?>

Cerrahpaşa Araştırma, Simülasyon ve Tasarım Merkezi törenle açıldı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde kurulan ve İstanbul Kalkınma Ajansı Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Cerrahpaşa Araştırma, Simülasyon ve Tasarım Merkezi (CAST) açıldı.

Sağlık - 2 yıl önce

İstanbul

Açılış töreninde konuşan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, eğitim, araştırma ve hasta hizmetlerinde önemli bir noktada olan üniversitenin, bugün de tasarım anlamında çok önemli bir adım attığını söyledi.

Aydın, artık, kendi araştırmacılarının uygulamak istedikleri yöntemleri bu merkezde uygulama imkanı bulacaklarını belirterek, "Hepimiz için önemli bir aşamaya geçmiş bulunuyoruz. Medikal tasarımdan eklemeli imalata, biyo yazıcılardan artırılmış sanal gerçekliğe üç boyutlu teknolojilerin birçok dalını sağlık alanında kullanmayı hedefleyen CAST, üniversitemizin İstanbul Kalkınma Ajansı 2021 yılı proje çağrıları kapsamında desteklenen projeler arasında yer almaktadır." diye konuştu.

Üniversitenin, söz konusu dönemde Yenilikçi İstanbul, Yaratıcı Endüstriler ve Girişimcilik mali destek programlarına 21 projede yürütücü, 12 projede de ortak olmak üzere 33 başvuru gerçekleştirdiğini aktaran Aydın, bu veriler ışığında İstanbul Kalkınma Ajansına en çok proje başvurusu yapan ve en çok proje desteği alan üniversite olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Prof. Dr. Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üniversitemiz koordinatörlüğünde, Cerrahpaşa Tıp Fakültemiz, Diş Hekimliği Fakültemiz, Mühendislik Fakültemiz, Nanoteknoloji ve Biyoteknoloji Enstitümüz işbirliğiyle gerçekleştirilen projeyle farklı üç boyutlu teknolojileri aynı çatı altında barındıran ve bu kaynakları sağlık alanında cerrahiden tedaviye, tedaviden eğitime geniş bir yelpazede kullanılabilen bir merkez kurulması amaçlanmıştır. İnsan hayatı için tıp alanında sürekli gelişim ve ilerleme sağlamak çok önemlidir. Kurulan merkez bu hedefe ulaşmada bize büyük destek sunacak."

Yapılacak çalışmalarla, klinisyenlerin ihtiyacı olan özel tasarımların hastaya özgü tasarlanıp üretilmesine imkan verileceğini, yenilikçi ürünlerle sağlık eğitiminde kalıcı ve etkin öğrenme sağlayan eğitim araçlarının tasarlanmasının hedeflendiğini aktaran Aydın, üniversitenin vizyonuyla uyumlu çalışacak CAST'ın sağlık alanında yapılacak araştırmalara, bilimsel çalışmalara öncülük edeceğini vurguladı.

Prof. Dr. Aydın, "Özellikle bir yıllık zaman zarfında Harvard Üniversitesi ile protokol imzalanmış olması, bunun zaten kısa zamanda aktif bir yere, bir kıvılcıma ulaştığını bizlere göstermektedir." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, aday çıkması durumunda seçime gideceğini açıkladı

2023-06-05 20:18 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Göreve Başlama Töreni"ne katılan liderler onuruna yemek verdi

2023-06-03 21:53 - Gündem

'57. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali' başladı

2023-06-08 15:28 - Magazin

Miçotakis'e göre Yunanistan'ın karşısında büyük ve öngörülemez bir komşu var

2023-06-07 16:49 - Dünya

Sivas ücretsiz hızlı tren seferleriyle 46 bini aşkın ziyaretçi ağırladı

2023-06-05 12:16 - Çevre-Hayat

Hatay'da yapımı tamamlanan 200 prefabrik iş yerinin anahtarı teslim edildi

2023-06-08 16:33 - Gündem

Ermenistan, demir yollarının açılması konusunda Azerbaycan'la mutabakata varıldığını açıkladı

2023-06-03 14:14 - Dünya

Amasya'da heyelan kameraya yansıdı

2023-06-06 16:49 - Gündem

Kanada Merkez Bankası faiz oranını 22 yılın en yüksek seviyesine çıkardı

2023-06-07 18:33 - Ekonomi

Diyarbakır'da 4,2 büyüklüğünde deprem

2023-06-04 02:22 - Gündem

İlgili Haberler

Tüpteki gaz kaçağını çakmakla kontrol edince hastanelik oldu

13:43 - Sağlık

Steroid bağımlılığı gençlerin sağlığını tehdit ediyor

12:27 - Sağlık

Diyarbakır'da mobil kanser tarama aracı erken teşhis için kırsaldaki kadınların hizmetinde

11:58 - Sağlık

Türkiye'de ilk kez akciğer nakilli hasta anne oldu

11:52 - Sağlık

Araştırmaya göre ABD'de 50 yaş altı kişilerde görülen kanser vakaları arttı

22:48 - Sağlık

Günün Manşetleri

IMF, Pakistan'a 1 milyar dolarlık kaynağın önünü açtı

23:38 - Ekonomi

İstanbul'da vapurdan düşen yolcunun balıkçı tarafından kurtarıldığı anlar kamerada

23:17 - Gündem

"1. Kamu Diplomasisi Sempozyumu"nda ilk gün sona erdi

22:58 - Gündem

Beyaz Saray: Trump, Zelenskiy ile çok iyi ve verimli bir görüşme yaptı

22:53 - Dünya

Fenerbahçe, Başakşehir deplasmanında 4 golle güldü

22:47 - Spor