?>

Ahıska Türkü güreşçi Elmira, Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil etmek için yoğun çalışıyor

Erzincan'da yaşayan Ahıska Türkü milli güreşçi Elmira Yasin, olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etme hedefiyle yoğun çalışıyor.

Spor - 3 ay önce

Erzincan

Sovyetler Birliğince 14 Kasım 1944'te, Gürcistan'ın Ahıska bölgesinden sürgün edilen ve Ukrayna'dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 2015 yılında Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkü aileden Elmira Yasin, milli güreşçi Elvira Kamaloğlu'nu örnek alarak güreşe başlamak istedi.

????

İlk zamanlar ailesinin güreşmesine izin vermediği Elmira Yasin, antrenör Habip Halepli'nin ailesini ikna etmesiyle 2017'de güreş sporuna başladı.

Farklı yaş gruplarında çok sayıda başarıya imza atıp milli formayı giyen 19 yaşındaki kadın sporcu, son olarak İtalya'nın Caorle kentinde 30 Haziran-6 Temmuz'da düzenlenen 20 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 76 kiloda bronz madalya kazandı.

Erzincan İl Özel İdaresi Spor Kulübü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Elmira, 2028 Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etmeyi hedefliyor.

"Asıl hedefim, olimpiyatlarda bayrağımızı dalgalandırmak"

Elmira Yasin, kendisi gibi Ahıska Türkü olan milli güreşçi Elvira Kamaloğlu'nu örnek aldığını ve 2017'de güreşe başladığını söyledi.

Farklı kategorilerde başarılar elde ettiğini aktaran Elmira, "Son yapılan 20 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü oldum. Büyüklerde dünya şampiyonu olmayı hedefliyorum. Asıl hedefim olimpiyatlarda madalya almak, şampiyon olmak, ülkemizi temsil etmek, bayrağımızı dalgalandırmak ve İstiklal Marşı'mızı okutmak." diye konuştu.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü'nde eğitimini sürdürdüğünden bahseden Elmira, ailesiyle birlikte Türkiye'ye getirildiği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Ailesinin ilk zamanlarda güreş yapmasına izin vermediğini anlatan Elmira Yasin, "İlk başlarda ailem çok karşıydı. Herkes karşıydı ama antrenörüm ailemle konuştu, ondan sonra gelmeye başladım. Başarı almaya başlayınca da ön yargıları kalktı, desteklemeye başladılar. Kardeşlerim de aynı şekilde devam ediyor, onlar da aynı şekilde destekliyor." ifadelerini kullandı.

Halepli: "Yaş kategorisinde ülkemizin en iyi sporcularından biri"

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde güreş antrenörlüğü yapan Habip Halepli ise sporcusunun potansiyelini ilk günden fark ettiğini ve görüşmeler yapıp aileyi ikna ettiğini dile getirdi.

İlk günden bu yana antrenmanlara yoğun şekilde devam ettiklerini belirten Halepli, "Şu anda 76 kiloda ülkemizin o yaş kategorisinde en iyi sporcularından biri. Bizim asıl hedefimiz, 2028 Olimpiyatları, 2032 Olimpiyatları. Arkamda görmüş olduğunuz çocuklar gerçekten çığ gibi büyüyor. Bu memlekete, Erzincan'a olimpiyat madalyasını da altın madalyasını da inşallah armağan edeceğiz." diye konuştu.

Elmira'nın annesi Yosma Yasin de çocuklarına her zaman destek olacaklarını vurgulayarak, "En başta 'Yapabilir mi, genç bir kızdır' diye karşı geldim. Sonra baktım ki çocuğum başarabiliyor. Ondan sonra da destek çıktım. İzin verdiğime hiç pişman değilim. İyi ki 'Evet' demişim. Çocuğumun bu yerlere geldiğine çok sevindim. Allah'ın izniyle, inşallah olimpiyatlarda birinci olmasını Allah nasip etsin. Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde Türkiye'ye geldik. Ukrayna'da savaş oluyordu. Sağ olsun getirdi, sahip çıktı. Allah ondan razı olsun, teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yat yoğunluğu yaşanan Bodrum koylarıyla ilgili düzenleme yapılması önerisi

2025-07-25 13:23 - Gündem

İsrail ve Suriye'nin ABD'nin katılımıyla Paris'te görüşeceği bildirildi

2025-07-24 15:38 - Dünya

Trabzon'daki Sera Gölü'nde turizm hareketliliği yaşanıyor

2025-07-26 13:17 - Çevre-Hayat

Dupnisa Mağarası "serinliği" ile ziyaretçilerini cezbediyor

2025-07-26 11:38 - Çevre-Hayat

İngiltere ve Avustralya, nükleer denizaltı ittifakını güçlendirecek 50 yıllık anlaşma imzaladı

2025-07-26 19:23 - Dünya

UCM, Macaristan'ın Netanyahu'yu tutuklamayarak yükümlülüklerini ihlal ettiğini belirtti

2025-07-24 21:53 - Dünya

IKBY'de hava kirliliği, jeneratör ve rafinerilerin kapatılmasıyla azalmaya başladı

2025-07-25 16:48 - Dünya

BULUT, sürü İHA operasyonlarında kilit rol oynayacak

2025-07-25 12:23 - Teknoloji

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ndeki orman yangınları devam ediyor

2025-07-24 21:28 - Dünya

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 6 Filistinli yaşamını yitirdi

2025-07-26 10:53 - Dünya

İlgili Haberler

Süper Lig'de görünüm

23:23 - Spor

Fenerbahçe, Gaziantep FK'yi 4 golle geçti

22:57 - Spor

Samsunspor ile Çaykur Rizespor haftayı 1'er puanla kapattı

22:33 - Spor

Fenerbahçe, Gaziantep FK'yi mağlup etti

22:28 - Spor

Samsunspor ile Çaykur Rizespor puanları paylaştı

22:17 - Spor

Günün Manşetleri

Yeniyetmələrdə nikotin asılılığı və onun həlli yolları -Psikolog M. Almara Ağaqızı, Azerbaycan'dan yazdı-

08:12 - En Son Yazılar

Bir medeniyet hareketi: Ahilik ve Bacıyan-ı Rum (3) -Hikmet Kara yazdı-

08:01 - En Son Yazılar

İzmir'in Bergama ilçesinde sağanak, hayatı olumsuz etkiledi

07:58 - Gündem

Depremin merkez üssü Sındırgı'da sağanak etkili oluyor

07:52 - Gündem

Balıkesir'de 6,1 büyüklüğünde deprem, artçı sarsıntılar sürüyor

07:27 - Gündem