'Bu millet medeniyetine sahip çıkan büyük bir millettir'

İçişleri Bakanı Soylu, "Bu millet, hem medeniyetine hem değerlerine hem anlayışına sahip çıkan büyük bir millettir ve bu milletin bu coğrafya sahipliğini anlayamayanlar oyunlarına devam etmektedirler." dedi.

Siyaset - 9 yıl önce

TRABZON

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen bayramlaşma programının ardından yaptığı açıklamada, Allah’tan, memleketin nice bayramlara sağlıkla, huzurla, afiyetle, birlik ve beraberlik içinde ulaşmasını nasip etmesini diledi.
Dün Hakkari'nin Yüksekova, Aktütün ve Derecik ilçeleriyle Van’ın Başkale ilçesinde ziyaretlerde bulunduğunu belirten Soylu, oralarda görüştüğü askerlerin ve şehit ailelerinin selamlarını iletti.
Soylu, bu bayramın geleneğin, göreneğin, inancın ve ortak değerlerin en önemli parçası olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
"Geçen hafta Malazgirt’teydik. Bizim ana yurdumuza girmemizi sağlayan unsurlar, bugün bu coğrafyanın içinde yaşayan unsurlardır. Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı omuz omuza vererek, bugün ayyıldızlı bayrağımızın burada dalgalanmasını teşkil ediyorlar. Bu memleketin her noktasında şehitler tepesi var. Derecik’te, Malazgirt’te, Dumlupınar’da, Çanakkale’de, 15 Temmuz’da Boğaz Köprüsünün, Külliye'nin önünde şehitler tepesi var. Bu millet, talimatla kendi hasletlerine ve özelliklerine sahip çıkan bir millet değil. Bugün de talimatla bayram kutlayan, birbiriyle bayramlaşan bir millet değil. Bu millet, hem medeniyetine hem değerlerine hem anlayışına sahip çıkan büyük bir millettir ve bu milletin bu coğrafyadaki farklı özelliklerini, bu coğrafya sahipliğini anlayamayanlar maalesef hem ülkemiz üzerindeki hem milletimiz üzerindeki oyunlarına devam etmektedirler. Başarılı olabiliyorlar mı? Olamıyorlar."
"15 Temmuz’dan sonra yeniden ayağa kalkış söz konusu"

Bakan Soylu, şöyle konuştu:

"Bugün gördüğümüz tablo, bunu bu ülkenin evladı olarak söylüyorum, bizim daha güçlü olmamız gerekliliğini bize telkin ediyor. Bu fotoğrafı bize veriyor. Biz güçlü olmadığımız zaman, ekonomimiz, eğitimimiz, sağlık hizmetlerimiz, uluslararası alanda attığımız adımlar güçlü olmaz. O zaman söyleyecek sözünüz de güçlü olmuyor. Onun için söyleyebilecek sözümüzün güçlü olduğu bir Türkiye’yi adım adım kucaklama mecburiyetinde olunduğunu bugün çok daha net görüyoruz. Biz bugün güçlü olmasaydık aynen batı dünyasında olduğu gibi Suriye’ye dışarıdan bakan, çaresiz kalan, oradaki yaşananları 'bizi ilgilendirmiyor, bizim sınırlarımız dışında' gibi insanlıkla bağdaşmayan bir durumla değerlendiren batı dünyası örneği ortaya koyardık. (Arakan'daki Müslümanlara yönelik katliam) Benim bugün bu memleketin bir vatandaşı olarak onur duyduğum meselelerden bir tanesi dün Dışişleri Bakanı bütün dünya dururken dünyaya çağrı yapıyor 'alın, masraflarını biz karşılayalım.' Bu, bugün geldiğimiz noktanın bence en önemli göstergesidir. Onun için çok daha güçlü olmalıyız."
Türkiye’nin her alanda kabiliyetlerinin yükseldiğini vurgulayan Soylu, ülkenin her köşesinde, her tarafında hem yatırımları hem gelişmeyi gerçekleştirebilecek bir anlayışı ortaya koyduklarını söyledi.

Muhabir: Tuğba Yardımcı

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yunanistan'daki tarihi camiler müze olarak kullanılıyor

2017-08-27 14:57 - Dünya

ABD'de evlerin yağmalanmasına karşı sokağa çıkma yasağı

2017-08-30 10:32 - Dünya

Milli güreşçi Taha Akgül Ankara'da

2017-08-28 00:02 - Spor

San Francisco'da ırkçılar ve Trump protesto edildi

2017-08-27 13:37 - Dünya

BM Arakan'daki saldırılara ilişkin sayı açıklamadı

2017-08-29 19:32 - Dünya

Gaziantep'in 4 ürünü tescillendi

2017-08-27 14:12 - Ekonomi

Mayweather rekorla veda etti

2017-08-27 14:46 - Spor

Gece yola çıkacak sürücülere uyarı

2017-08-27 14:47 - Genel

Yüksek talep Toyota'ya üretim ve ihracat rekoru getirdi

2017-08-27 14:52 - Ekonomi

Arakan'daki 'katliamı durdurun' çağrısı

2017-08-28 14:00 - Genel

İlgili Haberler

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakalamıştır

21:43 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya ziyareti kapsamında Trablus'ta temaslarda bulundu

21:23 - Siyaset

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kollarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a pankartla teşekkür

19:57 - Siyaset

COP31 Danışma Kurulu, Bakan Kurum başkanlığında toplandı

19:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı: Türkiye söz konusu olduğunda 86 milyonun tamamı bizim hedef

11:28 - Gündem

Avrupa'yı bu yaz kavuran sıcak hava dalgalarının daha yoğun ve sık görüleceği tahmin ediliyor

11:22 - Dünya

Denizüstü rüzgar enerjisi Türkiye'nin yenilenebilir enerji görünümünü yeniden şekillendirebilir

11:18 - Ekonomi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında can kaybı 2 bini aştı

11:12 - Dünya

Camiboğazı Yaylası sisli manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor

11:07 - Gündem