?>

'Bu madalyayı Türk taraftarları için aldım'

4. İslami Dayanışma Oyunları masa tenisi tek kadınlarda birinci olan Melek Hu, altın madalyayı Türk taraftarları için aldığını söyledi. - Anadolu Ajansı

Spor - 8 yıl önce

BAKÜ-Serhat Bağbars

4. İslami Dayanışma Oyunları masa tenisi tek kadınlarda birinci olan Melek Hu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aldığı altın madalya, hedefleri ve 4. İslami Dayanışma Oyunları'ndaki atmosfer hakkında değerlendirmede bulundu.

Başkent Bakü'deki oyunlarda, yarıştığı tek kadınlar finalinde Çin asıllı Azerbaycanlı Zhing Ning'i 4-0 yenerek, birincilik elde eden Hu, takım kategorisinde de altın madalyayı hedeflediğini belirtti.

Final mücadelesinin çok zorlu geçmediğini ifade eden milli masa tenisçi, "İlk set hariç çok zorlanmadım. Rakibimle ilk kez oynuyordum. Onun daha önce nasıl oynadığını çok iyi bilmiyordum. İlk seti alınca oyun açıldı ve kontrolü elime aldım. Böylece her şey daha iyi oldu ve kazandım." dedi.

Daha önceki İslami Dayanışma Oyunlar'ında masa tenisi branşının olmaması nedeniyle ilk kez bu organizasyona katıldığını belirten Hu, "Bakü'ye üçüncü kez gelsem de ülke hakkında çok fazla bilgim yoktu ama seyircilerin çok iyi olduğunu biliyordum. Türkiye ile Azerbaycan dost ülkeler. O yüzden buradaki taraftarlar beni çok seviyor. Azerbaycanlı rakiplerle oynamadığım maçlarda hep beni desteklediler." şeklinde konuştu.

4. İslami Dayanışma Oyunları'nda masa tenisi branşında Türkiye'yi temsil eden Çin asıllı Melek Hu, Türkiye'deki taraftarlara teşekkür etti.

Türk taraftarlarının maçları takip ettiğini düşündüğünü söyleyen 28 yaşındaki Hu, "Türkiye'deki herkese çok teşekkür ediyorum. Benden bir altın madalya daha bekliyorlar. Onlar benim için mutlu olmuşlardır. Ben de çok mutluyum. Bu madalyayı Türk taraftarları için aldım. Umarım bir madalya daha getiririm." ifadelerini kullandı.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Zap suyuna kapılan kadını arama çalışmaları devam ediyor

2017-05-17 22:32 - Asayiş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: 'Fiyatlardaki oynaklığı stabil hale getirmeye çalışacağız'

2017-05-15 14:57 - Ekonomi

Gaziantep'te 3.5 ton at ve eşek eti ele geçirildi

2017-05-13 19:42 - Asayiş

'Türkiye'deki kulüpler gelecek için vizyona sahip'

2017-05-16 16:07 - Spor

Goran Hareketi lideri Mustafa hayatını kaybetti

2017-05-19 13:12 - Dünya

Süper Ligde 32. hafta hakemleri açıklandı

2017-05-18 16:02 - Spor

Dilencinin üzerinden 3 bin 390 lira çıktı

2017-05-18 18:14 - Genel

Heykeller 15 Temmuz şehitleri anısına yontulacak

2017-05-14 17:42 - Kültür Sanat

İzmir'de terör operasyonu: 15 gözaltı

2017-05-18 13:17 - Gündem

Gümüşhane’de 6 üniversite öğrencisi kayboldu

2017-05-14 13:02 - Asayiş

İlgili Haberler

Formula 1 Belçika Prix'sinde pole pozisyonu Lando Norris'in

21:37 - Spor

Salda Gölü'nde triatlon heyecanı yaşandı

20:13 - Spor

Milli motosikletçi Can Öncü, Macaristan'da ikinci oldu

18:42 - Spor

Toprak Razgatlıoğlu, Superbike Macaristan ayağının ilk yarışını kazandı

16:17 - Spor

Formula 1 Belçika Grand Prix'sinde sprint yarışını Max Verstappen kazandı

14:28 - Spor

Günün Manşetleri

Türkiye'de geçen yıl 262 bin 898 parti ürün denetlendi

11:33 - Ekonomi

İsrail'in Gazze'ye yönelik acımasız saldırıları ABD'nin Chicago kentinde protesto edi

11:28 - Dünya

Türkiye Petrolleri'nin Kato Dağı'nda petrol arama çalışması devam ediyor

11:17 - Gündem

Bulgaristan'daki orman yangınının koku ve dumanı 50 kilometre uzaklıktaki Edirne'ye ulaştı

10:43 - Gündem

Bursa, Uşak ve Mersin'deki orman yangınlarına müdahale sürüyor

10:38 - Asayiş