?>

'Canımızı veririz ama toprağımızı vermeyiz'

Kayseri'deki terör saldırısında yaralanan askerlerden Mesut Yaşar'ın babası Erol Yaşar, teröre tepki göstererek, "En aşağılık laflara bile değmezler. Biz canımızı veririz ama namusumuzu vermeyiz. Canımızı veririz, toprağımızı vermeyiz." dedi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

KAYSERİ

Kayseri'deki terör saldırısında yaralanan askerlerin tedavileri kentteki çeşitli hastanelerde sürüyor. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavileri devam eden yaralıların yakınları da poliklinikler binasında bekliyor.

Yaralı askerlerden Mesut Yaşar'ın babası Erol Yaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu için doktorların elinden geleni yaptığını ancak durumunda bir iyileşme olmadığını anlattı.

Oğlunun yoğun bakım servisinde tutulduğunu belirten Yaşar, şöyle devam etti:

"Bunlara söyleyecek laf bulamıyorum. İnsan olarak da bulamıyorum, hayvan olarak da bulamıyorum. İnsanlık dışı bir olay. En aşağılık laflara bile değmezler. Çünkü daha da aşağılık bunlar. Devleti vatanı bekleyen mazlum askerden, polisten ne istiyorsunuz? Benim çocuğum şu anda gazi, şehit de olsa zoruma gitmez. Bu vatan bizim çünkü. Oğlum da şehit olsun, kızım da ben de şehit olurum. Hiç önemli değil ama düzelecekse şehit olalım. Bunlar bu şekilde bizi yıldırmaya çalışsa da yıldıramazlar. Buna da eminim. Biz Gaziantepliyiz. Bizi herkes bilir. Biz canımızı veririz ama namusumuzu vermeyiz. Canımızı veririz, toprağımızı vermeyiz. Askere geleli 4 ay olmuştu."

Mesut Yaşar'ın dayısı Neşet Ayaz da "Bu vatan da ülke de bizimdir. Bu askerler de bizim askerimiz. Oğlumuz ölür, vatanımız sağ olsun. Bu satılmış köpeklere diyecek bir şey bulamıyorum." ifadelerini kullandı.

Yaralı askerlerden Ufuk Uysal'ın babası Arif Uysal da oğlunun terhisine bir ay kaldığını belirtti. Oğlunun yolunu gözlerken terör saldırısının gerçekleştiğini ifade eden Uysal, "Allah yardımcısı olsun. Şu an yoğun bakımda. Servise çıkacak diye bekliyoruz. Hayati tehlikesi yok. Durumu iyiye gidiyor." dedi.

"Kayseri'ye bir hafta önce gelmişti"

Yaralı er İlyas Akman'ın babası İzzettin Akman da oğlunun durumunun iyiye gittiğini belirterek, "Allah İlyasımızı bize bağışladı. Kayseri'de bu olayın olacağı kimsenin aklına gelmezdi. Bu olay Kayseri'de nasıl oldu, bilmiyorum." dedi.

Yaralılardan Ferdi Çatal'ın annesi Yeter Çatal da oğlunun 40 gün sonra tezkere alacağını dile getirerek, "Allah belalarını versin. Oğlumu bir kere görebildim ama şuuru yerinde değildi. Makineye bağlı." ifadelerini kullandı.

Ferdi Çatal'ın akrabası Ümit Köle de iki kez ameliyat edilen Çatal'ın yoğun bakımda olduğunu anlattı. Terörün namert bir şey olduğunu dile getiren Köle, "Düşmanımızı bilsek, karşılıklı çarpışsak, ona acımayacağız ama arkamızdan vurulduğu zaman çok zorumuza gidiyor. Evlatlarımız pisi pisine gidiyor. Bizi üzen noktası bu." diye konuştu.

Er Mehmet Kilit'in akrabası Hamide Bağdın da Kilit'in durumunun iyi olduğunu, bugün normal odaya alınacağını söyledi.

Dün kendisini Kilit ile görüştüklerini belirten Bağdın, "İyi olacak inşallah. Tezkeresine 45 gün vardı. Ne söyleyebiliriz böyle bir hain saldırı için. Doğu'da görev yapıyordu. Bir hafta önce gelmişti Kayseri'ye." dedi.

Diğer yaralı yakınları da terör saldırılarının son bulmasını isteyerek, "Allah bir daha bu acıyı milletimize yaşatmasın. Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Şehitlere rahmet diliyoruz. Hepsi bizim evladımız. Sözün bittiği yerdeyiz." ifadelerini kullandılar.

Muhabir: Orhan Canbulatel,Sercan Küçükşahin

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hırvat doktorlar ülkelerini terk ediyor

2016-12-14 22:07 - Dünya

Gazprom doğalgaz fiyatlarının artacağını öngörüyor

2016-12-16 13:57 - Ekonomi

Haftanın MVP'si Fabien Causeur

2016-12-17 17:32 - Spor

'Trump'ı Putin başkan seçtirdi'

2016-12-15 15:37 - Dünya

Fenerbahçe zirve takibini sürdürmek istiyor

2016-12-18 12:47 - Spor

Akıncı ile Anastasiadis ara bölgede bir araya geldi

2016-12-14 09:42 - Dünya

Spor dünyasından Kayseri'deki saldırıya tepki

2016-12-17 14:52 - Spor

Apple'dan Samsung'a veto

2016-12-13 21:02 - Teknoloji

İstanbul'da beklenen kar, uçuşlarda iptalleri getirdi

2016-12-13 02:02 - Gündem

Göçerlerin zorlu hayatı

2016-12-13 16:17 - Gündem

İlgili Haberler

Kütahya'da maden ocağında gazdan etkilenen 5 işçi kurtarıldı

21:52 - Gündem

Karadeniz'de 4,1 büyüklüğünde deprem

21:07 - Gündem

Dışişleri Bakanlığından Ukrayna'nın Çernomorsk Limanı'na yönelik saldırıya ilişkin açıklama

21:02 - Gündem

Akdeniz'de 4,2 büyüklüğünde deprem

20:53 - Gündem

İstanbul'da akşam saatlerinde trafik yoğunluğu oluştu

20:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Ticaret Bakanı Bolat, ABD Ticaret Temsilcisi Greer ile görüştü

23:32 - Ekonomi

Gençlik ve Spor Bakanı Bak: Toplam 100 yeni yurt yatırımımız mevcut

22:58 - Siyaset

AB üyesi ülkeler, Rusya'nın 210 milyar avroyu bulan varlıklarını süresiz dondurdu

22:52 - Ekonomi

ABD Başkanı Trump, Tayland ve Kamboçya'nın ateşkesi kabul ettiğini duyurdu

22:48 - Dünya

Suriye’nin Dera ilinde bir düğünde meydana gelen patlamada 33 kişi yaralandı

22:38 - Dünya