Camide projeksiyon eşliğinde vaaz

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesindeki Şinasi Yürek Camisi'nin imamı Şerif Burhan, işitme engelliler için 6 yıl önce başlattığı proje kapsamında cemaate cuma vaazlarını projeksiyonla veriyor.

Gündem - 8 yıl önce

BURSA

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesindeki Şinasi Yürek Camisi imamı Şerif Burhan, cuma namazı öncesindeki vaazlarını projeksiyon eşliğinde veriyor.
İmamlığı 30 yıldır yürüten Şerif Burhan, 2012'de görev yaptığı merkez Yıldırım ilçesindeki Ali Yazıcı Camisi'nde cuma namazlarına işitme engellilerin geldiğini fark etti. Burhan, 40 dakika süren vaazlardan bu kişilerin yararlanamaması üzerine projeksiyon kullanmaya karar verdi.
Cami cemaatinden de görüntülü verilen vaazların daha etkili olduğu yönünde olumlu geri dönüşler alan Burhan, projesini 1,5 yıl önce görev yapmaya başladığı Nilüfer'in 23 Nisan Mahallesi'ndeki Şinasi Yürek Camisi'nde sürdürüyor.
"Zahmetsiz rahmet olmaz"
Burhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yıldırım'da 6 sene önce başlattığı projesini 1,5 yıldır Nilüfer'de sürdürdüğünü söyledi.
İşitme engellilerin vaazları projeksiyon ile anlamaya başladığını belirten Burhan, "Biraz zahmetli oluyor ama zahmetsiz rahmet olmaz. Cemaatimizden iyi tepkiler alıyorum. Yaptığım işten de keyif alıyorum. Görsel ve işitsel olarak insanlara faydalı olabilmek ve görevi layıkıyla yerine getirmek için çaba sarf ediyoruz." dedi.
"Sadece işitme engelliler faydalanmıyor"
Burhan, projeden sadece işitme engellilerin faydalanmadığına dikkati çekerek, şunları belirtti:
"Örneğin Kurban Bayramı'nda kurbanlık hayvanın nasıl kesileceğini cami cemaatine görsel olarak anlatabiliyorum. Engelliler için yapılmış sarı parkelere araba park edenlerin fotoğraflarını da çekip burada cemaate bunun yanlış olduğuna da gösteriyorum. Cuma namazlarında 3 bin kişilik camimiz doluyor ve dışarıda da namazını kılanlar oluyor."

Cami cemaatinden Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kazım Yoldaş da cuma namazlarını Şinasi Yürek Camisi'nde kıldığını dile getirdi.
Bir eğitimci olarak Şerif Burhan'ı tebrik eden Yoldaş, "Bu yöntemle vaaz verilmesi bütün vatandaşlar için kalıcı bir etki oluşturuyor. Bizler için vaazı hem işitsel hem görsel olarak dinlemek daha etkili oluyor." diye konuştu.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İçişleri Bakanlığına sözleşmeli bilişim personeli alınacak

2018-09-15 11:32 - Gündem

DBP'li eski belediye başkanına hapis cezası

2018-09-21 05:02 - Gündem

20 ton kaçak Eyfel Kulesi maketi ele geçirildi

2018-09-19 17:32 - Dünya

Ozon tabakasının korunması dünyanın ortak tutumuna bağlı

2018-09-15 16:52 - Dünya

FETÖ HSYK seçimlerine özel hazırlanmış

2018-09-21 16:07 - Gündem

'Meclisimiz 1 Ekim'e hazır'

2018-09-19 20:02 - Siyaset

Bulduğu balıkçıla berber dükkanında bakıyor

2018-09-19 20:02 - Çevre-Hayat

Camide projeksiyon eşliğinde vaaz

2018-09-21 18:12 - Gündem

Şırnak'ta yolcu otobüsü ve minibüs devrildi

2018-09-15 21:32 - Gündem

Florence kasırgasında ölenlerin sayısı 23'e yükseldi

2018-09-18 01:32 - Dünya

İlgili Haberler

Aydın ve Antalya'da ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

16:28 - Gündem

Aydın ve Alanya'da ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

16:22 - Gündem

Yalova'da F-16 uçağı eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradı

16:18 - Gündem

İstanbul Havalimanı Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu

16:03 - Gündem

MSB: F-16 uçağımız, eğitim uçuşu sırasında Yalova'da kaza kırıma uğramış, pilotumuz atlayarak k

15:52 - Gündem

Günün Manşetleri

Aydın ve Antalya'da ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

16:28 - Gündem

Aydın ve Alanya'da ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

16:22 - Gündem

Yalova'da F-16 uçağı eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradı

16:18 - Gündem

İspanya 114 yıl sonra ülkede ilk kez gözlemlenecek tam güneş tutulmasına hazırlanıyor

16:12 - Dünya

OPEC'in günlük ham petrol üretimi temmuzda 1,66 milyon varil arttı

16:07 - Ekonomi