?>

CANLI-Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu zorlu süreçten alnımızın akıyla çıkmayı başardık

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor.

Siyaset - 5 yıl önce

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, "Ramazanın milletimize, İslam dünyasına ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Rabb'imden niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

"59 ülkeden 25 bin vatandaşımızı daha ülkemize getiriyoruz"

"40 bine yakın vatandaşımızı ülkemize getirdik" diyen Erdoğan, "59 ülkeden 25 bin vatandaşımızı daha ülkemize getiriyoruz." bilgisini verdi.

"İnşallah ramazanın sonunda çifte bayram yapmayı niyaz ediyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Küresel bir felaket halini alan Kovid-19 hastalığının üstesinden gelerek, inşallah ramazanın sonunda çifte bayram yapmayı niyaz ediyoruz." dedi.

"Hamdolsun hiçbir vatandaşımız hastane kapısından geri çevrilmedi"

Kovid-19 salgını ile ilgili Erdoğan, "Türkiye'de hamdolsun hiçbir vatandaşımız hastane kapısından geri çevrilmemiş, hiçbir hastanın tedavisi ihmal edilmemiştir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni hasta ve ölüm sayısının günden güne azaldığını belirterek, "Ülke ve millet olarak koronavirüs salgınına karşı yürüttüğümüz mücadelenin somut neticelerini almaya başladığımız bir döneme girdik." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Bu zorlu süreçten alnımızın akıyla çıkmayı başardık." dedi.

"1 Mayıs'tan itibaren de 31 ilde 3 gün süreyle sokağa çıkma kısıtlamasına gidilecek"

1 Mayıs'tan itibaren de 31 ilde 3 gün süreyle sokağa çıkma kısıtlamasına gidileceğini duyuran Erdoğan, "Hafta sonları sokağa çıkma sınırlandırmasını bayram sonuna kadar sürdürmeyi düşünüyoruz." bilgisini verdi.

Erdoğan, "Kriz sonrası yeniden yapılanacak dünyada ülkemizin 2023 hedeflerinin ötesinde bir konuma ulaşabileceğine yürekten inanıyorum." şeklinde konuştu.

"ABD'ye tıbbi yardım malzemelerini gönderiyoruz"

"55 ülkeye salgınla mücadele amaçlı malzeme desteği verdik." diyen Erdoğan, "Son olarak ABD'ye maske, yüz koruyucu, siperlik, N95 maske, tulum ve dezenfektandan oluşan tıbbi yardım malzemelerini yarın gönderiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Adliyelerdeki dava, icra, şikayet, itiraz, bildirim sürelerini 15 Haziran'a kadar uzatıyoruz"

Erdoğan, "Adliyelerdeki dava, icra, şikayet, itiraz, bildirim süreleriyle ilgili ertelemenin 30 Nisan'da dolan tarihini 15 Haziran'a kadar uzatıyoruz." dedi.

Bizbize Yeteriz Türkiyem Kamyanyası

"Bizbize Yeteriz Türkiyem Kamyanyası ile ilgili Erdoğan, kampanyada 1 milyar 850 milyon lira meblağın toplandığını kaydetti.

Erdoğan, "Herhangi bir ön şart aramaksızın başvuran ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilenlere biner lira yardım yapacağımız destek paketini devreye aldık." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Altının kilogramı 389 bin 200 liraya yükseldi

2020-04-24 20:12 - Ekonomi

Netflix, Kovid-19/ koronavirüsün etkisiyle yılın ilk çeyreğinde abone sayısını 16 milyon artırdı

2020-04-22 14:32 - Dünya

ATO'dan 'Nefes Kredisi' seferberliği

2020-04-27 20:20 - Gündem

Koronavirüs salgınında son 24 saat

2020-04-26 01:35 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile telefonda görüştü

2020-04-22 20:12 - Gündem

VakıfBank'ın destek paketi vatandaşın yüzünü güldürüyor

2020-04-22 15:07 - Ekonomi

Türkiye, AB ülkelerine en fazla giysi satan 3'üncü ülke oldu

2020-04-24 18:22 - Ekonomi

Bakan Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması

2020-04-25 19:07 - Gündem

Brezilya'da son 24 saatte Kovid-19/ koronavirüs nedeniyle 407 kişi öldü

2020-04-24 03:57 - Dünya

Kovid-19 salgınının 'merkez üssü' ABD'de hayatını kaybedenlerin sayısı 50 bini aştı

2020-04-25 00:09 - Dünya

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kore Cumhurbaşkanı Jae-myung ile görüştü

13:03 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: İsrail'in saldırıları kabul edilemez

12:58 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı Güler ve TSK komuta kademesini kabul etti

12:03 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan: İsrail barış istemiyor. İsrail istikrar istemiyor

01:27 - Siyaset

Enerji ve maden alanlarına yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda

00:53 - Siyaset

Günün Manşetleri

Papa 14. Leo, İsrail'in Gazze'deki kiliseye saldırısından derin üzüntü duyuyor

15:38 - Dünya

İzmir'de günlerdir suları kesik olan mahalle sakinleri kalıcı çözüm bekliyor

15:27 - Gündem

Putin, AB’nin Rus gübresine yönelik kısıtlamalarını “ahmaklık” şeklinde nitelendirdi

15:23 - Dünya

Ukrayna Parlamentosu, Yuliya Sviridenko'yu başbakan olarak onayladı

15:18 - Dünya

Almanya'da Berlin eyaleti olası savaş senaryolarına karşı yeni bir hastane planı hazırladı

15:12 - Dünya