Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, Balıkesirli çocuklarla buluşacak

- Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu'nun "La Fonten Orman Mahkemesi'nde" oyunu, 21 Eylül’de Balıkesir’de ücretsiz sahnelenecek

Genel - 7 yıl önce

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, "La Fonten Orman Mahkemesinde" oyunu ile Balıkesirli çocuklarla buluşacak.
Şirket açıklamasına göre, 11 yılda 700 kez perdelerini açarak 200 bin çocuğa ulaşan ve çevreye duyarlı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu’nun yeni sezonu Balıkesir’deki gösterimlerle başlıyor.
Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu’nun "La Fonten Orman Mahkemesinde" adlı oyunu, yeni sezonu Balıkesirli çocuklar için, 21 Eylül'de saat 12.00 ve 14.00’te Bandırma Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde sahnelenecek ücretsiz oyunla açıyor.
Bosch Ev Aletleri, tiyatronun eğlendirirken öğreten gücünden yararlanarak 11 yıldır sürdürdüğü gelecek nesilleri çevre konusunda bilinçlendirmeye ve geleceği korumaya yönelik çalışmalarını gelecek dönemde de sürdürüyor. 2008 yılında bu yana 700 temsille 200 bini aşkın çocuğa ulaşan ve Türkiye'nin her köşesine ulaşmayı hedefleyen tiyatro, bu yıl da özellikle tiyatroya ve sanatsal etkinliklere erişimin kısıtlı olduğu illerde sahne alacak.
Çevreye duyarlı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla Bosch Ev Aletleri, bu projede 2010 yılından beri Sadri Alışık Kültür Merkezi ile çalışıyor. Türk çocuk edebiyatının önemli yazarlarından Yalvaç Ural’ın kaleme aldığı oyun, yeni sezonda da on binlerce çocuk ve ailesiyle buluşacak.

- Ücretsiz oyun 13 ili gezecek, çocuklara doğa sevgisi aşılayacak

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, Balıkesir’in ardından başlayacağı bu yılki Anadolu turnesinde ise Çanakkale, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Ankara, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Nevşehir ve Niğde’de perdelerini açacak.

- Hayvanlar, La Fonten’i yardıma çağırıyor

Açıklamaya göre, La Fonten Orman Mahkemesi’nde oyununda, insanların çevreyi koruma konusundaki özensizlikleri ve bilinçsizlikleri nedeniyle gün geçtikçe bozulan doğal döngüye dikkat çekiliyor. Her geçen gün doğadaki düzenin bozulmasından endişelenen hayvanlar, sonunda Aslan Kral’ın tavsiyesine uyarak şehre gidiyorlar ve kendilerini anlayacak tek insan olan La Fonten’den yardım istiyor.
Klasik La Fonten masallarının yaratıcı bir bakışla yeniden uyarlaması olan oyunda ana fikir olarak, bugünden gerekli önlemler alınmadığı takdirde gelecekte dünyanın ve dolayısıyla bugünün çocuklarının yaşayacakları olumsuzluklar gösteriliyor. Büyükler olarak anne babaların yaptığı hatalar yüzünden geri dönülmez bir noktaya gelmeden önce, bugünün çocukları uyarılıyor ve onlara her şeyin hala düzeltilebileceği umudu aşılanıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

20 Eylül 'Dünya Jinekolojik Onkoloji Günü' ilan edildi

2019-09-19 13:32 - Sağlık

Securitas dijital dönüşüm yolunda ilerliyor

2019-09-19 13:42 - Genel

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, Balıkesirli çocuklarla buluşacak

2019-09-19 13:48 - Genel

Yerli üretimde öncelikli ürünler için liste yayımlandı

2019-09-18 14:32 - Ekonomi

İsrail güçleri Kudüs'te 46 Filistinliyi yaraladı

2019-09-15 03:02 - Dünya

Arap ülkeleri Saudi Aramco saldırısını kınadı

2019-09-15 11:12 - Dünya

Sanatçılardan Diyarbakır annelerine destek

2019-09-13 21:32 - Genel

Yağmurda ıslanan köpeği kıyafetiyle kuruladı

2019-09-13 22:07 - Çevre-Hayat

Club Brugge-Galatasaray maçını Vincic yönetecek

2019-09-16 16:38 - Spor

'Myanmar hükümetinin soykırım niyeti delillerle pekişti'

2019-09-16 17:22 - Dünya

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Ticaret Bakanlığı "Hizmet İhracatı Strateji Belgesi"ni yenileme çalışmalarına başladı

18:38 - Ekonomi

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Bakan Çiftçi, 81 il valisiyle toplantı yaptı

18:32 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını her platformda en güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz

18:27 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ı resmi törenle karşıladı

18:23 - Gündem

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını her platformda en güçlü şekilde savunmaya devam ede

18:17 - Gündem