?>

Bombacıdan Murat Karayılan itirafı

Adana'da, bomba yüklü araçlarla saldırı hazırlığındayken 4 kişi ile birlikte yakalanan üniversiteli zanlının ifadesinde, "PKK ile YPG aynı, ben önce PKK'ya katıldım, sonra YPG kamplarında bomba eğitimi aldım, Murat Karayılan da bu kampa geldi" dediği ileri sürüldü. Aynı

Asayiş - 9 yıl önce

Adana'da havalimanı, kaymakamlık binası, polis merkezi ve halkın yoğun olduğu yerler olmak üzere 7 bombalı araçla saldırı planladıkları iddiasıyla tutuklanan 5 kişi arasındaki üniversite öğrencisi İhsan O.'nun, önce Irak'ın kuzeyine geçerek burada bölücü terör örgütü PKK'ya katıldığı bir süre sonra ise Suriye'nin Kobani kentinde terör örgütü YPG'ye katılarak bomba eğitimi aldığı ortaya çıktı.

İhsan O'nun özel olarak 3 ay boyunca bomba eğitimi aldığı ve Adana'da eş zamanlı olarak 7 yerde ekonomik ve vatandaşları korkuya sevk etmek amacıyla eylem yapmak için yetiştirildiği belirlendi. İhsan O.'nun bomba eğitimi gördüğü dönemde PKK'nın ele başlarından Murat Karayılan'ın da eğitim kampını ziyaret ettiği öne sürüldü.

İhsan O'nun ifadesinde ise PKK ile YPG'nin aynı olduğunu, ortak amaç için çalıştıklarını belirterek, "Ben önce PKK'ya sonra YPG'ye katıldım. PKK ile YPG aynı. Biri Suriye'de diğeri Türkiye'de faaliyet gösteriyor. Ortak amaçları Suriye ve Türkiye'de bir Kürdistan devleti kurmak. Benim Adana'da eylem yapmak için eğitimimin tamamı YPG kamplarında oldu. Ben burada uzaktan kumanda ile bombalı eylem yapmayı öğrendim. Bu PKK ile YPG'nin birbirinden farkı yok. Hatta ben YPG kamplarında bomba eğitimi görürken bu kampa bir kez Murat Karayılan gelmişti. Ben bunu bizzat gördüm" dediği ileri sürüldü. İhsan O.'nun ayrıca YPG kamplarında yabancı teröristlerin de olduğunu söylediği iddia edildi.

Olayın geçmişi Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Adana Havalimanı, polis merkezleri ve Ceyhan Kaymakamlığına bombalı araçlarla saldırı hazırlığında olduğunu belirlediği üniversite öğrencisi İhsan O. ile Mahmut B. A.B, Ö.B. ve A.B'yi yakalamış, depoda yapılan aramada 21 kilogram TNT, 1 kilogram C4, 2 el bombası ve makineli tabanca ele geçirilmişti. Üniversite öğrencisinin de aralarında olduğu 5 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Fatih Keçe

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Koreli kadınların 400 yıl önce 8 iç çamaşırını üst üste giydikleri ortaya çıktı

2016-10-01 20:27 - Gündem

Doğalgaz indirimi sanayiciyi sevindirdi

2016-10-01 16:38 - Ekonomi

Memurların Ocak maaşları belli oldu. İşte memurların zamlı maaşları

2016-10-01 12:12 - Ekonomi

Kazada yolun kapanmasına sinirlenen sürücü havaya ateş etti

2016-10-05 11:07 - Asayiş

11 kişilik katiplik kadrosuna 220 aday

2016-10-01 14:22 - Gündem

Başkan Topbaş’tan müjde

2016-09-30 21:47 - Gündem

Varyap, şimdi de Bodrum Yalıkavak’ta

2016-10-01 12:52 - Ekonomi

Gaziantepspor kötü gidişe 'dur' dedi

2016-10-03 18:52 - Gündem

Harçlar Kanunundaki değişiklikler Resmi Gazete'de

2016-10-04 15:54 - Genel

İSKOMDER Başkanı Uçan: 8 ayın balığını 10 günde tuttuk!

2016-09-30 14:37 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Düzce'de strafor fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı

00:18 - Asayiş

TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi'ndeki yangının kontrol altına alındığını bildirdi

22:58 - Asayiş

Beylikdüzü'nde şiddetli rüzgar sebebiyle bir binanın dış cephe kaplaması aracın üzerine düştü

22:47 - Asayiş

Düzce'de strafor fabrikasında çıkan yangına müdahale ediliyor

22:23 - Asayiş

İzmir'de kuvvetli sağanak ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi

22:17 - Asayiş

Günün Manşetleri

KİT'lerde 2025 yılı itibarıyla 96 bin 268 kişi çalışıyor

19:12 - Ekonomi

BAE lideri Al Nahyan ve İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan bölgesel gerilimi görüştü

18:57 - Dünya

Fenerbahçeli kaleci Dominik Livakovic, Dinamo Zagreb'e kiralandı

17:53 - Spor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Bölünmüş yol ağımızı 30 bin kilometreye çıkardık.

17:33 - Gündem

İsrail ordusu: Refah Sınır Kapısı, 1 Şubat'ta sınırlı sayıda yayanın çift yönlü geçişine açılac

17:22 - Dünya