?>

'Cep telefonlarında kredi kartına taksit yasağı kalkmalı'

TESK Başkanı Palandöken, 'Cep telefonu satışında uygulanan kredi kartına taksit yasağı kalkmalı. Kredi kartına taksit imkanı sağlanırsa bankalar yerine esnafımız kazanır.' dedi.

Ekonomi - 8 yıl önce

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, cep telefonu satışında uygulanan kredi kartıyla taksitli satış yasağının kalkması gerektiğini ifade etti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, taksit sınırlamalarının vatandaşları faizli kredilere yönlendirdiğini belirterek, kredi kartına taksit sınırlamasının ürünlere talebi azaltmadığına işaret etti.

Akıllı telefon satışlarının her yıl bir önceki yıla göre yaklaşık 500 bin arttığını bildiren Palandöken, 2015 yılında 12 milyon, 2016 yılında da 12,5 milyon akıllı cep telefonunun satıldığını aktardı.

Palandöken, Türkiye’de akıllı telefon kullanımının oldukça yüksek olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Cep telefonlarında kredi kartına taksit yasağı kalkmalı. İstatistiklere göre, akıllı telefon kullananlar ortalama 2 yılda bir cep telefonu değiştiriyor. Cep telefonu satışında kredi kartına taksit imkanı sağlanırsa bankalar yerine esnafımız kazanır. Vatandaş faiz ödemez, kredi faizlerinde de azalma olur. Cep telefonu ve diğer elektronik eşyaları almak isteyen vatandaşlar, mağaza yetkilileri tarafından mağazanın içindeki mobil banka şubesine yönlendiriliyor. Bankalar da 10 dakika içinde krediyi onaylayarak kredi kartına taksit yapılmayan cep telefonu satışı için 36 ay vadeli kredi verebiliyor."

Beyaz eşya, mobilya gibi ev eşyalarıyla kuyumculuk ürünlerindeki taksit sayısının artırılmasının da ekonomiye olumlu yansıyacağını ifade eden Palandöken, özellikle evliliğe hazırlanan çiftlerin kredi çekmek zorunda kaldığına işaret etti.

Palandöken, yeni evlenen çiftlerin ekonomiye milyarlarca liralık katkı sağladığına değinerek, "Elektronik eşya satışında kredi kartına taksit sayısı artmalı. Taksit sayısı artırılırsa evlenecek çiftler de satış yapan esnaf da kazanmış olur." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ayşenur Sağlam

Haftanın Öne Çıkanları

Hicri takvime göre bugün ayın kaçı? Hicri takvim 1439-40

2018-01-08 10:02 - Çevre-Hayat

Gümüşdağ'dan Arda Turan açıklaması

2018-01-09 19:21 - Spor

AB: Ek konut inşa etme planı Filistin devletini tehlikeye sokar

2018-01-12 01:58 - Genel

Antalyaspor’un yeni başkanı belli oldu

2018-01-11 02:02 - Spor

Trump'ın eski başstratejisti Bannon'dan geri adım

2018-01-08 02:47 - Dünya

TSK'dan bordo berelilere özel video

2018-01-12 22:39 - Genel

Hicri takvime göre hangi aydayız? Hicri takvim 2018, 1439-40

2018-01-08 09:02 - Kültür Sanat

Turkish Cargo ABD'den at taşıdı

2018-01-09 16:02 - Genel

5 şehirde yapılan eş zamanlı operasyonla telefonla dolandırıcılık çetesi çökertildi

2018-01-12 14:32 - Asayiş

'Uyuşturucu konusunda tedbir almalıyız'

2018-01-11 03:02 - Gündem

İlgili Haberler

UPS bu yıl 48 bin kişiyi işten çıkardı

23:17 - Ekonomi

Nvidia'dan Nokia'ya 1 milyar dolarlık yatırım

22:53 - Ekonomi

Tarım sigortası bulunmayan Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı üreticilere 707 milyon 112 bin lira aktarıldı

20:44 - Ekonomi

AB savunma atılımlarında başarılı olmak için Nordik ülkeleriyle işbirliği istiyor

20:02 - Ekonomi

ABD, Malezya ve Tayland ile "döviz kuru şeffaflığı" konusunda anlaştı

19:58 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Brezilya'da güvenlik güçlerinin uyuşturucu operasyonunda 4'ü polis en az 60 kişi öldü

00:58 - Dünya

İsrail'in ateşkesi ihlal ederek Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 18'e yükseldi

00:52 - Dünya

Ankara'nın bazı ilçelerinde sağanak ve şiddetli rüzgar etkili oldu, bir kişi öldü

00:47 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Milli Kadın Futbol Takımı'nı tebrik etti

00:43 - Spor

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance: Gazze'de ateşkes sürüyor

00:13 - Dünya