'Bundan sonraki adımlarda Irak Merkezi Yöntemini muhatap alacağız'

Başbakan Yıldırım "Kriz artık dönülmez bir noktaya geldiği için bundan sonrası hoş olmayan gelişmelerin de olacağı bir sürecin başlangıcı bölgede. Bundan sonraki adımlarda Irak Merkezi Yöntemini doğrudan muhatap alarak kararlarımızı vereceğiz" dedi.

Siyaset - 9 yıl önce

ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım, "Kriz artık zirve yaptı, dönülmez bir noktaya geldiği için bundan sonrası hiç hoş olmayan, rahatsız edici gelişmelerin de olacağı bir sürecin başlangıcı bölgede. Ümit ederiz ki böyle bir durumla karşı karşıya kalmayız. Ama inatla Kerkük gibi, Musul gibi, yani anayasayla tanınmış sınırlar dışında da bu referandumu yapma inadı bir anlamda sıcak bir çatışmaya da zemin hazırlamıştır. Bunun da bedeli oradaki günahsız, sivil insanlara olacaktır. Bu bakımdan bizim bundan sonraki adımlarda Irak Merkezi Yöntemini daha fazla, doğrudan muhatap alarak ona göre kararlarımızı vereceğiz." dedi.
Başbakan Yıldırım, "(Irak'ın kuzeyine yönelik yaptırımlar) İlgili bakanlıklardan oluşan bir ekip bunların detaylarını çalışıyor ve çok geç olmadan bu adımları atacağız, gerek hava sahasıyla ilgili, gerek sınır kapılarının nasıl yönetileceğiyle ilgili...Burada zorluklarımız var, bunlardan bir tanesi sınır kapılarında fiilen şu anda Peşmerge oranın yönetiminde. Irak onlardan sınır kapılarını teslim etmelerini istedi. Bunlar teslimatı yapacaklar mı, yapmayacaklar mı, orada nasıl bir gelişme olacak, onu takip etmemiz lazım. O yüzden Bağdat'la daha sıkı bir diyalog içinde bu süreci yürütmemiz gerekiyor." diye konuştu.
Yıldırım "Diyelim ki hudut kapısından Bağdat'a geçiş yapacağız, buna karşı bir engelleme, bir sıkıntı oluşursa tabii ki biz gerekli güvenlik tedbirlerini almak zorundayız. Bunu da Irak Merkezi Hükümetinin koordinasyonuyla yapacağız. Eğer Türkmenlere karşı orada büyük bir kıyım, yok etme hareketi bu vesileyle tekrar başlatılırsa buna da duyarsız kalmamızı kimse beklemesin." dedi.
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim tarihi belli oldu

2017-09-25 00:07 - Gündem

Ahıska Türkleri için istisnai vatandaşlık çalışması

2017-09-25 01:22 - Gündem

Türkiye Maarif Vakfı'ndan Somalili öğrencilere burs

2017-09-24 02:20 - Genel

Trump yönetiminden 8 ülkeye yeni seyahat kısıtlamaları

2017-09-25 11:32 - Dünya

Derbi için kaç bilet satıldı ?

2017-09-21 18:42 - Spor

Kaçak avcılık için 20 akü ve 20 ses düzeneği ele geçirildi

2017-09-23 13:27 - Asayiş

'Bundan sonraki adımlarda Irak Merkezi Yöntemini muhatap alacağız'

2017-09-25 14:32 - Siyaset

Aksa Doğalgaz'dan SCADA projesiyle dijital dönüşüm

2017-09-22 16:13 - Ekonomi

Akhisarspor deplasmanda kazanamıyor

2017-09-24 13:42 - Spor

SPK girişimcinin hayalini paraya dönüştürecek

2017-09-24 14:22 - Ekonomi

İlgili Haberler

Bakan Işıkhan: Son 2 yılda 15 farklı sigorta prim teşviki uyguladık

10:47 - Siyaset

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakalamıştır

21:43 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya ziyareti kapsamında Trablus'ta temaslarda bulundu

21:23 - Siyaset

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kollarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a pankartla teşekkür

19:57 - Siyaset

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ı resmi törenle karşıladı

18:23 - Gündem

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını her platformda en güçlü şekilde savunmaya devam ede

18:17 - Gündem

Bahçeli: Terörsüz Türkiye hedefi ile 'Terörsüz Bölge' ülküsünü buluşturan bütüncül irade n

18:13 - Gündem

Bakan Yumaklı: Silvan Barajı'nda Eylül 2027 itibarıyla su tutmaya başlıyoruz

18:07 - Ekonomi

Suikast timindeki Burkay Karatepe'yi ablası ve babası dağlık alana bırakmış

18:02 - Gündem