?>

'Bu süreçten güçlenerek çıkacağız, kazanacağız'

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, "Ekmeğimizi ve aşımızı küçültmeden, birlik ve beraberlik içerisinde bu süreçten güçlenerek çıkacağız, kazanacağız." dedi.

Siyaset - 7 yıl önce

GAZİANTEP

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, son günlerde yaşanan gelişmelere ilişkin derlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de yaşanan darbe ve darbe girişimlerine değinen Şahin, şöyle devam etti:

"Eski Türkiye'ye dönmek çok kolay, borçla emir almaya devam edersiniz. Gezi olaylarıyla başlayan sürecin aslında ağaç olmadığı, büyük yatırımların durdurulmasına dönük bir bakış açısı olduğunu gördük. 17-25 Aralık ve 15 Temmuz ile devam eden büyük bir operasyonla karşı karşıya kaldık. Her darbe bizi 30 yıl geriye götürdü, yüzde 10 küçülttü. Gaziantep serhat bir şehir. Biz sigortayız, bölgenin barajıyız. 7 yıldır 500 bin mülteciyi kucakladık. Bu durumdan en az zararla kurtulmaya çalıştık. Dibimizde savaş olmasına rağmen bin 500 fabrika kurduk. Sanayici asla çarklarını durdurmadı. Gaziantep modeli oluşturduk."

Bu süreçte sağlam durulması ve geçmişe yakışır bir şekilde yaşanması gerektiğini belirten Şahin, "Ekmeğimizi ve aşımızı küçültmeden, birlik ve beraberlik içerisinde bu süreçten güçlenerek çıkacağız, kazanacağız. Aklımızı kullanarak süreci yönetmemiz gerekiyor." ifadesini kullandı.

"Kimseye boyun eğmedik, eğmeyiz"

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adnan Ünverdi de Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu, kendi kaderini çizecek güce sahip olduğunu bildirdi.

ABD'nin sadece Türkiye değil Çin, Rusya, İran ve bazı AB ülkeleri üzerinde de etki kurmaya çalıştığını belirten Ünverdi, şunları kaydetti:

"Ülke olarak geçmişte de çok büyük badireler atlattık. Terörle, darbeyle ve türlü oyunlarla başaramadıklarını şimdi ekonomi üzerinden yapmak istiyorlar. Biz köklü bir ülkeyiz, bugüne kadar kimseye boyun eğmedik, bundan sonra da boyun eğmeyiz. Yeter ki birlik ve beraberlik içerisinde olalım. Bu ekonomi meselesi olmaktan çok milli mesele haline gelmiştir. Bir ve beraber olmalıyız. Bu ülke hepimizin ve omuz omuza verirsek bunun da üstesinden geliriz."

Muhabir: Adsız Günebakan

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Topyekûn millet olarak saldırı altındayız, bazıları da zil takıp oynuyor!

2018-08-08 10:03 - En Son Yazılar

'Oyunculara filmin konusunu söylemem'

2018-08-13 20:32 - Kültür Sanat

Filistin'den dünyaya Gazze çağrısı

2018-08-09 16:02 - Dünya

Kuyumcu gibi dolandırıcılar

2018-08-09 21:32 - Asayiş

Barışma tekli reddedilince dehşet saçtı

2018-08-08 18:32 - Asayiş

Taha Akgül ABD'de güç depoluyor

2018-08-08 14:53 - Spor

Ramil Guliyev'den büyük başarı

2018-08-10 01:32 - Spor

'ABD, Uzay Kuvvetleri Komutanlığı kuracak'

2018-08-10 10:22 - Dünya

Akhisarspor Süper Lig'de 7. sezonunda

2018-08-08 18:03 - Spor

'Kurbana hazır büyükbaş hayvan mevcudumuz 1,2 milyondur'

2018-08-08 18:32 - Gündem

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail attığı imzanın arkasında durmalı

16:12 - Siyaset

CANLI- Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşuyor

15:43 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan: (Gazze’de ateşkes) İsrail tarafından herhangi bir provokasyonun gelmemesi gerekiyor

19:15 - Siyaset

Milli parklara ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM'de

17:32 - Siyaset

Turizm ve vakıflarla ilgili düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM'de

16:43 - Siyaset

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Kız Çocukları Günü'nü kutladı

19:22 - Gündem

Türkiye Innovation Week sona erdi

19:17 - Ekonomi

Mehmetçik, "Ateş Serbest"te hedefleri tam isabetle vurdu

18:58 - Gündem

Filipinler'de 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

18:48 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çaykur Rizespor Futbol Kulübü ve Rize Çay İlkokulunu ziyaret etti

18:28 - Gündem