?>

Bu konağın Türkiye'de bir eşi yok

Uşak Belediyesi gerçekleştirdiği Mahalle Konağı Projesi ve çevre düzenlemesiyle tarihi dokuyu teknoloji ile harmanlayarak Uşaklıların hizmetine sunuyor. Konsept olarak Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyan projede Selçuklu yıldızlarıyla donatılmış şadırvan, ekmek satı

Gündem - 9 yıl önce

Karaağaç Mahallesi'nde yapımı biten Mahalle Konağı, mimarisi ve çevre düzenlemesiyle Uşak'ta ilgi odağı oldu. Sağlık ocağı ve mahalle muhtarlığı olarak hizmet vermeye başlayan Mahalle Konağında spor ve toplantı salonları, üstün zekalı çocuklara özel eğitim verilecek olan Uşak Belediyesi Bilim ve Zeka Gelişim Atölyesi ile robot atölyesi çok yakında Uşaklıları kabul etmeye başlayacak.

"Konaklarımızın dışı ne kadar estetikse içi de o kadar teknolojik" Konuyla ilgili olarak konuşan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan projeyi gerçekleştirirken mahalle sakinleriyle istişareler yaptıklarını ve öne çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmalarına yön verdiklerini söyledi. Konseptin mimari ve teknoloji kullanımı anlamında Türkiye'de ilk olduğunu vurgulayan Cahan, "Proje bizim özgün çalışmamızın bir ürünü. Türkiye'de başka bir yerde buna benzer bir çalışma görmedim. Konaklarımızı her tarafta görebileceğiniz binaların görünümünde yapabilirdik ama biz ecdadımızın mimarı estetiğini teknoloji ile buluşturmaya çalıştık. O tarihi dokuyu ve hazzı insanlarımızın yaşamasını arzu ettik. Tabi konaklarımızın dışı ne kadar estetikse içi de o kadar teknolojik. Çağımızın bütün kazanımlarını buralara yansıtmaya çalıştık. Spordan kültüre, bilimden sağlığa kadar bir çok alanda hizmet vermesi için araç ve gereçlerle donattık. Vatandaşlarımızdan da bu anlamada olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bu da bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Seçim dönemimizde dile getirdiğimiz her mahalleye bir konak sözümüzü de peyder pey gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Karaağaç Mahalle Konağı mimarisini yanı sıra çevre düzenlemesi ile de mahalle sakinlerinin beğenisini kazanıyor. Konak önündeki belediye ekmeği satış noktası ve şadırvan Selçuklu desenleriyle bezenmiş ve tarihi bütünlüğü tamamlamış. Bunların yanında iki adet de konuşan bank Necip Fazıl Kısakürek ve Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini okurken şairlerin hayatı da banklara yazılmış. Vatandaş buralarda oturup yorgunluk atarken şairlerin hayatların okuyup, isterse şiir dinleyebiliyor.

Başkan Cahan bankların hizmete girmesine müteakip mahalle sakinleriyle burada bir araya geldi. Karaağaç Mahallesi Muhtarı Mustafa Korkmaz Cahan'a ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Konağın yapımından duydukları memnuniyeti dile getiren Korkmaz, "Burası gece bir başka güzel oluyor. Akşam saatlerinde çalışmaya başlayan fıskiyenin su şırıltıları, lale figürlü sokak lambaları ve arkasında tüm güzelliğiyle gelin gibi süslenmiş bir konak, izlemeye değer bir görüntü oluşturuyor. Böyle bir yapıyı mahallemize kazandırdığınız için tüm mahalle sakinleri adına teşekkür ediyorum" dedi.

Bayram Keleş - Ertunç Öztürk UŞAK

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sağlık Bakanlığından ’Pokemon Go’ uyarısı

2016-07-13 17:21 - Sağlık

Tam fotoğraf çektirirken...

2016-07-11 19:53 - Asayiş

Kaş’ta deprem!

2016-07-12 19:27 - Asayiş

Brezilyalı oyuncuyla sözleşme yenilenmedi

2016-07-12 13:07 - Spor

Reyhanlı’daki patlamaya 6 tutuklama

2016-07-11 20:12 - Asayiş

Galatasaray’a Koray Günter’den kötü haber

2016-07-13 18:51 - Spor

Akaminko’yla ilgili iddialara yanıt geldi

2016-07-13 19:07 - Spor

Timsah Arena’ya hırsız girdi

2016-07-12 21:57 - Spor

Bu konağın Türkiye'de bir eşi yok

2016-07-13 20:52 - Gündem

Emekli komiser ve eşi trafik kazası kurbanı

2016-07-13 11:07 - Politika

İlgili Haberler

Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen entübe edildi

23:42 - Gündem

Antalya'nın Elmalı ilçesinde sağanak, dolu ve hortum etkili oldu

22:53 - Gündem

Akdeniz'de 4.1 büyüklüğünde deprem

22:02 - Gündem

Emine Erdoğan, Ümraniye Çevre Şenliği'ne katıldı

20:28 - Gündem

Arama kurtarma ekipleri tatbikatlarla afet ve krizlere hazırlanıyor

19:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Fas: 2030 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak, ülkenin stratejik dönüşümüne katkı sağlayacak

23:53 - Spor

Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen entübe edildi

23:42 - Gündem

Antalya'nın Elmalı ilçesinde sağanak, dolu ve hortum etkili oldu

22:53 - Gündem

Akdeniz'de 4.1 büyüklüğünde deprem

22:02 - Gündem

BM, Bedevi Araplara yönelik şiddetin yeniden başladığı Süveyda için uyarıda bulundu

21:57 - Dünya