?>

Borsa İstanbul'da gong Agrotech için çaldı

Borsa İstanbul'da gong, 2,7 milyon metrekare tarım alanında faaliyet gösteren ve uluslararası teknoloji projeleri olan Agrotech için çaldı.

Ekonomi - 2 yıl önce

İstanbul

Borsa İstanbul'da düzenlenen gong töreni, Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Agrotech Yönetim Kurulu Başkanı Hümeyra Keskin, Agrotech Yönetim Kurulu Üyeleri Ayşe Bilun Keskin ve Enes Atar, Agrotech Finans Müdürü Derya Ekici, Agrotech Genel Koordinatörü Haşmet Ediz Kökyazıcı, Agrotech Teknoloji Koordinatörü Murat Teksöz, Alnus Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Altınbaş ve Alnus Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Eylem Çiftçi'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Talep toplama sürecini yoğun katılımla tamamlayan şirket, bugün itibarıyla Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da "AGROT" koduyla işlem görmeye başladı.

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, törende yaptığı konuşmada, Agrotech'in faaliyetlerini tarım ve teknoloji alanında genişleterek bugüne kadar kendi kaynaklarıyla büyüdüğünü söyledi.

Şirketin, bu büyüme ivmesini halka arzla artırmaya karar vererek bugün borsada işlem görmeye başladığını aktaran Ergun, "Böylece, bir yandan öz sermayesini güçlendirmiş, diğer yandan 3 milyon yeni ortaklarının sorumluluğu ile kurumsallaşma yolunda önemli bir adım atmıştır. Bu stratejik karardan dolayı şirketin değerli yöneticilerini tebrik ediyorum. Halka arz sürecinde emeği geçen herkese, şirketin ve aracı kurumun kıymetli çalışanlarına teşekkür ediyorum. Agrotech'e borsamız ailesine hoş geldiniz diyor, bu halka arzın sermaye piyasalarımıza hayırlı olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

"Sektördeki varlığımızı daha da güçlendirmeyi amaçlıyoruz"

Agrotech Yönetim Kurulu Başkanı Hümeyra Keskin, 3 milyon 71 bin 62 yatırımcıdan gelen yaklaşık 7 kat talep ve 1,563 milyar TL büyüklükle sonuçlanan halka arzlarının, yatırımcının kendilerine olan güvenini gösterdiğini belirtti.

"Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 4'ünün artık Agrotech'in ortağı" olduğunu ifade eden Keskin, şu değerlendirmede bulundu:

"Yoğun bir ilgiyle sonuçlanan halka arzımızdan aldığımız destekle Türkiye'de büyük ölçekli, öncü tarım şirketlerinden biri olarak sektördeki varlığımızı daha da güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Tüm şeffaflığımızla kurumsal, halka açık bir marka olarak büyümemizi sürdürüp yatırımcılarımızın da desteğiyle daha güçlü adımlar atacağız."

Agrotech Teknoloji Koordinatörü Murat Teksöz, bugüne kadar gerçekleştirdikleri projelerden çok daha başarılı projelere imza atabilme gayretinde olacaklarını söyledi.

Alnus Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Altınbaş ise Alnus Yatırım olarak bu halka arzla sermaye piyasasına yerli ve milli bir şirketin katılmasına öncülük etmenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tek yumurta ikizi doktor Esma ile Esra aynı hastanede mesai yapıyor

2023-11-17 12:52 - Çevre-Hayat

Çocuklar Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Filistin haritasına el izlerini bıraktı

2023-11-20 16:38 - Çevre-Hayat

AB, Orta Doğu'da Gazze diplomasisini yoğunlaştırıyor

2023-11-16 15:57 - Dünya

"Madalya avcısı" alpagut sporcuları gözünü Dünya Şampiyonası'na dikti

2023-11-22 11:38 - Spor

EURO 2024 Elemeleri'nde 10. hafta heyecanı yarın başlayacak

2023-11-18 12:18 - Spor

Tez yazdırma alanında profesyonel destek

2023-11-20 13:06 - İnsan&Hayat

"İş Dünyası 100 İlin Zirvesi" Ankara'da yapıldı

2023-11-22 14:28 - Ekonomi

Pentagon, ABD ile Çin orduları arasında "üst düzey iletişim" için çalışmaya başlayacak

2023-11-17 01:08 - Dünya

Arjantin'in yeni devlet başkanı aşırı sağcı Milei'yi "zorlu" bir süreç bekliyor

2023-11-20 11:17 - Dünya

Olaylı başlayan Dünya Kupası eleme maçında Arjantin, Brezilya'yı 1-0 yendi

2023-11-22 10:07 - Spor

İlgili Haberler

Ticaret borsalarında sezonun ilk 4 ayında 179 bin tonu aşkın fındık işlem gördü

16:37 - Ekonomi

Almanya iş gücü piyasasında 2010'dan beri en kötü aralık ayı rakamları görüldü

15:18 - Ekonomi

TTK ile TENMAK arasında kömürde nadir toprak elementi araştırma protokolü imzalandı

15:13 - Ekonomi

ABD'li yatırımcı Jim Rogers, ABD piyasalarında "büyük bir düzeltme" bekliyor

14:28 - Ekonomi

Asya borsalarında geçen yılın en çok yükseleni Güney Kore'de Kospi endeksi oldu

14:23 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Ankara'da bazı ilçelerde su kesintileri sürüyor

16:53 - Gündem

ASELSAN, AESA radarlarla hava platformlarına güç katıyor

16:48 - Gündem

Ticaret borsalarında sezonun ilk 4 ayında 179 bin tonu aşkın fındık işlem gördü

16:37 - Ekonomi

İngiltere ve Fransa, barış halinde Ukrayna'ya asker gönderme planının ayrıntılarını açıkladı

16:32 - Dünya

Esenyurt'ta işçi konteynerinde çıkan yangın söndürüldü

16:23 - Gündem