Çelik: 'Et ithalatını gerçekleştirme imkanımız var'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TAR-GEL) çalışanlarının mesleki ve özlük haklarının diğer personeller ile eşitlenmesine ilişkin antlaşmayı imzaladı.

Ekonomi - 11 yıl önce

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TAR-GEL) çalışanlarının mesleki ve özlük haklarının diğer personeller ile eşitlenmesine ilişkin antlaşmayı imzaladı. İmza töreninden sonra et zammı ile ilgili açıklamalarda bulunan Çelik, et ithalatı sinyali verdi.

“SPEKÜLATİF HAREKETLERE KARŞI ET İTHALATINI GERÇEKLEŞTİRME İMKANIMIZ VAR”

Et üreticilerini zarara uğratacak hiçbir uygulama içerisinde olmayacaklarını vurgulayan Çelik, “Spekülatörlere dönük ise her zaman elimizi güçlendirecek argümanları elimizde tutacağımızı da spekülatörlerin bilmesini istiyorum. İhtiyaç olduğunda spekülatif hareketlere karşı et ithalatını gerçekleştirme imkanımız var. Ama bu bizim önceliğimiz değildir. Bu ithal edeceğimiz anlamına gelmez, ama her zaman ithal edebiliriz anlamı taşıdığını belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

ÇELİK, TAR-GEL PROJESİNİ İMZALADI

TAR-GEL projesi ile 10 bin personelin istihdam edildiğini belirten Çelik, “Artık arazide bizzat üreticiyle, çiftçiyle beraber olacak olan 6 bin bakanlık personeli, 10 bin de bu proje çerçevesinde istihdam edilen TAR-GEL personelinin arasında, özlük ve mesleki haklar arasında hiçbir fark kalmayacak şekilde bugünden itibaren çiftçimizin hizmetinde olacaktır” diye konuştu.

“TARIM BÜRODA DEĞİL SAHADA İCRA EDİLİR”

“Tarım büroda değil, masada değil sahada icra edilir” ifadelerini kullanan Çelik şunları kaydetti:“Bu yönüyle de hem il, ilçe personelimizin hem de TAR-GEL personelimizin bu saatten sonra ağırlıklı görevleri masada değil, tüm personelimizin sahada olacak şekilde çalışmalarımızı dizayn edeceğiz. 16 bin personelimiz arazide bütün üretimin safhalarında var olacaklar. Gerek bitkisel üretim, gerekse hayvansal üretim ile ilgili olarak, ülkemizin en ücra noktasında ne olup bittiği ile ilgili bu 16 bin personel bizim gözümüz kulağımız olacak.” 
dikGAZETE
Haftanın Öne Çıkanları

IŞİD’e kaçtığı iddia edilen karısına seslendi

2016-01-28 14:05 - Gündem

Petrol fiyatlarında artış

2016-01-29 11:43 - Ekonomi

Sanal alemde istenmeyen fotoğraflara son

2016-02-02 13:04 - Teknoloji

Türkiye Kupası’nda eşleşmeler belli oldu

2016-02-01 14:47 - Spor

Çelik: 'Et ithalatını gerçekleştirme imkanımız var'

2016-02-02 16:35 - Ekonomi

Öğretmen atamaları için başvurular yarın başlıyor

2016-02-01 17:24 - Eğitim

Rus uçağının düşürülmesi konusunda halktan tam destek

2016-02-01 18:46 - Genel

Doping yapan futbolcuya 6 ay men cezası

2016-02-01 19:34 - Spor

Türkmenler direniyor!

2016-01-28 17:14 - Dünya

Isparta sallandı !

2016-01-27 15:19 - Asayiş

İlgili Haberler

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Su ayak izi çalışmalarımızı sürdürüyoruz

17:12 - Ekonomi

Baykar: Ülkemiz için geliştirmeye, üretmeye, ihraç etmeye ve değer oluşturmaya devam edeceğiz

16:33 - Ekonomi

Ömrünü tamamlamış lastikleri toplama sisteminin kapsamı genişletildi

16:12 - Ekonomi

ABD'de üretici enflasyonu temmuzda beklentilerin altında geldi

16:07 - Ekonomi

Türkiye'nin en çok vergi veren kurumları listesine bankalar damga vurdu

15:43 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Dikey Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı

17:17 - Gündem

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Su ayak izi çalışmalarımızı sürdürüyoruz

17:12 - Ekonomi

AK Parti Genel Sekreteri İnan'dan "Rotamızı millet belirlemiştir" vurgusu

17:08 - Gündem

Haber takibinde en çok tercih edilen mecra "televizyon" oldu

17:02 - Gündem

Balıkesir'de arazide başlayıp ormana sıçrayan yangına müdahale ediliyor

16:57 - Gündem