politikaları ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Başkanı Nasser Yassin ve Suriyeli gazeteci Sarkis Kassarjian, "Suriyeli Sığınmacıların Karşılaştıkları Sorunları" tartışacak.

Toplumsal Yaşam ve Uyum başlıklı ve moderatörlüğünü eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış'ın yapacağı üçüncü panelde, gazeteci Zeynep Bilgehan, Göç Araştırmaları Derneğinden Didem Danış, TOBB ETÜ'den Dr. Başak Yavcan, Hayata Destek Derneği Başkanı Sema Karaosmanoğlu, Evrensel Gazetesinden Ercüment Akdeniz konuşmacı olacak.

"Bölgedeki Aktörlerin Stratejik Konumları" başlıklı panelde, Suriye'deki güncel durum askeri ve hukuki açıdan değerlendirilecek.

Son panelde, yerel yönetimlerin rolü, sorunlar ve öneriler ele alınacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz'ün konuşmasının ardından, konferans sonuç bildirgesinin yayımlanmasıyla sona erecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dr. Burak Yalçın: Kırık olsa kolunu kullanamazdı' inanışı yanlış

2019-09-17 18:29 - Sağlık

Arzum IFA 2019'da en yeni teknolojili ürünlerini sergiledi

2019-09-16 16:33 - Ekonomi

Uluslararası ilk uçuşunu yapan Rus uçağı TEKNOFEST'te

2019-09-17 17:02 - Teknoloji

'Üçlü Zirve'de Suriye için siyasi çözüm umudu doğdu'

2019-09-18 17:17 - Genel

Öncelikli teknoloji alanları belirlendi

2019-09-14 15:12 - Teknoloji

Diyarbakır'daki terör saldırısının sivil şehitleri son yolculuklarına uğurlanıyor

2019-09-13 18:27 - Gündem

'Bu takımın bir daha bu kadar kötü oynayacağına inanmıyorum'

2019-09-14 23:22 - Spor

Halkbank'tan 1,1 milyar TL'lik TLREF’e endeksli 4 farklı bono ihracı

2019-09-13 23:47 - Ekonomi

'TEKNOFEST'e bu sene 1 milyonun üzerinde ziyaretçi bekliyoruz'

2019-09-17 17:42 - Teknoloji

Şentop, hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere belgelerini verdi

2019-09-14 00:07 - Siyaset

İlgili Haberler

AK Parti'den Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıya tepki

23:13 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı mevkidaşı Abdulati ile telefonda görüştü

16:57 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Söz Gençlikte' programına telefonla bağlandı

00:08 - Siyaset

Ticaret Bakanı Bolat: İhracata 7 aylık veriler itibarıyla baktığımızda da yüzde 5,2'lik artış var

19:52 - Siyaset

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Türkiye'de denize yapılan üçüncü havalimanını tasarladık

13:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

Dünyanın farklı bölgelerinde Filistin'e destek gösterileri düzenlendi

23:33 - Dünya

AK Parti'den Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıya tepki

23:13 - Siyaset

İzmir'in Konak ve Bornova ilçelerinde 19 saat su kesintisi olacak

23:02 - Gündem

Hava sıcaklığı 10 ilde 40 derece ve üzerini gösterdi

22:23 - Gündem

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto edildi

22:18 - Gündem