?>

Bursaspor Kulübü kansere dikkat çekecek

Bursaspor Kulübü ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında "Farkındayız, kanseri yeneceğiz" etkinlikleri kapsamında iş birliği anlaşması yapıldı.

Spor - 8 yıl önce

BURSA

Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadı'nda gerçekleştirilen toplantıya, Bursaspor Kulübü İkinci Başkanı Ali Ademoğlu ve yönetim kurulu üyesi Yusuf Arslan ile Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan katıldı.

Akan, burada yaptığı konuşmada, yeşil-beyazlı kulüp ile yapacakları iş birliğiyle kalın bağırsak kanserine dikkat çekmeyi amaçladıklarını söyledi.

Kanserin önemli bir kısmının önlenebilir olması, tedavi ve teşhis olanaklarının giderek artması ve yapılacak taramalar ile erken teşhis imkanlarının olmasının kanserle mücadele için yapılan çalışmaları daha da önemli kıldığını vurgulayan Akan, "Tüm kanserlerin 3'te biri önlenebilir, 3'te biri erken teşhis edilebilir. Kolon kanseri hakkında kamuoyunu bilinçlendirmek, taramanın önemini vurgulamak ve erken teşhisle önlenebilir bir hastalık olduğu hakkında toplumda farkındalık yaratmak amacıyla, 2000 yılından beri her yıl mart ayında ülkemiz genelinde etkinlikler yapılmaktadır." diye konuştu.

Akan, Bursa'da bulunan 4 Kanser Erken Tarama ve Eğitim Merkezi'nde (KETEM) vatandaşlara ücretsiz kanser taraması hizmeti verildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bunun yanı sıra mobil mamografi aracımız vasıtasıyla KETEM'lere uzak olan vatandaşların oturduğu bölgelere giderek kanser taramaları gerçekleştirilmektedir. Böylece KETEM'lere gelemeyen vatandaşları oturdukları bölgelerde tarama fırsatı elde edilmektedir. Bu çalışmalar kapsamında 2017 yılında 29 bin 250 vatandaşımıza mamografi çekilmiş, 28 bin 182 vatandaşımız serviks kanseri taramasına alınmış, 21 bin 981 vatandaşımız kalın bağırsak kanseri taramasından geçirilmiştir. Bugün Bursaspor ile gerçekleştirdiğimiz etkinlikte vatandaşlarımıza kalın bağırsak kanserine dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda Bursaspor TV'de ay boyunca ve stadyumda maçlardan önce skorbordlarda kanserle ilgili kamu spotu gösterilecektir."

"Böyle bir hastalığın mücadelesi topyekun yapılmalı"

Bursaspor Kulübü İkinci Başkanı Ali Ademoğlu ise yeşil-beyazlı kulüp olarak böyle bir organizasyonda yer almalarının kendilerine onur ve gurur verdiğini ifade etti.

Kulüp olarak üstlerine düşeni yapmak zorunda olduklarını belirten Ademoğlu, "Kanser, yaş, cinsiyet, ırk ayrımı gözetmeksizin insanlığı tehdit ediyor. Farkındalık ve bilinçlenme çok büyük önem arz ediyor. Böyle bir hastalığın mücadelesi topyekun yapılmalı. Sayın İl Sağlık Müdürümüzün de paylaştığı gibi tüm vatandaşlarımızı Bursa İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı KETEM'lere ücretsiz tarama yaptırmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Muhabir: Hüseyin Yesilkavak

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İTÜ mezunları KPSS’ye daha az giriyor

2018-03-12 20:27 - Eğitim

Google'ın kurucusundan 'uçan taksi' için büyük adım

2018-03-13 22:32 - Teknoloji

Tren raylarına bağlanan köpekler telef oldu

2018-03-14 00:02 - Gündem

Mahkeme başkanından FETÖ sanığının avukatına tepki

2018-03-14 01:04 - Genel

Talisca Brezilya Milli Takımı'na çağrıldı

2018-03-12 21:41 - Spor

Federer rekora gidiyor

2018-03-16 19:08 - Spor

'Binbaşı rütbesiyle askerliğe dönecekti'

2018-03-13 00:37 - Gündem

MHP'li İhsanoğlu kalp krizi geçirdi

2018-03-16 20:32 - Gündem

Bursaspor Kulübü kansere dikkat çekecek

2018-03-16 20:32 - Spor

Savaşın 7. yılında çadırlarda "umut"la yaşıyorlar

2018-03-15 18:02 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

La Liga'da Bask takımları, bu haftaki maçlarında Filistin'e büyük destek verdi

21:02 - Spor

Gaziantep FK, deplasmanda Fatih Karagümrük'ü 2-0 mağlup etti

19:33 - Spor

Formula 1'de Singapur Grand Prix'sini George Russell kazandı

17:27 - Spor

Kasımpaşa-TÜMOSAN Konyaspor maçı 1-1 sona erdi

16:43 - Spor

Otomobil sporcusu Ayhancan Güven, DTM'de şampiyon oldu

16:37 - Spor

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Fidan, Katarlı mevkidaşı Al Sani ile telefonda Gazze'yi görüştü

21:18 - Siyaset

İsrail'in alıkoyduğu Küresel Sumud Filosu'na katılan Tunuslu aktivistler havaalanında karş

21:12 - Dünya

La Liga'da Bask takımları, bu haftaki maçlarında Filistin'e büyük destek verdi

21:02 - Spor

Çin'de dron hatası nedeniyle alev alan havai fişekler paniğe yol açtı

20:22 - Dünya

İsrailli hak örgütü, Tel Aviv'in Küresel Sumud Filosu aktivistlerine kötü muamelesini belgeledi

20:13 - Dünya