Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Uygun: Kendilerini dünya futboluna kanıtlamış 3 futbolcuyu aramıza katacağız

Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Bülent Uygun, çok yetenekli, kendilerini dünya futboluna kanıtlamış 3 futbolcuyu daha transfer edeceklerini bildirdi.

Spor - 5 yıl önce

DÜZCE (AA) -Kaynaşlı ilçesindeki Fenerbahçe Serkan Acar Resort & Sports Topuk Yaylası Tesisleri'nde sezon öncesi 3. kampını yapan Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Bülent Uygun, AA muhabirine, sezon hazırlıklarının hızla devam ettiğini söyledi.
Takıma çok önemli takviyeler yapıldığını anlatan Uygun, "Yaptığımız transferler, takıma çok önemli takviyeler sağladı. Anıl, Alper, Holmen gibi çok önemli transferlerimiz var. Çok yetenekli arkadaşlar kendileri. 2. etabımızda takımımıza yine takviyelerimiz oldu. Onlar tabii bazı sıkıntılardan dolayı 1 ay kadar gelemediler, o yüzden idmansız olmaları bizim için handikaptı." diye konuştu.
Transfer çalışmaşarının devam ettiğini bildiren Uygun, "Tabii transfer kolay olmuyor. Başkanımız, istediğimiz isimler üzerinde çalışıyor. İstediğim 2 futbolcu daha vardı. Onlar bazı nedenlerle aramıza katılmayabilir ama çok yetenekli, kendisini dünya futboluna kanıtlamış 3 futbolcuyu daha aramıza katacağız." ifadelerini kullandı.
Uygun, Gökhan Gönül transferinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, oyuncunun son 10 yılda Türk futboluna damga vurduğunu, tecrübesiyle takıma çok şey katacağını düşündüğünü kaydetti.
"Yabancı oyuncu kuralı, teker teker düşürülmeliydi"
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından alınan yabancı oyuncu kararını da değerlendiren Bülent Uygun, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kuralın değişmesiyle elimizde 14 yabancı oyuncumuz bulunuyordu. Yerli oyuncunun kısıtlı olması, altyapıdaki oluşumun çok kötü olması, altyapı hocalarımızın maaşlarının çok kötü olduğu bir ortamda, Türk oyuncunun yetişme süreci biraz sıkıntılı geçiyor. İnşallah federasyon bu konuyla ilgili çalışma yapacaktır. Federasyon, yabancı oyuncu kuralını teker teker düşürseydi, kulüpler zarar görmezdi. 6 oyuncuyu oynatmasanız ve sizin idmanınızda çekip gitmeye kalksa, ayrıca sizin idman düzeninizi bozsa kulübe verdiği zararı büyük olur. En azından yabancı kuralı için 11 futbolcuya izin verilse ve 3 futbolcu yedek tutulsa çok doğru olurdu.
Ayrıca altyapı çalışmıyor ki, milli takımda sol bek bulamıyorsunuz. Kulüplerimizin altyapıları çok kötü. Maaş ve saha olmayan ortamda futbolcu yetişmez. Bizler sokak aralarında yetiştik ama o zamanki futbol büyüklerimiz, bize her türlü bilgi paylaşımını yapıyordu. Sizler antrenörleri toplayıp, 'Türk futbolu için ne yapmalıyız?' diye sordunuz mu? Yöneticiler olarak yaptığınız toplantılarda aldığınız kararlar sadece Türk futboluna verilen zararlar... İnşallah kısa süre içerisinde doğru, interaktif ve uzaktan eğitimle Avrupa futbolunda oynayan Türk gençlerini çıkartır ve yetiştiririz."
"Kulüplerimiz hocalarını eğitim almaları için yurt dışına yollamalı"
Son dönemde yabancı yerine Türk çalıştırıcılarının tercih edilmesinin güzel bir gelişme olduğunu fakat antrenörlerin kendisini geliştirerek yurt dışına açılması gerektiğini anlatan Uygun, "Türk hocalar olarak yurt dışına bir türlü açılamadık. Ya dil problemimiz var ya da başka problemlerden dolayı ama yabancı futbolcu getirme konusuna bakıldığında maşallahımız var. Bazı hocalarımız kendilerini çok geliştirdi ama çok büyük hocalarımız arasından aramıza katılan hoca olmadı. Herkes kendi kendine çabalayarak kendisini geliştirmeye çalışıyor. Bence böyle olmamalı. Kulüplerimiz, hocalarını eğitim almaları için yurt dışına yollamalı." şeklinde konuştu.
Uygun, yeni sezonda taraftarlarına kavuşacakları için çok mutlu olduklarını ama salgının henüz bitmediğine dikkati çekerek, çok dikkatli olunmasını istedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy 'İstanbul' tanıtım filmini paylaştı

2021-07-27 13:17 - Kültür Sanat

Dünyanın en büyük spor şöleni başlıyor

2021-07-22 13:02 - Spor

Salgında dijital ödemelerin odak noktası siber güvenlik oldu

2021-07-27 14:39 - Yerel haber-Şirket Haber

Galatasaray Başkanı Elmas: Panik hatalarla Galatasaray'ın geleceğini tehlikeye atmayacağız

2021-07-27 20:06 - Spor

Kosova'nın olimpiyatlardaki 'altın' branşı judo

2021-07-27 16:37 - Spor

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Uygun: Kendilerini dünya futboluna kanıtlamış 3 futbolcuyu aramıza katacağız

2021-07-28 15:47 - Spor

Tekvandoda Hatice Kübra İlgün ve Hakan Reçber çeyrek finale çıktı

2021-07-25 10:46 - Spor

Miami'de çöken binadaki son kayıp kişi de bulundu, ölü sayısı 98 oldu

2021-07-27 08:17 - Dünya

Afyonkarahisar 'Türkiye MotoFest' için gün sayıyor

2021-07-22 14:31 - Spor

Bakan Pakdemirli satılamayan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumunun alacağını bildirdi

2021-07-22 16:46 - Siyaset

İlgili Haberler

Kocaelispor, deplasmanda ikas Eyüpspor'u mağlup etti

18:12 - Spor

Teknik direktör Engin Fırat, vefat etti

16:03 - Spor

Milli futbolcu Ozan Kabak, eski takımlarının eşleşmesini değerlendirdi

16:02 - Spor

Gaziantep FK, ligde 4 maçtır kazanamıyor

14:58 - Spor

LaLiga'da üst üste 3. maçını kazanan Barcelona, liderliğini sürdürdü

14:38 - Spor

Günün Manşetleri

Niğde'de bir apartmandaki doğal gaz patlamasında 12 kişi yaralandı

21:53 - Gündem

Almanya'dan petrol şirketlerine "fırsatçılık" suçlaması

20:47 - Dünya

Rusya Devlet Başkanı Putin, Avrupa ile enerji konusunda tekrar çalışabileceklerini söyledi

20:42 - Dünya

İran Kızılayı: ABD-İsrail'in saldırılarında 13 bin 785 sivil birim hasar gördü

20:37 - Dünya

Erbil'de kamikaze İHA bir evin çatısına düştü

20:33 - Dünya