?>

CANLI- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem konutlarının inşasına bir ay içerisinde başlamayı planlıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'de meydana gelen depremle ilgili, "Deprem konutlarının inşasına bir ay içerisinde başlamayı planlıyoruz." dedi.

Gündem - 5 yıl önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan, İzmir'de meydana gelen depremle ilgili "110 kişinin enkaz altından cansız bedeni çıkarılmıştır. Yaralılarımızın sayısı 1027'dir. Bunların 883'ünün tedavisi tamamlanmıştır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arama kurtarma çalışmalarıyla enkaz altından sağ çıkarılan kişi sayısı şu an itibarıyla 107'dir." diye konuştu.

Erdoğan, "Arama-kurtarma çalışmalarında enkaz altındaki son kişiye de ulaşılana kadar umudumuzu kaybetmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"29 milyon liralık kaynak gönderilmiştir"

Deprem bölgesine yönelik çalışmalar hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Kurumlarımıza çalışmalarında kullanılmak üzere 29 milyon liralık kaynak gönderilmiştir. Yıkılmış veya yıkılacak durumdaki binalarda bulunan eşyalarını kurtaramayan vatandaşlarımıza 30 bin lira eşya yardımı yapıyoruz. "İş yeri yıkılan veya ağır hasar gören, sular altına kalan esnafımıza TESKOMB vasıtasıyla 50 bin liraya kadar hibe desteği verilecek."

Erdoğan, "Depremden zarar gören esnaf ve sanatkarlarımızın Halkbank'tan kullandığı kredilerin taksit ödemeleri faizsiz olarak 1 yıl ertelendi." dedi.

"Deprem konutlarının inşasına bir ay içerisinde başlamayı planlıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 yıl içinde 1,5 milyon konutun dönüşümünün hedeflendiğini açıkladı.

Erdoğan "Deprem konutlarının inşasına bir ay içerisinde başlamayı planlıyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Enkazların hala kaldırılamadığından şikayetçi olacak kadar cahil, izansız, vicdansız bir kişiyle deprem tartışması yapmak millete zulümdür." dedi.

Erdoğan, "Deprem gibi ortak bir acıyı istismar edenlerin, insanlıktan nasibini almamış, kalbi kin ve nefretle kararmış mahluklar olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Temenni ederdim ki ana muhalefetin başındaki zat arayıp da 'bize ne düşer', bunu sorsun." diye konuştu.

"Özel sektör ve kamuda esnek mesai uygulaması teşvik edilecek"

Erdoğan, yeni tip koronavirüse karşı geliştirilen aşıların bahar aylarıyla birlikte vatandaşların hizmetine sunulacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovid-19 önlemleri çerçevesinde, "Türkiye genelinde geçerli olmak üzere özel sektör ve kamuda esnek mesai uygulaması teşvik edilecek." diye konuştu.

Erdoğan, "Paket servis hariç olmak üzere lokanta, restoran, kuaför, düğün salonu, yüzme havuzu, halı saha, tiyatro, sinema, konser salonu ve benzeri iş yerlerinde hizmetler saat 22.00'de sona erecektir." dedi.

Yüz yüze eğitime geçiş konusunda ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgının seyrine göre, önümüzdeki haftalarda diğer sınıfların durumlarının değerlendirileceğini açıkladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'nin ilk silahlı insansız deniz aracı tanıtıldı

2020-10-28 18:02 - Ekonomi

Fransa Nice'deki saldırı sonrası güvenlik önlemlerini artırıyor

2020-10-29 22:21 - Dünya

Medipol Başakşehir'in PSG'ye nefesi yetmedi

2020-10-29 02:01 - Spor

Geleceğin enerji fikirlerine 300 bin lira ödül

2020-10-28 23:11 - Ekonomi

İstanbul Finans ve Teknoloji Üssü kurulacak

2020-10-29 15:37 - Ekonomi

Amorium Antik Kenti ziyarete açılacağı günü bekliyor

2020-10-28 16:32 - Genel

Türkiye'nin 'sakin kenti' sonbahar renkleriyle mest ediyor

2020-11-01 17:04 - Günün Fotoğrafı

İran'da 25 eyalet merkezinde Kovid-19 kısıtlamaları

2020-10-31 14:41 - Dünya

Kırsalda projelerle kalkınma seferberliği

2020-11-01 17:38 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Peygamber efendimize yapılan saldırılara karşı durmak bizim şeref meselemizdir

2020-10-28 18:43 - Gündem

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin New York şehrinden ayrıldı

01:42 - Gündem

Gökçeada'da binlerce kişi Filistin'e destek verdi

20:23 - Gündem

KAGİDER Türk iş kadınlarının vizyonunu Avrupa Parlamentosu'na taşıdı

18:23 - Gündem

Manavgat'ta tarım arazisinde başlayan yangın ormanlık alana sıçradı

16:53 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musevi vatandaşların Roş Aşana Bayramı'nı kutladı

16:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin New York şehrinden ayrıldı

01:42 - Gündem

İsrail Başbakanı Netanyahu, Filistin Devleti'ni tanıyan Batılı ülkeleri hedef aldı

01:07 - Dünya

UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftası 9 maçla başladı

00:23 - Spor

Fenerbahçe'den UEFA Avrupa Ligi'ne tatsız başlangıç

00:17 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' sözü, Times Meydanı'ndaki ekranlarda

23:39 - Dünya