?>

Cerablus çarşısında bayram yoğunluğu

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütlerinden ilk temizlenen şehir Cerablus'ta, Kurban Bayramı öncesi çarşı ve pazarlarda yoğunluk yaşanıyor.

Dünya - 9 yıl önce

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nın yürütüldüğü ilk merkez Cerablus'ta hayat normale dönüyor.

Özgür Suriye Ordusunun kontrolü yeniden ele almasının ardından Cerablus'ta, Kurban Bayramı öncesi sokaklar ve pazarlar hareketlendi.

Kentin en işlek caddesi Şehitler'de sokak satıcıları sabah ve akşam saatlerinde tezgah açıyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tezgahlarda, çoğunlukla kadın ve çocuk kıyafetleri bulunuyor.

Erkekler daha çok market ve manavlardan evlerinin ihtiyacını karşılarken, kadınlar ise çocuklarına bayramlık kıyafet alıyor. Köylerden gelen vatandaşlar ise bayramlık tıraşlarını olup, ekmek ve gıda alışverişi yaptıktan sonra dönüyor.

Çocuklar da harçlıklarıyla bakkallardan soğuk içecek ve dondurma alarak, arkadaşlarıyla sokak aralarında oynuyor.

Ekmek fırınlarında kuyrukların oluştuğu Cerablus sokaklarında vatandaşlar, 2,5 yıl aradan sonra özgürce alışveriş yapmanın keyfini çıkarıyor.

Esnaf memnun

Sokakta açtığı tezgahta çocuk kıyafeti satan Muhammed Adil, AA muhabirine, uzun bir aradan sonra yeniden satış yapabildiği için mutlu olduğunu söyledi.

Halkın alım gücünün düşük olduğunu belirten Adil, şunları kaydetti:

"Halk burada bayram alışverişi yapıyor. Ama bazıları da mecburen alıyor, çünkü evleri ve elbiseleri DAEŞ tarafından yakılmış. Terör örgütü YPG, Münbiç'ten elbise almamıza izin vermiyor. Onun için şimdilik elbiseleri Azez'den getirtiyoruz. Bize uzak ve orada da elbise az olduğu için buraya pahalı geliyor. Ama yine de zorunlu ihtiyaç olduğu için millet alıyor. Milletimiz gerçekten çok sevinçli. Şükürler olsun, insanımız yavaş yavaş geliyor."

Esnaf Nasır Hafız Hızri ise yoğunluktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Allah'a şükürler olsun, işler eskisinden çok daha güzel. İnsanlar bayram için alışverişe geliyor, çok mutluyuz." şeklinde konuştu.

"Kızlarıma elbise almak için geldim"

Cerabluslu 41 yaşındaki Mustafa el-Hasen de kızlarına bayramlık almak için çarşıya çıktığını ifade etti.

Son bir yıldır alışveriş yapamadığını anlatan Hasen, "3 kızım var, onlara elbise almak için geldim ama çok pahalı. Kızlarıma geçen bayram Azez'den aldığım elbiseleri yine giydireceğim. En küçük kızım benden bayram hediyesi olarak çanta istedi. Onu sevindirmek için parama göre hediye alacağım." dedi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Başkentteki huzur operasyonunda 101 şüpheli yakalandı

2016-09-07 18:44 - Genel

FETÖ nün himmet davası başladı

2016-09-05 19:37 - Gündem

Van'daki terör saldırılarını gerçekleştiren 2 kişi tutuklandı

2016-09-08 14:16 - Genel

Hacı adaylarından Mekke'deki müzelere yoğun ilgi

2016-09-05 14:39 - Kültür Sanat

AURA dan masaj yastığıı kampanyası

2016-09-07 16:47 - Teknoloji

Kenan Yavuz'dan istifa açıklaması

2016-09-06 19:52 - Gündem

Gökyüzünde adrenalin dolu dakikalar kameraya yansıdı

2016-09-09 20:32 - Gündem

Suriye muhalefetinden üç aşamalı yeni vizyon

2016-09-07 19:08 - Dünya

'Hiçbir demokrasi terörle iç içe yaşayamaz'

2016-09-10 15:47 - Gündem

Cerablus çarşısında bayram yoğunluğu

2016-09-10 16:07 - Dünya

İlgili Haberler

Katar ve Mısır dışişleri bakanları, Doha Forumu kapsamında Gazze'yi görüştü

20:22 - Dünya

İngiltere'de kraliyet tacının cam muhafazasına muhallebili saldırı

16:22 - Dünya

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Doha'da Katar Emiri Al Sani ile görüştü

15:12 - Dünya

Lübnan Enformasyon Bakanı Markus, Doha Forum 2025'te AA standını ziyaret etti

14:53 - Dünya

Barrack: "ABD'nin müdahil olduğu 93 darbe veya rejim değişikliği yaşandı"

14:33 - Dünya

Günün Manşetleri

TFF Tahkim Kurulu, bahis soruşturmasında 71 futbolcunun aldığı cezayı onadı

21:42 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro ile görüştü

20:55 - Siyaset

Katar ve Mısır dışişleri bakanları, Doha Forumu kapsamında Gazze'yi görüştü

20:22 - Dünya

Bodrum'da yağmur suyuyla denize sürüklenen atıklar kıyıya vurdu

19:27 - Gündem

Konyaspor ile Çaykur Rizespor 1-1 berabere kaldı

19:22 - Spor