?>

BM'den Libya'da çatışmalara son verme ve diyalog çağrısı

BM Genel Sekreteri Guterres, Libya'da askeri operasyonlara derhal son verilmesi ve diyalog çağrısında bulundu.

Dünya - 7 yıl önce

Birleşmiş Milletler

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Libya'da Trablus ve çevresinde artan çatışmaları ve Mitiga Havalimanı'na yönelik hava saldırısını şiddetle kınayarak, askeri operasyonlara derhal son verilmesi ve diyalog çağrısı yaptı.

BM Genel Sekreter Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, Guterres, Libya'daki krize askeri çözüm bulunamayacağını vurguladı.

Trablus ve çevresinde artan çatışmaları ve Mitiga Havalimanına yönelik hava saldırısını şiddetle kınayan Guterres, askeri operasyonlara derhal son verilmesi ve taraflara diyalog çağrısı yaptı.

Sivillerin güvenliğinin sağlanması

Guterres, ayrıca tüm taraflara uluslararası hukuk ve insan hakları hukuku doğrultusunda sivillerin güvenliğinin sağlanması sorumluluğunu hatırlattı.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric de çatışmalarda kullanılan ağır silahların yerleşim birimlerini etkilediğine ve çok sayıda sivilin bu bölgelerden çıkamadığına dikkati çekerek, sivillerin ve yaralıların tahliyesi için acil insani ateşkes çağrısında bulunmuştu.

Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter'in 4 Nisan'da Trablus'u ele geçirmek için saldırı başlatmasının ardından Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac'ın birlikleri arasında Trablus ve çevresinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Hafter güçlerine ait savaş uçakları, dün başkent Trablus'ta faaliyet gösteren tek sivil havalimanı Mitiga'ya ilk kez hava saldırısı düzenlemişti.

BM Libya Özel Temsilcisi Gassan Selame, havalimanına düzenlenen saldırıyı "savaş suçu" ve "insanlığa karşı suç" olarak nitelendirmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ot toplamak isteyen kadınlar dere yatağında mahsur kaldı

2019-04-08 22:11 - Asayiş

Zarif’ten "ABD yaptırımları ekonomik terördür" yorumu

2019-04-02 11:07 - Dünya

Emniyet Müdürü ve sanatçı Sula YEE Diplomasi Akademisinde ders verecek

2019-04-05 19:02 - Gündem

Yenibosna’da E-5’i kilitleyen kaza

2019-04-03 14:16 - Genel

Kuveyt’te kum fırtınası hayatı felç etti

2019-04-06 02:43 - Dünya

Aydın'dan gelin geldiği Mardin'de 29 yıl sonra muhtar seçildi

2019-04-02 18:42 - Genel

BM'den General Hafter'e 'Trablus saldırısını durdur' çağrısı

2019-04-06 11:42 - Dünya

Mart ayının zam şampiyonu çarliston biber

2019-04-03 13:38 - Ekonomi

Ozan Kabak mart ayının 'en iyi genç oyuncusu' adayı

2019-04-08 22:37 - Spor

BM'den Libya'da çatışmalara son verme ve diyalog çağrısı

2019-04-09 11:07 - Dünya

İlgili Haberler

Africa Eco Race yarışı, Senegal'de sona erdi

17:56 - Dünya

Çekya Başbakanı Babis, 15 yaş altındakilere sosyal medya yasağı getirilmesini destekliyor

17:38 - Dünya

Japonya'daki erken genel seçimde Başbakan Takaiçi'nin partisi önde gidiyor

16:14 - Dünya

Irak’ın başkenti Bağdat'ta tüccarlar yeni gümrük tarifesini protesto etti

16:11 - Dünya

Suriye'nin İdlib ilinde şiddetli yağışlar 15 kampı vurdu, 300 çadır kullanılamaz hale geldi

16:09 - Dünya

Günün Manşetleri

Çekya Başbakanı Babis, 15 yaş altındakilere sosyal medya yasağı getirilmesini destekliyor

17:38 - Dünya

İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1447 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı

17:09 - Gündem

Başakşehir, Süper Lig'de son 8 maçında 6. galibiyetini aldı ve çıkışını sürdürdü

17:08 - Spor

RAMS Başakşehir, deplasmanda ikas Eyüpspor'u 2-1 yendi

17:06 - Spor

İstanbul Havalimanı'nda 90 bin tıbbi sülüğün ülkeye yasa dışı girişi engellendi

16:16 - Çevre-Hayat