?>

'Cep Herkülü' kitapta yaşayacak

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Taşpınar, olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu Naim Süleymanoğlu'nun hayatını içeren kitap yazacak.

Spor - 8 yıl önce

ANKARA(AA) - Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kitabın yazımıyla ilgili olarak her kesimden bilgileri, dokümanları, fotoğrafları ve görüntüleri topladıklarını anlatarak, "Toplanan veriler okumam için bana verildi. Kitap birkaç bölümden oluşacak. Kitabın ismini henüz koymadık." diye konuştu.

Kitabın 4 bölümden oluşacağını belirten Tamer Taşpınar, "İlk bölüm Naim'in Türkiye'ye gelmeden önce Bulgaristan'da yaşadıkları. İkinci bölüm Türkiye'ye geliş macerası. Rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ın onunla ilgilenmesi, 1 milyon doların ödenmesi, İstanbul Taksim Meydanı'na, Ankara'ya gelişi ve sporcunun buralarda karşılanması. Kitabın üçüncü bölümünde, yıl yıl başarıları, dördüncü bölümünde de vefatı yer alacak." ifadelerini kullandı.

Naim'in Türkiye'ye gelişinin gözünün önünden film şeridi gibi geçtiğini aktaran Taşpınar, şöyle devam etti:

"Hiçbir sporcu böyle takım sporlarındaki gibi karşılanmamıştır. Bulgaristan'da o zaman Türkler asimile ediliyordu. Naum Shalamanov olarak ismi değişince çok gücüne gitti. Türkiye'ye gelişi film olabilecek kadar bir olay. Kitap bastırmak kolay, ancak kitabı yazmak zor. Onunla ilgili tüm röportajları, filmleri ve yarışmaların tamamını topladım. Kitabın sayfasına karar vermiş değiliz. Bir süre koymadım. Süre koyduğumda eksik kalır."

Bir ülkenin kültürünün kitapla, filmle ve edebiyatla ölçüldüğünü dile getiren Tamer Taşpınar, "Burada büyük bir eksiklik var. Ben federasyon olarak bunları kendi imkanlarımızla yapabileceğimize inandığım için başladım. Bol resimli olsun istiyorum. Yazıyı kimse okumuyor. Önemli olan başlık ve fotoğraf altı." değerlendirmesini yaptı.

"Naim adına uluslararası turnuva planlıyoruz"

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, Naim Süleymanoğlu adına uluslararası bir turnuva yapmayı, bunu da geleneksel hale getirmeyi planladıklarını belirtti.

Turnuvanın bütçe gerektiren bir durum olduğunu dile getiren Taşpınar, "Naim adına uluslararası bir turnuva yapmayı düşünüyoruz. Yeterli bir bütçe bulursak, Naim adına uluslararası bir turnuva planlıyoruz. Böyle bir turnuvaya, ne Avrupa, ne de Dünya Federasyonu 'hayır' diyemez. Bütçe isteyen bir konu, bakanlıkla görüşeceğiz. Ekstra bir bütçe verirlerse yapabileceğiz." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ömer Hakan Kibar

Haftanın Öne Çıkanları

Hicri takvime göre bugün ayın kaçı? Hicri takvim 1439-40

2018-01-08 10:02 - Çevre-Hayat

Cami bahçesinde kesik bacak bulundu

2018-01-06 18:02 - Asayiş

Borsa günü düşüşle tamamladı

2018-01-08 21:27 - Genel

Türk futbolunun İngiltere'deki yeni elçisi Cenk Tosun

2018-01-07 15:02 - Spor

Anadolu'nun 'yüce dağı'nda kayak keyfi

2018-01-07 17:03 - Genel

Türk bilim insanları neolitik döneme ışık tutacak

2018-01-08 18:02 - Teknoloji

Kameraya aldırmadan kucaklayıp götürdüler

2018-01-04 14:32 - Asayiş

Diyet yaparken yapılan hatalar neler? İşte en sık yapılan 5 diyet hatası

2018-01-05 19:32 - Sağlık

Polonya'da Türk çocuğa 'ırkçı' saldırı

2018-01-05 22:32 - Dünya

Trabzonspor'un Antalya kampı yarın başlayacak

2018-01-03 17:37 - Spor

İlgili Haberler

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Tedesco, taraftarların desteğini istiyor

00:57 - Spor

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman: Madalya ve şampiyonluk peşindeyiz

23:00 - Spor

Fenerbahçe Futbol Akademisi proje tanıtım töreni yapıldı

21:52 - Spor

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: 12 Dev Adam efsanesi uyanıyor

21:32 - Spor

Galatasaraylı Uğurcan Çakır Şampiyonlar Ligi'nde oynamak için sabırsızlanıyor

20:57 - Spor

Günün Manşetleri

FETÖ'ye yönelik operasyonlarda yakalanan 40 şüpheli tutuklandı

08:08 - Gündem

ABD Başkanı Trump, gittiği restoranda Gazze protestosuyla karşılaştı

08:03 - Dünya

Küresel Sumud Filosu'na yeni bir İHA saldırısı düzenlendi

02:32 - Dünya

ABD'li Senatör Sanders, Netanyahu hükümetinin "kontrolden çıktığını" belirtti

01:43 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Katar Emiri Al Sani ile telefonda görüştü

01:32 - Dünya