?>

Çeltik fiyatları çiftçinin yüzünü güldürdü

Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı çeltik fiyatlarının çiftçinin yüzünü güldürdüğünü belirtti.

Ekonomi - 4 yıl önce

Samsun

Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de Trakya bölgesinin ardından en çok çeltik üretiminin Samsun'da yapıldığını hatırlattı.

Son 15 yılda Samsun'da çeltik üretim alanları artarken verimde de büyük değişimlerin yaşandığını ifade eden Tütüncü, "2020 yılı verilerine göre Samsun çeltik üretiminde Türkiye'de üretim yapan 27 il arasında Edirne'nin ardından 2'nci sırada yer almaktadır. Samsun'un 8 ilçesinde çeltik üretimi yapılmaktadır. Üretimin yüzde 73,13'ü Bafra’da gerçekleştirilmektedir. Bafra çeltik üretim alanları arasında Edirne'nin İpsala ilçesinin ardından 2'nci sırada gelmekte olup Türkiye üretiminin yaklaşık yüzde 11'ini karşılamaktadır. Samsun'da Bafra'yı 15 bin ton ile Alaçam ve 10 bin ton ile Terme takip etmektedir. En yüksek verim değerlerine de Alaçam ve Bafra’da ulaşılmaktadır." dedi.

Samsun'un çeltik üretim potansiyeli yönünden özellikle de arazi varlığı, su kaynakları, iklim, dekara verim, karlılık durumu ve pirinç piyasası açısından en şanslı illerin başında geldiğini vurgulayan Tütüncü, "Çeltik çiftçilerimiz için önemli bir geçim kaynağıdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan çeltik fiyatlarını ton başına baldo çeşidi için 5 bin 500 lira, Osmancık çeşidi için 4 bin 500 lira, Luna çeşidi için 4 bin lira alım fiyatı uygulaması bizleri sevindirdi. Fiyatı gayet olumlu bulduk. Bu fiyat çeltik fiyatıdır, pirinç olarak baktığımızda en az ton başına 6 bin 500 ile 7 bin lira olur. Bu da fena bir fiyat değil, yüz güldürücü bir fiyattır." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Filenin Sultanları' yarı finalde Sırbistan'a yenildi

2021-09-03 23:39 - Genel

'Yeşil dönüşüm' OVP'ye girdi

2021-09-06 02:56 - Ekonomi

BM Genel Sekreteri Guterres'ten Gine'deki darbeye kınama

2021-09-06 00:36 - Dünya

Sahillerdeki kum zambakları tahta çitlerle korunuyor

2021-09-05 15:32 - Genel

'Antikorum yüksek bana bir şey olmaz' demeyin

2021-09-02 18:14 - Genel

Salda Gölü'nün su altı zenginliği bilimsel çalışmalar için görüntülendi

2021-09-01 17:06 - Çevre-Hayat

AB ve AstraZeneca aşı tedariki konusunda uzlaştı

2021-09-03 15:17 - Dünya

Kariyer basamaklarını burunlarıyla tırmanacaklar

2021-09-03 15:31 - Çevre-Hayat

Diyarbakırlı girişimci kıraç araziye kurduğu badem bahçesiyle gelirini 4 kat artırdı

2021-09-03 16:17 - Çevre-Hayat

Türk tekstil sektöründen 8,2 milyar dolarlık ihracat

2021-09-03 19:17 - Ekonomi

İlgili Haberler

Tokat'tan Norveç, Hollanda, Rusya ve Japonya'ya balık ihracatı

12:38 - Ekonomi

Altın madencileri orman kanunu uygulama yönetmeliğindeki değişikliği memnuniyetle karşıladı

12:33 - Ekonomi

Teknolojik altyapıyla güçlendirilen gümrük kapılarında kamu zararına geçit verilmedi

12:18 - Ekonomi

Türk tekstil ve hazır giyim endüstrisi Endonezya'nın gündeminde

12:12 - Ekonomi

Küresel sigorta devlerinin piyasa değeri 8 ayda 57,3 milyar dolar azaldı

11:58 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Tokat'tan Norveç, Hollanda, Rusya ve Japonya'ya balık ihracatı

12:38 - Ekonomi

Altın madencileri orman kanunu uygulama yönetmeliğindeki değişikliği memnuniyetle karşıladı

12:33 - Ekonomi

Altman ve Musk teknolojiyi insan vücuduna yerleştirmek için yarışıyor

12:27 - Gündem

Erzincan'daki Hor Hor Kaplıcası zengin mineralli suyuyla misafirlerini ağırlıyor

12:22 - Gündem

Teknolojik altyapıyla güçlendirilen gümrük kapılarında kamu zararına geçit verilmedi

12:18 - Ekonomi