?>

BM: Gazze'nin Refah bölgesinde işlevsel hastane kalmadı

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) İşgal Altındaki Filistin Topraklarındaki İnsani İşler Koordinatörü Andrea de Domenico, Gazze'de durumun giderek kötüleştiğini, Refah'ta "işlevsel hastane kalmadığını" söyledi.

Dünya - 1 yıl önce

New York

OCHA Koordinatörü Domenico, Kudüs'teki çalışma ofisinden çevrim içi katıldığı basın toplantısında, Gazze'de yaşananlarla ilgili son izlenimlerini aktardı.

Domenico, "Gazze'nin orta bölgesinde bir hastanenin yeniden kurulması için büyük çaba var ama sahra hastaneleri dışında Refah'ta artık işlevsel hastane kalmadı." dedi.

Dünyanın dört bir yanından bölgeye sağlık ekiplerinin sevk edildiğini belirten Domenico, bu doktorların yaralıları tedavi edecek yer bulamamasının "yürek parçalayıcı" olduğunu vurguladı.

Andrea de Domenico, Gazze'deki insani operasyonun işe yarayıp yaramadığı konusunda soru işaretlerini dile getirirken, mevcut yetkileri çerçevesinde yapabileceklerinin çok kısıtlı olduğunu söyledi.

Gazze'de son döneme kadar BM'ye ait okullarda 600 binden fazla öğrencinin eğitim gördüğünü hatırlatan Domenico, artık bu çocuklara yönelik, "yerel sivil toplum kuruluşlarının doğaçlama bazı faaliyetlerinin dışında" hiçbir eğitimin verilemediğini kaydetti.

BM dünyanın hiçbir yerinde, Gazze'deki kadar zorlu koşullarda faaliyet yürütmüyor

BM operasyonlarının Gazze'de varlığını sürdürmesinin, mevcut durumda oldukça zorlaştığını anlatan Domenico, Refah'taki insan sayısının artması ve sıcak havanın etkisinin bu durumu daha da zorlaştırdığına değindi.

"Dürüst olmak gerekirse, dünyada sistemin bu kadar zorlandığı başka bir yer olmadığını düşünüyorum. Gazze'den başka bir yerde bu şartlarda faaliyetlerini devam ettirebilen başka bir BM misyonu olmadığına inanıyorum." ifadelerini kullanan Domenico, İsrail'in saldırılarının yıl sonuna kadar devam etme ihtimalinin "tek kelimeyle dehşet verici" olacağının altını çizdi.

Domenico, konuşmasında, Gazze'de faaliyet gösteren insani yardım kuruluşlarının karşılaştığı zorluklar, kısıtlamalar ve zorlu yaşam koşulları hakkında bilgi verdi ve yardım konvoylarına İsrailliler tarafından yapılan saldırıları anlattı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TEKNOFEST 2-6 Ekim'de Adana'da gerçekleştirilecek

2024-05-28 22:32 - Teknoloji

Lexus, tamamen elektrikli RZ 450e'yi Türkiye'de satışa sundu

2024-05-30 21:02 - Ekonomi

Küresel piyasalar ABD'nin büyüme verileri öncesinde negatif seyrediyor

2024-05-30 09:38 - Ekonomi

Kolombiya'da boğa güreşleri yasaklanıyor

2024-05-29 11:32 - Dünya

Tunceli'nin köylerinde üreticiler patates ekim mesaisinde

2024-06-02 13:28 - Ekonomi

Milli kadın güreşçiler olimpiyatlara isimlerini "altın" harflerle yazdırmak istiyor

2024-05-29 12:13 - Spor

Somali’de sel nedeniyle birçok okulda eğitime ara verildi

2024-05-28 15:18 - Dünya

Sporla hayata yeniden tutunan engelli yüzücü, Paralimpik Oyunları’nda altın madalyayı hedefliyor

2024-05-31 12:07 - Spor

T-Mobile, US Cellular'ın kablosuz operasyonlarını 4,4 milyar dolara satın alacak

2024-05-28 18:38 - Ekonomi

Tesla 125 bin 227 aracını geri çağıracak

2024-05-31 18:42 - Teknoloji

İlgili Haberler

Brezilya lideri Lula da Silva'dan, ABD'nin ülkesine yönelik insan hakları raporuna tepki

02:38 - Dünya

Fransa, Almanya ve İngiltere: Diplomatik çözüm, Ukrayna ile Avrupa'nın hayati güvenlik çıkarlarını korumalı

00:09 - Dünya

UAEA: Zaporijya Nükleer Santrali'nde salı günü duman görüldü ancak nükleer güvenlik etkilenmedi

00:37 - Dünya

Polonya Başbakanı Tusk: Avrupa'nın, Trump'ı Rusya'ya güvenilemeyeceğine ikna etmesi en önemli şey

23:52 - Dünya

İsrail'in Lübnan'ın güneyinde bir araca düzenlediği İHA saldırısında 1 kişi öldü

23:22 - Dünya

Günün Manşetleri

Orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale sürüyor

08:07 - Asayiş

Putin, Trump’la görüşmeye Herson ve Zaporijya’dan vazgeçerek mi gidiyor? -Ömür Çelikdönmez yazdı-

07:44 - En Son Yazılar

Brezilya lideri Lula da Silva'dan, ABD'nin ülkesine yönelik insan hakları raporuna tepki

02:38 - Dünya

General ve amiral atamaları Resmi Gazete'de

01:13 - Gündem

UAEA: Zaporijya Nükleer Santrali'nde salı günü duman görüldü ancak nükleer güvenlik etkilenmedi

00:37 - Dünya