?>

BMGK Sudan'daki durumu görüştü

BMGK nisan ayı dönem başkanı ve Almanya'nın BM Daimi Temsilcisi Christoph Heusgen, konseyin Sudan'daki gelişmeleri izlemeye devam edeceğini ve sahadaki duruma göre pazartesi günü tekrar toplanabileceğini belirtti.

Dünya - 6 yıl önce

New York

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) nisan ayı dönem başkanı ve Almanya'nın BM Daimi Temsilcisi Christoph Heusgen, konseyin Sudan'daki gelişmeleri izlemeye devam edeceğini söyledi.

BM Güvenlik Konseyi, ABD ve konseydeki Avrupa Birliği (AB) üyesi 5 ülkenin talebi üzerine kapalı oturumda toplandı.

Toplantının ardından Christoph Heusgen, AB üyesi ülkeler Fransa, İngiltere, Polonya, Almanya ve Belçika adına açıklama yaptı.

BMGK pazartesi tekrar toplanabilir

Heusgen, BM Güvenlik Konseyinin Sudan'daki durumu izlemeye devam edeceğini belirterek, konseyin sahadaki duruma göre pazartesi günü tekrar toplanabileceğini belirtti.

Tüm taraflara itidal çağrısı yapan Christoph Heusgen, çözümün barışçıl olması gerektiğine inandıklarını ve bu çözümün değişim isteyen Sudan halkının iradesini yansıtması gerektiğini fade etti.

Heusgen, ''Sudan'da güvenilir ve kapsayıcı bir siyasi geçiş süreci görmek isiyoruz.'' dedi.

BMGK Sudan'daki durumu izlemeye devam edecek

Kuveyt'in BM Daimi Temsilcisi Mansour el Otaibi de konseyin Sudan'daki durumu izleyeceğini, ancak şu aşamada bir açıklama yapmayacağını söyledi.

Otaibi, bu durumun Sudan'ın iç meselesi olduğunu ve müdahale edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Sudan Savunma Bakanı Avad bin Avf, dün devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, ordunun yönetime el koyduğunu ve Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir'in tutuklandığını bildirmişti. Bin Avf daha sonra "Askeri Geçiş Konseyi Başkanı" sıfatıyla yemin ederek göreve başlamıştı.

Anayasanın askıya alındığını, Başbakanlık, Meclis ve eyalet yönetimlerinin feshedildiğini açıklayan Bin Avf, 2 yıllık bir geçiş döneminin başladığını kaydetmişti.

Sudan Savunma Bakanı ve Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Avad bin Avf, kısa süre önce Sudan devlet televizyonundan, kendi isteğiyle görevinden ayrıldığını açıkladı.

Sudan, 19 Aralık 2018'den bu yana hayat pahalılığının protesto edildiği ve Ömer el-Beşir'in görevi bırakmasının istendiği gösterilere sahne oluyordu.

Cumartesi günü yeniden alevlenen protestoların ardından Sudan ordusu dün sabah önemli devlet kurumlarını kuşatmış, iktidardaki Ulusal Kongre Partisinden onlarca ismi gözaltına almıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bu çorba evinde para geçmiyor

2019-04-11 14:37 - Çevre-Hayat

Bu kez pusuda yatan bir fare

2019-04-07 15:23 - Çevre-Hayat

Mamut Shots kısa hikayeler ile sanatseverlere ilham oldu

2019-04-07 17:22 - Kültür Sanat

Vodafone 14. İstanbul Yarı Maratonu

2019-04-07 16:59 - Spor

Sarıkeçililer zorlu şartları güçlü aile bağlarıyla aşıyor

2019-04-11 14:52 - Çevre-Hayat

BMGK Sudan'daki durumu görüştü

2019-04-13 03:02 - Dünya

Aytaç Gıda'ya “enerji“ ödülü

2019-04-12 17:43 - Genel

Borsa güne yükselişle başladı

2019-04-10 13:13 - Ekonomi

Mehmetçik’ten Kosova eğitimine destek

2019-04-10 20:02 - Dünya

Ankara'nın Türkçe konuşan büyükelçileri

2019-04-12 15:22 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Sisi ile Pezeşkiyan İran'ın nükleer enerji meselesini görüştü

04:58 - Dünya

Katar'dan Netanyahu'nun tekrar saldırı tehditlerine tepki

03:07 - Dünya

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, protestoların gölgesinde İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü

02:12 - Dünya

Çin ve ABD'nin dışişleri ile savunma bakanları iki ülke ilişkilerini görüştü

02:07 - Dünya

ABD'de Trump destekçisi aktivist Charlie Kirk, silahlı saldırıda öldü

01:22 - Dünya

Günün Manşetleri

Sisi ile Pezeşkiyan İran'ın nükleer enerji meselesini görüştü

04:58 - Dünya

Katar'dan Netanyahu'nun tekrar saldırı tehditlerine tepki

03:07 - Dünya

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, protestoların gölgesinde İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü

02:12 - Dünya

Çin ve ABD'nin dışişleri ile savunma bakanları iki ülke ilişkilerini görüştü

02:07 - Dünya

ABD'de Trump destekçisi aktivist Charlie Kirk, silahlı saldırıda öldü

01:22 - Dünya