?>

BM'den İsrail'in Kemal Advan Hastanesi Müdürü Ebu Safiyye'yi gözaltına almasına tepki

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in Kemal Advan Hastanesi Müdürü Dr. Hüsam Ebu Safiyye'yi gözaltına almasına tepki göstererek, hastaneler başta olmak üzere her türlü sivil altyapı ve sivilin hedef alınmasını kınadığını bildirdi.

Dünya - 4 ay önce

New York

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Florencia Soto Nino, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazze'deki genel duruma ilişkin bilgi veren Nino, insanların hayatta kalmasını sağlayacak her şeyin saldırılarla yok edildiğine dikkati çekerek, buna sağlık tesisleri ve insani yardım erişiminin de dahil olduğunu söyledi.

Nino, Kemal Advan Hastanesinin artık kullanım dışı olduğunu, BM ve ortaklarının hastaneden 10 hastayı tahliye ettiğini ve bunların 4'ünün İsrail tarafından gözaltına alındığını dile getirdi.

Halihazırda hastanede 7 hasta ve 15 personelin bulunduğunu ancak tıbbi bakım sağlanamadığını belirten Nino, hastanenin büyük yıkıma uğradığını, su ve elektrik bulunmadığını ifade etti.

Nino, BM'nin Kemal Advan Hastanesi Müdürü Ebu Safiyye'nin İsrail tarafından gözaltına alınmasını kınayıp kınamadığının sorulması üzerine, "Özellikle hastaneler başta olmak üzere her türlü sivil altyapı ve sivilin hedef alınmasını kınıyoruz." dedi.

Ebu Safiyye'nin serbest bırakılması için sahada irtibatların sürdüğünü söyleyen Nino, "Masum olan hiçbir sivil gözaltına alınmamalı." diye konuştu.

Nino, Ebu Safiyye dahil tüm ihtiyaç sahiplerinin güvene kavuşturulması gerektiğini belirterek, bunun için gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "İşgal güçleri, Kemal Advan Hastanesi Müdürü Dr. Hüsam Ebu Safiyye'yi alıkoydu, onlarca sağlık personelini de soruşturma için bir merkeze götürdü." bilgisi verilmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sivasspor, Süper Lig'de 900 puana ulaştı

2024-12-26 15:53 - Spor

Suriye istihbaratı yeniden yapılandırılacak

2024-12-29 00:53 - Dünya

NBA'de Alperen Şengün 16 sayı attı, Rockets üst üste 3. kez kazandı

2024-12-24 12:02 - Spor

Adalet Bakanlığı DEM Parti heyetinin İmralı ziyaretine izin verdi

2024-12-27 21:23 - Siyaset

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Brisbane International elemelerinde final turuna yükseldi

2024-12-27 15:23 - Spor

Plastik poşet fiyatı yeni yılda 50 kuruş olarak uygulanacak

2024-12-28 11:33 - Ekonomi

"Ceylan" ve "hızlı büyüyen" girişim sayısı 5 yılda yüzde 40'tan fazla arttı

2024-12-25 12:23 - Ekonomi

Jandarma ve sahil güvenlik komutanlıklarında 3 bin 540 astsubay istihdam edilecek

2024-12-30 11:14 - Gündem

Rusya, AB'nin yeni yaptırımlarına cevap olarak ülkeye giriş yasağı listesini genişletti

2024-12-28 19:33 - Dünya

Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı

2024-12-26 15:13 - Gündem

İlgili Haberler

Yemen Başbakanı Bin Mübarek, görevinden istifa etti

16:23 - Dünya

Gazze'deki gazeteciler, İsrail'in soykırımına son verilmesi talebiyle eylem yaptı

15:47 - Dünya

Zelenskiy, Trump ile bugüne kadar en iyi görüşmeyi Vatikan'da gerçekleştirdiklerini belirtti

15:28 - Dünya

Almanya, AfD’nin "aşırı sağcı" olarak sınıflandırılmasını eleştiren ABD'ye tepki göst

15:08 - Dünya

İran’da kum fırtınası 802 kişiyi hastanelik etti

14:23 - Dünya

Günün Manşetleri

Bahçelievler'de çöken balkondan düşen taşın isabet ettiği kişi yaralandı

16:32 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KKTC ziyareti, Rum yönetimini telaşlandırdı

16:28 - Gündem

Yemen Başbakanı Bin Mübarek, görevinden istifa etti

16:23 - Dünya

DMM "Türkiye, Netanyahu'nun uçağı için hava sahasını açtı" iddiasını yalanladı

15:57 - Gündem

Tekirdağ'da kauçuk fabrikasında çıkan yangına müdahale ediliyor

15:53 - Gündem