?>

'Bu hastalığın bir anı diğer anını tutmuyor'

Yeni tip koronavirüsü yenerek görevine dönen Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, hastalık ve tedavi sürecinde yaşadıklarını anlattı.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Bilecik

Kasım ayında ailesinde koronavirüs rahatsızlığının tespit edilmesinin ardından temaslı olarak karantina süreci başlayan Beydemir'in 9 gün sonraki ikinci koronavirüs testi pozitif çıktı.

Sırt ve eklem ağrılarının yanı sıra yüksek ateşle seyreden hastalığını doktorların takibinde evinde geçirdiği tedavi süreci ile tamamlayan Beydemir, aradan 5 ay geçmesine rağmen çektiği sıkıntıları unutmuyor.

Prof. Dr. Beydemir, aynı evde yaşadıkları anne ve babasında bazı semptomlar görülünce zaman kaybetmeden filyasyon ekiplerine durumu bildirdiklerini söyledi.

Anne ve babasının testlerinin pozitif, kendisi ve diğer ev ahalisinin negatif çıktığını belirten Beydemir, "Evde onların ilaçlarını verirken aradan 9 gün gibi bir süre geçti. Tekrar bir test yaptırdığımız zaman benim de pozitif olduğum ortaya çıktı." dedi.

Beydemir, babasının hastalığının çok ağır seyrettiğini, ateşi çok yükselince tedavisine hastanede devam edildiğini anlattı.

Hem kendilerine hem babasına verilen hizmetlerden dolayı devlete, Sağlık Bakanlığına teşekkür eden Beydemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sağlıkçılarımız çok gayretle çalıştılar. Bunu bir kere görmek lazım. Hatta babam alzaymır olmasına rağmen hastaneye gittiğinde bizi içeri almadıkları için bazen telefon ediyordum. 'Baba nasılsın, neredesin?' diyordum, 'Oteldeyim.' diye cevap veriyordu. O beni çok sevindirdi.

Bu cümleyi ben hep kullanıyorum. O kadar hasta yoğunluğunun içinde hastane görevlilerimizin, sağlıkçılarımızın bu kadar fedakarane davranmaları çok önemliydi. Bu bizim aslında ne kadar büyük bir ülke olduğumuzu gösteriyor."

"Yakalanmadan tedbir almakta fayda var"

Kendisinin tedavi sürecine değinen Beydemir, hızlı davranmasının, virüsün akciğerine inmeden tedavisine başlanmasının hastalığın seyri bakımından önemli olduğu vurguladı.

İlaçlarını kullandığını, doktorlarının tavsiyelerini uygulamaya gayret ettiğini dile getiren Beydemir, şöyle konuştu:

"Sırt ağrıları, eklem ağrıları gerçekten insanı uyutmayan ateş, bunların hepsi var. Bende de bu semptomlar oldu.

Nefes darlığı yönünden çok büyük sıkıntılar çekmedim. O çünkü önemliydi. Orta halli geçirmeme rağmen aslında bu hastalığın çok büyük sıkıntısının olduğunu gördüm. Bir de bu öyle bir hastalık ki başka semptomlara da yol açabiliyor.

Vefat edenlere baktığınız zaman koronavirüs odaklı vefat etmiş oluyorlar ama başka semptomları da görüyorsunuz.

O yüzden bu hastalığa yakalanmışsak kurallara ciddi riayet etmek gerektiğini düşünüyorum.

Yakalanmadan tedbir almakta fayda var. Yakalandıktan sonra artık o hali yaşıyorsunuz."

Prof. Dr. Beydemir, hastalığın hafife alınmaması gerektiğini ve bu durumun olumsuz etkilerini, çevresindeki bazı insanları kaybedince yaşayarak anladığını belirtti.

Son 2 ayda sevdiği 4 insanın bu virüsten yaşamını yitirdiğini ifade eden Beydemir, "Bir anı diğer anını tutmuyor bu hastalığın.

Bu işi şakaymış gibi algılayabiliyorlar ama onun öyle olmadığını bu hastalığa yakalanınca görüyorsunuz.

Tedbirsiz olursak bugün konuşarak girdiğimiz hastaneden canlı çıkmama ihtimalimiz yüksek olabilir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

ABD Afganistan'a güvenlik önlemleri için ek kara gücü gönderecek

2021-05-06 02:56 - Dünya

İran'da son 24 saatte 391 kişi Kovid-19'dan hayatını kaybetti

2021-05-03 17:17 - Dünya

KDV mükelleflerinin sayısı 3 milyonu geçti

2021-05-06 15:26 - Ekonomi

TEB'den ilk çeyrekte 339 milyon lira net kar

2021-05-01 00:38 - Yerel haber-Şirket Haber

NBA'de Celtics, Spurs'ü Tatum'un 60 sayısı sayesinde yendi

2021-05-01 15:47 - Spor

ABD Hazine Bakanı Yellen: Faiz artırımı öngördüğüm ya da önerdiğim bir şey değil

2021-05-05 11:11 - Ekonomi

Türkiye'nin elektrik ithalatı faturası yılın ilk çeyreğinde yüzde 83 azaldı

2021-05-01 14:11 - Ekonomi

Juventus Udinese engelini Cristiano Ronaldo ile geçti

2021-05-03 01:02 - Spor

Eski Lübnan Başbakanı Sinyora ülkedeki ekonomik ve siyasi krizle ilgili AA'ya konuştu

2021-04-30 15:56 - Dünya

Antonio Conte İtalya Serie A'da bir devri açan ve kapatan teknik direktör oldu

2021-05-03 15:31 - Spor

İlgili Haberler

Eski hükümlü, devlet desteğiyle başladığı hayvancılığı 6 yıldır sürdürüyor

15:43 - Çevre-Hayat

Yediği gıdadan zehirlenen kedi "dört ayağının üzerine düşünce" sağlığına kavuştu

15:38 - Çevre-Hayat

Çocuklara sporla afet bilinci aşılanıyor

15:27 - Çevre-Hayat

Down sendromlu Çağla ve Elif, istihdam edildikleri valiliğe neşe kattı

13:38 - Çevre-Hayat

Bodrum'da baba oğul ata mesleği arıcılığı ürün çeşitlendirmesiyle sürdürüyor

13:27 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Küresel Sumud Filosu'nun İtalyan katılımcıları Gazze'ye ulaşmak için kararlı

00:36 - Dünya

Trabzon'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

00:12 - Asayiş

İsrail basınına göre, ABD, Netanyahu'ya Gazze savaşını sona erdirme isteğini iletti

23:52 - Medya

İtalya ve Fransa'da Filistin'e destek gösterileri düzenlendi

23:32 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, New York'ta Nijeryalı mevkidaşı Tuggar ile görüştü

23:02 - Siyaset