?>

'Bu şehre hizmet aşkım, borcum var'

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, "Bütün makamları gördüm ama bu şehre hizmet aşkım, borcum var. Bu şehrin dünyada parmakla gösterilen bir şehir olması için hayallerim var, projelerim var." dedi.

Siyaset - 6 yıl önce

İstanbul

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen sahur programında partililere hitap etti.

Seçimin neden yenilendiğini anlatmaya gerek duymadığını, gündemin seçimin iptali, seçimin tekrarıyla ilgili devam etmesinin İstanbul'a, İstanbulluya hiçbir faydası olmadığını, artık İstanbul'un Türkiye'deki, dünyadaki yerinin, 15 milyon İstanbullunun geleceğinin konuşulması gerektiğini belirten Yıldırım, "Ne yazık ki bu anlamsız tartışmalar yüzünden biz bir türlü İstanbul gündemine gelemiyoruz. Bir mağduriyet edebiyatıdır gidiyor. 31 Mart seçimlerinin en büyük mağduru 8,5 milyon oy veren İstanbullular. Bu mağduriyete sebep olanları kınıyorum." ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım, şöyle devam etti:

"İşinizi düzgün yapmayacaksınız ve bu kepazeliği dünya markası İstanbul'a yaşatacaksınız, ondan sonra da bizi suçlayacaksınız. Gerçek mağdur benim açık söyleyeyim. Sandığa atılan o oyları gitmesi gereken yere götürmediniz. Yolda, orada, burada hiç ediliyorlar ve bu mağduriyet oluştu. Bu açık."

"Biz niye başımızı öne eğeceğiz kardeşim?" diyen Yıldırım, "Ne yaptık? Günahımız ne? Sandık başkanlarını biz mi tayin ettik? Orada yapılan hileleri, hurdaları biz mi yönettik? 'Çaldılar' dediğimiz zaman kıyamet koparıyorlar. Vurduğumuz yerden ses çıkıyor. Ne diyelim? Çıkın deyin ki 'Çalmadık'. Niye demiyorsunuz? Diyemezler. Seçime 30 gün kalan bu süre içerisinde gümbür gümbür meydanları inletmemiz gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Mesele Türkiye ve İstanbul olunca hedef ülke Türkiye'dir"

Binali Yıldırım, bugün çok ümitlendiğini, ilk gün birlikte yola çıktıkları arkadaşlarının bugün de yanında olduğunu dile getirdi.

Bu oyunu daha önce de defalarca gördüklerini ifade eden Yıldırım, dünyada seçim iptal edilen ya da yenilen tek ülkenin Türkiye olmadığını söyledi.

Yıldırım, "Mesele Türkiye ve İstanbul olunca hedef ülke Türkiye'dir. Dışarıdan operasyonlarla Türkiye üzerindeki hesapları bir türlü tutmayanlar, şimdi içeride birtakım kendilerine sadık çevreler oluşturmak suretiyle iş yapmak istiyor." diye konuştu.

"Biz konuşmada onlarla aşık atamayız"

Yıldırım, partililere seslenerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"23 Haziran'da, Peygamberimizin müjdelediği bu şehrin anahtarını almaya var mısınız? Ben varım, sonuna kadar mücadele etmeye varım. Benim için makam, mevki meselesi yok. Bütün makamları gördüm ama bu şehre hizmet aşkım, borcum var. Bu şehrin dünyada parmakla gösterilen bir şehir olması için hayallerim var, projelerim var.

CHP'in veya ona takılan gizli açık müttefiklerin bu ülke için yaptıkları bir iş var mı? Vesayetten, demokrasiden uzak yönetim anlayışlarından başka ne var? Bu ülkede ne olmuşsa sağ iktidarlar döneminde olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bundan ayrı tutuyorum. O, cumhuriyeti kuran iradenin başındaki komutandır. Onun döneminde çok zor işler başarılmıştır ama ondan sonra gelenler, orasını hepiniz biliyorsunuz. Adnan Menderes, Erbakan, Türkeş, Demirel, Özal, Recep Tayyip Erdoğan... Bu süreci şöyle bir tarayın. Türkiye ne kazandıysa bu liderler zamanında kazanmıştır. Çünkü sağ iktidarlar çalışır, sol iktidarlar konuşur. Biz konuşmada onlarla aşık atamayız. Bayrağımız, toprağımız, devletimiz ve milletimiz de bizim ortak paydamızdır. Ay yıldızlı bayrak hepimizin bayrağıdır."

Bayrak ve ezanlar için 15 Temmuz'da meydanlara inen, canını seve seve veren insanları gördüklerini dile getiren Yıldırım, "Bütün gücümüzle bu sarmaldan kurtulup 23 Haziran'da ipi göğüsleyecek çalışmaları yapalım. İki bayram arasında bir de 23 Haziran bayramımız var. Bu bayramı da en güzel şekilde kutlamayı Rabb'im nasip etsin diyorum." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Cumhurbaşkanımızın daveti çok önemliydi'

2019-05-21 03:07 - Siyaset

VakıfBank'tan kuyumculara destek

2019-05-22 14:28 - Genel

Galatasaray ve Akhisarspor PFDK'ye sevk edildi

2019-05-17 00:13 - Spor

Kömür dolu tarihi evde yangın çıktı

2019-05-17 16:12 - Asayiş

Bakan Çavuşoğlu Meksika’da

2019-05-19 14:13 - Dünya

Antalya'da öldürülen arkeoloğun cenazesi toprağa verildi

2019-05-21 19:22 - Gündem

Atatürk'ün 9. Ordu Müfettişliği mührü müzede sergileniyor

2019-05-18 17:51 - Genel

Sarar soygunu şüphelilerinden biri tutuklandı

2019-05-22 22:17 - Gündem

Sokak köpeklerinin saldırdığı yaşlı kadın öldü

2019-05-20 20:02 - Asayiş

Avrupa Parlamentosu seçimlere hazır

2019-05-22 16:43 - Dünya

İlgili Haberler

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, CHP Genel Başkanı Özel'in açıklamalarına tepki

19:37 - Siyaset

Trabzon'a İstiklal Madalyası Takdim Töreni yapıldı

17:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile telefonda görüştü

15:15 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Süreç içinde terör örgütüyle hiçbir pazarlık yapılmamış, yapılmayacaktır

15:22 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Karagöz'ü kabul etti

14:32 - Siyaset

Günün Manşetleri

İspanya'da 18, Portekiz'de 2 noktada büyük yangınlar devam ediyor

12:52 - Dünya

Tokat'tan Norveç, Hollanda, Rusya ve Japonya'ya balık ihracatı

12:38 - Ekonomi

Altın madencileri orman kanunu uygulama yönetmeliğindeki değişikliği memnuniyetle karşıladı

12:33 - Ekonomi

Altman ve Musk teknolojiyi insan vücuduna yerleştirmek için yarışıyor

12:27 - Gündem

Erzincan'daki Hor Hor Kaplıcası zengin mineralli suyuyla misafirlerini ağırlıyor

12:22 - Gündem