?>

Boğaziçi Ekspresi seferlerine yeniden başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Ankara ile Arifiye (Sakarya) arasında YHT'lerin durmadığı ara istasyonlardaki ulaşım ihtiyacını karşılayacak Boğaziçi Ekspresi, seferlerine başlayacak." dedi.

Gündem - 6 yıl önce

Ankara

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Ankara ile Arifiye (Sakarya) arasında yüksek hızlı trenlerin (YHT) durmadığı ara istasyonlardaki ulaşım ihtiyacını karşılayacak Boğaziçi Ekspresi'nin yarından itibaren yeniden seferlerine başlayacağını bildirdi.

Turhan, AA muhabirine, bakanlık olarak vatandaşların her türlü seyahat ihtiyaçlarını dikkatle takip ettiklerini ve sadece YHT'ler değil, konvansiyonel hatlarda da yeni trenlerle yeni hizmetler başlattıklarını söyledi.

Bakanlığa bağlı TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğünün hizmet yelpazesini ve kalitesini her geçen gün genişlettiğini belirten Turhan, ekim ayında Göller Ekspresi'nin hizmete girdiğini, Dünya Engelliler Günü öncesi engelli vatandaşların eli ayağı olacak Turuncu Masa Hizmet Noktası uygulamasının başlatıldığını hatırlattı.

Turhan, ilk YHT'nin hizmete girdiği 2009'dan bu yana 52,4 milyon yolcu taşındığı bilgisini vererek, bu trenlerin yanında konvansiyonel hatlarda işleyen ana hat ve bölgesel trenlerin de hatırı sayılır miktarda yolcuya hizmet verdiğini bildirdi.

Vatandaşların ulaşım taleplerini imkanlar ölçüsünde yerine getirerek, hayatlarını kolaylaştırmaya çalıştıklarını vurgulayan Turhan, bu amaç doğrultusunda 1 Şubat 2013'te seferlerine ara verilen Boğaziçi Ekspresi'nin yeniden hizmet sunması için çalışma yaptıklarını dile getirdi.

Bakan Turhan, "Ankara ile Arifiye (Sakarya) arasında YHT'lerin durmadığı ara istasyonlardaki ulaşım ihtiyacını karşılayacak Boğaziçi Ekspresi, 8 Aralık'tan (yarından) itibaren seferlerine başlayacak." dedi.

Yolculuk yaklaşık 6 saat sürecek

Boğaziçi Ekspresi'nin sefer saatlerine ve yolculuk süresine ilişkin de bilgi veren Turhan, şunları kaydetti:

"Gündüz işletilecek Boğaziçi Ekspresi ile seyahat süresi yaklaşık 6 saat olacak. Ankara'dan saat 08.15'te kalkacak tren, Arifiye'ye 14.27'de varacak. Arifiye'den ise 15.30'da hareket edecek tren, Ankara'ya 21.34'te ulaşacak. 240 yolcu kapasitesi bulunan Boğaziçi Ekspresi, 4 pulman vagondan oluşacak. YHT'lerin durmadığı büyüklü küçüklü 16 gar ve istasyonda yolcu bindirip indirecek ekspresin, talebin çok olması halinde yolcu kapasitesi artırılacak."

Pazar günü ilk seferin Ankara'dan başlayacağını belirten Turhan, "Konforlu ve keyifli yolculuk sunacak olan Boğaziçi Ekspresi'nin en uzak mesafe ücreti 55 lira olarak belirlendi." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Karate 1 Premier Lig'de Türk sporculardan 7 madalya

2019-12-01 22:23 - Spor

'Sarallar' suç örgütü üyeleri adliyeye sevk edildi

2019-12-04 17:07 - Gündem

Şişecam Uluslararası Cam Konferansı

2019-12-04 19:12 - Ekonomi

'Kızımı alana kadar buradan gitmeyeceğim'

2019-12-03 17:39 - Genel

Irak'ın Necef vilayetinde 25 gösterici yaralandı

2019-12-01 03:42 - Dünya

Türkiye'de son 9 yılın en sıcak kasım ayı yaşandı

2019-12-06 17:13 - Genel

Ceren Özdemir'in sevenleri doğum gününde mezarını ziyaret etti

2019-12-06 17:05 - Genel

Irak'taki gösterilerde en az 460 kişi hayatını kaybetti

2019-12-04 19:34 - Genel

Kar yağışı Domaniç Dağlarını beyaza bürüdü

2019-12-06 18:22 - Gündem

CHP'den Alman ARD'nin Atatürk ile ilgili yayınına kınama

2019-12-07 00:38 - Gündem

İlgili Haberler

Türkiye, Sudan'daki kolera salgınıyla mücadele için 37 ton sağlık malzemesi gönderdi

22:57 - Gündem

Türkiye, Netanyahu ve iş birlikçilerinin 'adil biçimde yargılanmasının' ümit edildiğini bildirdi

20:08 - Gündem

Antalya'da teknede çıkan yangının söndürülmesine jet ski ve flyboard kullanıcıları da destek ve

22:28 - Gündem

İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli çocuklar anısına kütüphane açıldı

20:47 - Gündem

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, 20 Haziran'da Türkiye'ye gelecek

20:28 - Gündem

Günün Manşetleri

Türkiye, Sudan'daki kolera salgınıyla mücadele için 37 ton sağlık malzemesi gönderdi

22:57 - Gündem

ABD Başkanı Trump, Orta Doğu’daki bir çatışmaya dahil olmak istemediğini söyledi

22:42 - Dünya

Erbil'in güneyinde bomba yüklü İHA düşürüldü

22:37 - Dünya

Antalya'da teknede çıkan yangının söndürülmesine jet ski ve flyboard kullanıcıları da destek ve

22:28 - Gündem

ABD'li yetkili, ABD uçak gemisinin Avrupa'ya konuşlandırılacağını doğruladı

22:17 - Dünya