?>

Boks milli takımı başantrenörü, kızını şampiyonluğa hazırlıyor

Yıldız Kadın Boks Milli Takımı Başantrenörü Ahmet Çınar, sporcu yetiştirdiği kızı Fatma Erva Çınar (14) ile şampiyonluklar hedefliyor.

Spor - 1 yıl önce

Çankırı

Boksla yaklaşık 35 yıldır uğraşan Ahmet Çınar, Çankırı'da kendisinin başlattığı "Her Çocuk Özeldir Çoklu Branş Eğitimi Projesi" ile kızının da yeteneklerini keşfetti.

Gençlik ve Spor Bakanlığının yaptığı taramada da Fatma Erva'nın yetenekli sporcular arasına seçilmesinin ardından Ahmet Çınar, kızıyla boks çalışmalarına ağırlık verdi.

Ev ve spor salonunda yapılan çalışmaların ardından Fatma Erva, 25 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında İzmir'de yapılan Üst Minik Erkek ve Kadınlar Türkiye Boks Şampiyonası'nda 36 kiloda Türkiye şampiyonu oldu.

Ahmet Çınar, AA muhabirine, Fatma Erva'nın spor salonlarında büyüdüğünü söyledi.

Kızını çok küçük yaşlarda spor salonlarına götürmeye başladığını anlatan Çınar, "Boksta Türkiye Şampiyonası'na katıldığımızda hedefimiz şampiyon olmaktı. Hedefe kilitlendik, evde boks konuşulur oldu, hayalimiz boks oldu. Erva da istedi ve başardık. Benim milli takım başantrenörü olmam ve milli takımla başarılar yakalamam Erva'nın da motivasyonunu artırdı. Zaman zaman onu milli takım kamplarına götürüp ablalarıyla antrenmana sokuyordum. Bu şekilde sürekli gelişim sergiledi. Bu sene Türkiye şampiyonasında ilk turda 2023 yılının Türkiye şampiyonunu yendi, toplamda 4 maç kazanarak Türkiye şampiyonu oldu." bilgilerini verdi.

"Hedefimiz önce Bosna Hersek'te İstiklal Marşı'mızı okutmak"

Fatma Erva'nın ağustos ayında Bosna Hersek'te yapılacak Avrupa Üst Minik Kadın Erkek Boks Şampiyonası'na katılacağını dile getiren Çınar, "Hedefimiz orada İstiklal Marşı'mızı okutmak. Buna inanıyoruz. Sıkletinin üstünde vuruşa, fiziğe, kuvvete sahip. Tamamen bilimsel çalışmalarla Erva bu şampiyonluğu yakaladı. Erva, tam bir olimpik sporcu edasında maçlara profesyonelce hazırlanıyor. İnşallah hedefimiz önce Bosna Hersek'te İstiklal Marşı'mızı okutmak daha sonraki yıllarda da olimpiyat yolunda hızla ilerlemek." ifadelerini kullandı.

Antrenör olarak bugüne kadar birçok sporcunun köşesinde birçok başarılara imza attığına dikkati çeken Çınar, şunları kaydetti:

"Erva ile yaşadığım duygu bambaşkaydı. Kızım sonuçta maçlarında biraz daha heyecan ve adrenalin seviyesi yüksek oluyor. Kızımın kazandığı maçlarda anlatılmaz bir duygu yaşıyordum, göz yaşlarımı tutamıyordum. Hepsi bizim için değerli sporcular ama evlat bir başkaymış, bunu maç içinde daha fazla görmüş oldum."

"Olimpiyat şampiyonu olmak istiyorum"

Fatma Erva Çınar da 4 yaşından beri babasıyla spor salonlarına gittiğini ve oradaki sporcuları izlediğini dile getirdi.

Boksta yetenekli olduğunu Türkiye şampiyonluğuyla gösterdiğini dile getiren Erva, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Babamın antrenör olması da bana katkı sağladı. Başka branşlar da yapabilirdim ama ilgimi çektiği için boks yapmaya karar verdim. Geçen sene ilk resmi müsabakama katıldım. Bu sene de ilk Türkiye şampiyonluğumu kazandım. Önümde uzun bir süreç var. Busenaz Sürmeneli, Busenaz Çakıroğlu, Hatice Akbaş, Esra Yıldız ablalarım gibi ileride büyük işler başarmayı hedefliyorum. Babamın desteğiyle de ileride olimpiyat şampiyonu olup İstiklal Marşı'mızı okutmak istiyorum."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

AKOM'dan İstanbul için sıcak hava uyarısı

2024-07-16 15:23 - Çevre-Hayat

İrlanda'da sporculardan Filistin'e destek gösterisi

2024-07-13 19:53 - Spor

Beşiktaş'tan Cenk Tosun'a veda

2024-07-16 00:28 - Spor

'Bozdoğan-50' operasyonunda 2 terörist etkisiz hale getirildi

2024-07-14 09:18 - Asayiş

Sahipsiz hayvanlara yönelik kanun teklifi TBMM'de

2024-07-12 17:03 - Siyaset

Haziran ayı bütçe uygulama sonuçları açıklandı

2024-07-16 17:21 - Ekonomi

Gurbetçilerin yurda gelişleri yoğun olarak devam ediyor

2024-07-16 09:22 - Gündem

Tanklara karşı direnirken gazi olan Ferhat Gökmen, madalyasını gururla taşıyor

2024-07-14 13:03 - Çevre-Hayat

İtalya Başbakanı Meloni: Düzensiz göçün çözümünde Avrupa ve Afrika ülkeleri birlikte çalışmalı

2024-07-17 18:07 - Dünya

Brezilyalı futbolcu Gabriel Paulista kazanma ruhunu Beşiktaş'a da taşıyacak

2024-07-12 16:07 - Spor

İlgili Haberler

Beşiktaş ile Galatasaray, 359. randevuya çıkıyor

12:53 - Spor

Voleybol milli takımlarının Avrupa Şampiyonası'ndaki rakipleri yarın belli olacak

12:47 - Spor

Yüzmede tarihe geçen otizmli genç, olimpiyat için kendinden emin

12:18 - Spor

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde gözler golcülerde

12:02 - Spor

Wushu antrenörü muhtar, mahallesindeki çocuk ve gençlere savunma eğitimi veriyor

11:57 - Spor

Günün Manşetleri

Ankara'nın 5 ilçesinde bazı mahallelere yarın su verilemeyecek

16:12 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, eylül ayı enflasyon verilerini değerlendirdi

15:57 - Ekonomi

KADEM'in "Kadın ve Aile" temalı fotoğraf yarışmasının ödül töreni düzenlendi

15:52 - Gündem

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten CHP'nin yeni yasama yılı açılışına katılmamasına tepki

15:43 - Siyaset

Türkiye ile BAE arasındaki swap anlaşmasının Körfez yatırımlarının önünü açması bekleniyor

15:23 - Ekonomi