?>

Bu sokakta korku içinde yaşıyorlar

Eskişehir'in tarihi Odunpazarı bölgesinde ikamet eden mahalle sakinlerinin evlerine sokakların dar olması nedeniyle sık sık araçlar çarpıyor. Evlerinde korku içinde yaşadıklarını belirten vatandaşlar, genellikle maddi zararları da kendi ceplerinden ödüyor.

Asayiş - 7 yıl önce

Akcami Mahallesi'nde Cemalciler Sokak ile Demirciler Sokak kesişiminde oturan mahalleliler, özellikle perşembe günleri kurulan halk pazarı sebebiyle tedirginlik yaşıyor. Sokaktan geçen araba sayısının artmasından dolayı çoğu kez evlerinin önünde nöbet tutan vatandaşlar, sokağın trafiğe kapatılmasını arzu ettiklerini dile getirdiler.

"Geçende çarptığında vitrinim yıkıldı"

Uzun yıllardır Odunpazarı'nda yaşayan Aliye Erden, problemin çözülmesi için birçok yere dilekçe yazdığını ve yardım istediğini belirterek, "Defalarca evime araba çarptı. Defalarca dilekçe verdim. O oraya gönderiyor, o oraya gönderiyor. Bir cevap alamadım. Bundan 10 gün önce Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile birebir telefonda görüştüm. 'Ben ilgileneyim' dedi. Çarşamba günü tekrar dilekçe verdim. Arkamda duba 15 gün önce yıkıldı, hiçbir şey yapılmadı. Kaymakama dilekçe verdim, kaymakamdan olumsuz cevap geldi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi kabul etmiyormuş. Sadece istediğim şey kaldırıma duba koyulması. Pazarcılar geçiyor, köşeyi mahvediyorlar. Kafeler çoğaldığı için çok araba var. Turistler de geliyor. Bir keresinde doğalgaz kutuma çarptılar. Yaz günüydü, doğalgaz kesildi. Servisini çağırıp baktırdım. ‘Abla iyi ki kesilmiş' dediler. Kesilmeseydi çok büyük bir tehlike olurdu. Evin içindeki duvarım çatladı. Alçı yaptırdım. Geçende çarptığında vitrinim yıkıldı. Doğalgaz falan patlarsa can güvenliği de yok. Ben perşembe günleri elime kağıt kalem alıyorum, soğukta sıcakta camdayım eve çarparlarsa plakalarını almak için. En azından zararımı ödesin diye. Bunu Büyükşehir Belediyesi yapmazsa kim yapacak? Kararlıyım, bunu Cumhurbaşkanı'na kadar duyuracağım. O duyduğu zaman da kesin bu iş olur. Buna eminim” şeklinde konuştu.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun'da Akaryakıt istasyonunda faciadan dönüldü!

2018-12-28 23:03 - Asayiş

Çıldır Gölü buz tuttu

2018-12-29 17:36 - Günün Fotoğrafı

Eskişehir’de puanlar paylaşıldı

2018-12-23 22:24 - Spor

İZBAN’da anlaşma sağlanamadı

2018-12-26 19:55 - Gündem

“Emenike’yi kim istemez?”

2018-12-25 20:05 - Spor

İlk günkü orijinalliğiyle koruyor

2018-12-26 20:02 - Çevre-Hayat

Zırhlı personel taşıyıcılar Gaziantep'e ulaştı

2018-12-27 02:32 - Gündem

Dışişleri Bakanlığı, Musul’daki bombalı saldırıyı kınadı

2018-12-26 01:02 - Gündem

Soğukta kalan yavru kediler kurtarıldı

2018-12-30 00:02 - Çevre-Hayat

Dışişleri Bakanlığından Yunanistan'a kınama

2018-12-28 19:02 - Siyaset

İlgili Haberler

Israrcı eski nişanlıya 'huzur bozma' suçundan hapis cezası

11:58 - Asayiş

Şişli'de inşaat alanındaki vinç öğrenci yurduna devrildi

10:52 - Asayiş

PTT ve HGS adını kullanarak dolandırıcılık yapan 12 şüpheli yakalandı

10:08 - Asayiş

Konya'da 1 kişinin öldüğü 1 kişinin yaralandığı trafik kazası kamerada

19:53 - Asayiş

Burdur'da sahipsiz köpeğin saldırdığı kişi yaralandı

16:42 - Asayiş

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Gazze İçin Sessiz Çığlık" etkinliğine davet

23:37 - Siyaset

Suriye'nin Humus ilinde toplu mezar bulundu

23:32 - Dünya

Bakan Fidan: Sumud Filosu'nun eylemine devletler mümkün olduğu her ölçüde sahip çıkmak durumund

23:13 - Siyaset

Galatasaray, 10 kişi kaldığı derbide Beşiktaş'tan 1 puan aldı

22:28 - Spor

Sumud Filosu'ndaki aktivistler İsrail'in kendilerine uyguladığı şiddeti anlattı

22:13 - Dünya