?>

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: Artık hasarlı binaların yıkım süreçlerini başlattık

Bakan Kurum, İzmir'deki depremde yıkılan binalara ilişkin, "Bu sürece ilişkin sorumluları kimse bu sorumlularla ilgili her türlü cezai, hukuki işlemi yapacağımızı vatandaşlarımızın bilmesini isterim" açıklamasında bulundu.

Gündem - 5 yıl önce

İzmir

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki deprem sonrası artık hasarlı binaların yıkım süreçlerini başlattıklarını söyledi.

Bakan Kurum: Ağır, acil ve yıkık bina sayımız 41'e ulaştı

Kurum, arama kurtarma çalışmaları devam eden Doğanlar Apartmanı enkazında incelemelerde bulunduktan sonra yaptığı açıklamada, arama kurtarma işinin kahramanlarının, AFAD'ın, UMKE'nin yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Kurum, "Özverili bir çalışma yürütüyorlar, durmaksızın. Vardiyalı bir şekilde tüm ekiplerimiz bu çalışmayı yürütüyorlar. Artık binalarımızın alt katlarına inmeye başladık. Yukarıdan ala ala, hassasiyetle çalışıyor ekiplerimiz. Burada da 2. kata kadar geldiler. Yarın artık zemin kat seviyesine ulaşacaklar. Dua ediyoruz, vatandaşlarımızı sağ salim kurtarabilmek için." dedi.

Enkaz kaldırma çalışmalarında ilerleme kaydedip hasar gören binalarda arama kurtarma faaliyetlerinde artık sona doğru yaklaşacaklarını belirten Kurum, şöyle konuştu:

"Artık hasarlı binaların yıkım süreçlerini başlattık. Hasar tespitlerini yapıyoruz, vatandaşlarımıza gerekli bilgilendirmeyi uyarıları yapıyoruz. Hep birlikte yürütüyoruz.

Yarın detaylı bir açıklama yapacağız. Tüm vatandaşlarımız müsterih olsun. Burada, İzmir'imizde her çalışma kontrol altında yürütülüyor. İnşallah hızlı bir şekilde yapıp vatandaşlarımıza ulaşmak, önceliğimiz bu. Öbür işleri zaten yapıyoruz. Elazığ'da, Malatya'da, Van'da ne yaptıysak, burada da aynı şekilde, aynı özveriyle, aynı hızla yapıp, vatandaşlarımızın yaralarını en kısa sürede saracağız."

Yıkılan binalara ilişkin savcılığın tahkikat başlattığını kaydeden Kurum, "Yıkım nedenlerinin, buralardaki beton kalitesinin, projeye uygun olup olmadığının, proje dışı bir imalat olup olmadığının tespitlerini yapıyorlar ve bu sürece ilişkin sorumluları kimse bu sorumlularla ilgili her türlü cezai, hukuki işlemi yapacağımızı vatandaşlarımızın bilmesini isterim." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından depremzedelerle bir araya gelen Bakan Kurum, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kovid-19'dan olumsuz etkilenen sektörlerin kefalet kullandırımına öncelik verilecek

2020-10-30 16:31 - Ekonomi

Şırnak'ta 120 yaşındaki kadın koronavirüsü yendi

2020-10-28 15:41 - Sağlık

'Yılın ahisi' seçilen 42 yıllık tandır ustası mesleğini gelecek nesillere aktarmak istiyor

2020-10-29 14:51 - Çevre-Hayat

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: Artık hasarlı binaların yıkım süreçlerini başlattık

2020-11-02 03:51 - Gündem

TES-İŞ Sendikası: Evden çalışma işini kaybetme kaygısını artırıyor

2020-10-30 19:39 - Ekonomi

"Akbank Cebe POS" ile cep telefonları POS cihazı oluyor

2020-10-26 15:26 - Ekonomi

Suna ve İnan Kıraç Vakfı'nda yeni görevlendirme

2020-10-27 14:34 - Ekonomi

ABD başkan adaylarının dış politika perspektifi; madalyonun iki yüzü

2020-10-27 14:56 - Dünya

Bedensel engelli okçu hayatına yeniden 'hedef' koydu

2020-10-26 15:41 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Cumhuriyet Bayramı mesajı

2020-10-29 03:01 - Gündem

İlgili Haberler

Ege Denizi'nde 5,1 büyüklüğünde deprem

01:12 - Gündem

İzmir'de 2 polisin şehit olduğu silahlı saldırı soruşturmasında gözaltı sayısı 27'ye yükse

01:07 - Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Aile ve Gençlik Fonu'na ilişkin paylaşım

00:03 - Gündem

AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak Oxford'un yeni reklam yüzü oldu

23:18 - Gündem

İzmir'de planlı su kesintileri 9 Eylül'den itibaren 2 günde bir uygulanacak

20:58 - Gündem

Günün Manşetleri

Pasifik ada ülkesi Vanuatu açıklarında 6,4 büyüklüğünde deprem

01:32 - Dünya

Ege Denizi'nde 5,1 büyüklüğünde deprem

01:12 - Gündem

İzmir'de 2 polisin şehit olduğu silahlı saldırı soruşturmasında gözaltı sayısı 27'ye yükse

01:07 - Gündem

İsrail Suriye'ye hava saldırısı düzenledi

00:12 - Dünya

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Aile ve Gençlik Fonu'na ilişkin paylaşım

00:03 - Gündem