CAS, Samsunspor'un 2 dönem transfer yasağını onadı

FIFA'nın Trendyol Süper Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor'a verdiği 2 dönem transfer yasağı, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından onandı.

Spor - 3 yıl önce

Samsun
Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, temmuz ayında FIFA tarafından 2 dönem transfer yasağını içeren bir kararın kulübe iletildiği belirtildi.
Karara CAS nezdinde itiraz edildiğinin aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Haksız olan transfer yasağı karşısında avukatlarımız ile CAS'a başvurmuştuk. Bu süreçte haklılığımızı ispatlamak adına İsviçre'nin en ünlü ve tecrübeli avukatlık şirketiyle anlaştık. İsviçreli avukatlarımız CAS'a gerekli başvuruları yaptı ve yetkililerle beş saatlik duruşma dahil, defalarca görüşmede bulundu. Haklı olduğumuz temel nokta, eski futbolcumuz Arvydas Novikovas ve sayın avukatı ile FIFA karar tarihinden önce karşılıklı anlaşmamızdı. FIFA davasında karşı taraf olarak nitelendirilen eski futbolcumuz ve avukatı, CAS davası ve duruşmasında yanımızda yer aldı ve tüm açıklamalarımızı destekledi ancak FIFA, tüm bu açıklamaları ve sunulan tüm delilleri görmezden gelerek CAS davasında kulübümüzün ceza alması için şiddetli şekilde savunmada bulundu. Bunun altında yatan temel neden ise ne yazık ki Türk kulüplerimizin uluslararası alanda, özellikle FIFA ve CAS davalarında kötü geçmişe sahip olmasıdır."

Samsunspor, kış ve yaz döneminde transfer yapamayacak

CAS'ın beklenmedik şekilde kararı onadığının belirtildiği açıklamada, "Kulübümüz, önümüzdeki kış ve yaz transfer dönemleri dahil olmak üzere iki dönem transfer yapamayacaktır. Alınan haksız karar neticesinde FIFA yalnızca kulübümüze değil, Türk futboluna ve Türk futbol kulüplerimize ciddi darbe vurmuştur." ifadelerine yer verildi.
Samsunspor'un çok zor şartlardan geçtiğinin vurgulandığı açıklamada, şunlar aktarıldı:
"Şampiyon olarak Süper Lig'e çıkmadan önce, şampiyon olduğumuz senede ve sonrasında Süper Lig'de takımını fedakar şekilde nerede ve ne halde olursa olsun destekleyen büyük Samsunspor taraftarı, Samsunspor olarak Süper Lig yolunda bu zamana kadar çok zorlu şartlardan geçtik ancak hiçbir zaman pes etmedik. Belki de bugün kulüp tarihimizin en zor günlerinden birini yaşıyoruz ama birbirimize öncesinden daha çok sarılarak, birbirimizi daha çok destekleyerek hep beraber bu zorluğu aşacağız. Önümüzdeki iki dönem transfer yapamayacağız ancak bu zorlu süreçte kulübümüzün ve camiamızın bütünleşmesi noktasında kulüp başkanımız Sayın Yüksel Yıldırım gereken adımları atacak ve bu hususlarda sizleri bilgilendireceğiz. Kulübümüz ve başkanımız Sayın Yüksel Yıldırım'ın sizlerden tek isteği, önceden hep yaptığınızı şimdi daha çok yapmanız ve kulübünüz ile takımınıza sahip çıkmanızdır. Sizler Samsunspor'u bizden çok sevin ve sahip çıkın."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Galatasaray'ın Portekizli futbolcusu Sergio Oliveira ameliyat edildi

2023-12-19 13:27 - Spor

Fenerbahçe Beko, THY Avrupa Ligi'nde ALBA Berlin'e konuk olacak

2023-12-21 12:48 - Spor

Türkiye ve Macaristan arasında enerji işbirliği derinleşiyor

2023-12-18 23:58 - Ekonomi

Turkcell yönetim takımı kadrosuna katılan deneyimli isimlerle güçlenmeye devam ediyor

2023-12-20 19:58 - Genel

6 Şubat depremlerinin ardından askerlerin Adıyaman'a geldiği görüntüler ortaya çıktı

2023-12-20 23:10 - Gündem

CAS, Samsunspor'un 2 dönem transfer yasağını onadı

2023-12-22 13:58 - Spor

Sivasspor, Süper Lig'de yarın Başakşehir'e konuk olacak

2023-12-18 10:33 - Spor

Kerkük'te halk 18 yıl sonra yerel seçimler için sandık başında

2023-12-18 10:52 - Dünya

Şoygu, Rus ordusunda asker sayısının 1 milyon 500 bine kadar çıkarılacağını söyledi

2023-12-19 18:10 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Macaristan ziyareti iki ülke ticari ilişkilerine yeni rota çizecek

2023-12-16 12:17 - Gündem

İlgili Haberler

Dusan Vlahovic, Beşiktaş yolunda

19:13 - Spor

Beşiktaş, Dusan Vlahovic'in transferi için görüşmelere başlandığını açıkladı

19:02 - Spor

Talisca, Sturm Graz karşısında attığı golle tarihe geçti

17:07 - Spor

Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı, Merve Tanyel'i kadrosuna kattı

16:47 - Spor

Milli artistik cimnastikçiler, Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek

13:58 - Spor

Günün Manşetleri

Irak Başbakanı Zeydi: "Uluslararası Koalisyonun Irak'taki görevinin sona ermesi için 30 Ey

19:03 - Dünya

Fransa'da 40 binden fazla kişi içme suyu kesintileriyle karşı karşıya

18:57 - Dünya

Ahbap Derneğinin banka kasasından 44 milyon lirayla alınan altın yerine ilaç ve kitap çıktı

18:53 - Gündem

Aydın'da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

18:48 - Gündem

Afrika'nın genç nüfusu kıtanın geleceği için hem fırsat hem sınama

18:43 - Dünya