?>

BM Güvenlik Konseyi, Doğu Kudüs'te artan gerginliği görüşmek için yeniden toplanacak

BMGK bugün yerel saatle sabah saatlerinde kapalı oturumda toplanarak İsrail'in Doğu Kudüs'te Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki Filistinli ailelerin zorla tahliyesiyle başlayan ve tırmanan gerginliği görüşecek.

Dünya - 4 yıl önce

New York

Birleşmiş Miletler Güvenlik Konseyi (BMGK), 10 Mayıs Pazartesi günü de Doğu Kudüs'te yükselen tansiyonu görüşmek için acil toplandı ancak diplomatik kaynaklar ABD'nin itirazı üzerine herhangi bir adım atılamadığını bildirdi.

Uluslararası barış ve güvenliği sağlamakla sorumlu BM'nin en güçlü organı Güvenlik Konseyi, son yıllarda veto gücüne sahip ülkeler Rusya'nın Suriye'de Çin'in Myanmar'da, ABD'nin ise İsrail-Filistin sorunun çözümündeki yanlı tutumları nedeniyle hiçbir somut adım atamıyor ve meşruiyetini kaybetmekle eleştiriliyor.

Kudüs'teki gerginlik

İşgal altındaki Doğu Kudüs, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan Filistinlilere zorunlu tahliye nedeniyle gergin günlere sahne oluyor. İsrail polisinin Mescid-i Aksa'daki saldırıları da kutsal kentteki gerilimi tırmandırıyor.

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için dün yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı. Bunun üzerine de İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adı verilen askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'ne İsrail'in düzenlediği saldırılarda şehit sayısının 10'u çocuk olmak üzere 30'a çıktığını, 203 kişinin de farklı şekillerde yaralandığını bildirdi.

Öte yandan Filistin direniş örgütleri de Gazze Şeridi çevresindeki İsrail kent ve bölgelerini roketlerle vurdu.

İsrail polisi Gazze Şeridi'nden atılan roketler nedeniyle 2 İsraillinin öldüğünü, 7 kişinin yaralandığını bildirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türk tiyatrosunun öncü ismi Haldun Taner vefat yıl dönümünde anılıyor

2021-05-06 17:47 - Gündem

Sağlık Bakanı Koca: Karşı çıkacağım, eleştireceğim' diye gerçekleri çarpıtmak kimseye fayda vermez

2021-05-05 22:45 - Gündem

Ticaret Bakanlığı 'influencerlar' için kılavuz yayımladı

2021-05-07 17:26 - Ekonomi

Şampiyonlar Ligi'nde finalin adı belli oldu

2021-05-06 03:11 - Spor

Evlat hasretini kol kanat gerdiği kızıyla gideren koruyucu annenin Anneler Günü mutluluğu

2021-05-09 15:06 - Çevre-Hayat

THY nisan ayında 2,4 milyon yolcu taşıdı

2021-05-11 16:46 - Ekonomi

'Eren-15 Ağrı Dağı-Çemçe Madur Operasyonu' başlatıldı

2021-05-06 13:33 - Gündem

Türkiye, AB ülkelerine ihracatını nisanda ikiye katladı

2021-05-06 14:57 - Gündem

PTT aracılığıyla 'evde sosyal yardım ödemesi' uygulaması vatandaşları memnun etti

2021-05-06 15:56 - Ekonomi

ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai'den Kovid-19 aşılarında fikri mülkiyet hakkının kaldırılmasına destek

2021-05-06 17:47 - Dünya

İlgili Haberler

Kudüs Valiliği, İsrail'in Mescid-i Aksa çevresindeki kazı çalışmaları konusunda uyardı

23:17 - Dünya

BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in UAD'nin kararına uymasını umduğunu söyledi

22:38 - Dünya

NATO Genel Sekreteri Rutte, Rusya-Ukrayna krizinin çözümünde Trump'a güveniyor

20:58 - Dünya

ABD medyası: Trump, 18 Kasım'da Suudi Arabistan Veliaht Prensi'ni ağırlayacak

20:47 - Dünya

Epstein mağdurlarından Giuffre anılarında başka isimlerle ilgili iddialara da yer verdi

20:37 - Dünya

Günün Manşetleri

Kudüs Valiliği, İsrail'in Mescid-i Aksa çevresindeki kazı çalışmaları konusunda uyardı

23:17 - Dünya

ABD Hazine Bakanı Bessent, Rusya'ya yaptırımlarda ciddi artış olacağını söyledi

23:12 - Ekonomi

İstanbul'da "makas atarak" trafiği tehlikeye düşüren motosiklet sürücüsü yakalandı

22:42 - Gündem

BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in UAD'nin kararına uymasını umduğunu söyledi

22:38 - Dünya

Çaykur Rizespor sahasında RAMS Başakşehir ile berabere kaldı

22:33 - Spor