?>

BM, Batı Şeria'da yaşanan şiddet eylemlerine tepki gösterdi

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail tarafından işgal altındaki Batı Şeria'da bu yıl 150 Filistinlinin öldürüldüğünü ve İsrail'in baskıcı işgali sürdükçe hiçbir barışçıl çözümün aranamayacağını açıkladı.

Dünya - 3 yıl önce

Cenevre

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinden yapılan yazılı açıklamada, BM uzmanlarının, Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik İsrailli yerleşimcilerin şiddet eylemleri ve aşırı güç kullanımının artmasına tepki gösterdiği belirtildi.

Açıklamada, bu yılın 2005'ten bu yana en çok ölümün görüldüğü yıl olduğu vurgulanarak, "İşgal altındaki Batı Şeria'da, bu yıl İsrail güçleri tarafından 150 Filistinli öldürüldü, bunların 33'ü çocuktu. Bir çocuk ise ateş açan İsrail güçleri veya İsrailli yerleşimciler tarafından öldürüldü. İsrailli yerleşimciler en az 2 Filistinliyi öldürdü." ifadeleri kullanıldı.

Batı Şeria'da 2022'de 5'i yerleşimci, 5'i ise asker olmak üzere 10 İsraillinin öldürüldüğü kaydedilen açıklamada, "Yasadışı işgal bitene kadar işgal altındaki Filistin topraklarında Filistinlilere terörist olarak değil, korunan kişiler olarak muamele edilmesi gerektiğini İsrail'e hatırlatıyoruz. Silahlı ve maskeli İsrailli yerleşimciler, Filistinlilerin evlerine, okul yolundaki çocuklarına saldırıyor, mülklerini yok ediyor ve tüm toplumu çekinmeden, ceza almadan terörize ediyor." değerlendirmesi yapıldı.

"İsrail'in baskıcı işgali sürdükçe hiçbir barışçıl çözüm aranamaz"

Açıklamada, İsrail'in Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik şiddet eylemi sayısının 2023'te daha fazla artacağı öngörüldü.

Ayrıca açıklamada, "İsrail'in baskıcı işgali sürdükçe hiçbir barışçıl çözüm aranamaz. Bu durum, karar verici konumunda bulunanlar için uyarı işareti olması gereken bir gerçektir." uyarısı yapıldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da meydana gelen şiddet eylemleri ve can kayıpları, BM bünyesinde 2005'ten bu yana kayda geçiriliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

AP'de yolsuzlukla suçlanan Yunan milletvekili, evde bulunan paralardan eşini sorumlu tuttu

2022-12-14 13:28 - Dünya

Çin, Kovid-19 aşılamasında ikinci hatırlatma dozuna başlıyor

2022-12-14 19:33 - Dünya

Evinde oluşturduğu "rehabilitasyon merkezi" ile engelli oğlunun yürümesini sağladı

2022-12-14 12:39 - Çevre-Hayat

Borsa İstanbul'dan işe alım sınavına davet

2022-12-12 10:03 - Ekonomi

AK Parti "Uluslararası Medyada Ülkelerin İnsan Hakları İhlalleri 2021 Raporu"nu tanıttı

2022-12-09 15:32 - Siyaset

Küre Dağları'nda kar ve sis etkili oldu

2022-12-14 20:51 - Çevre-Hayat

Sırbistan, Kosova'ya güvenlik güçlerini göndermeyi planlıyor

2022-12-09 17:16 - Dünya

Başörtüsüne yönelik Anayasa değişiklik teklifi TBMM'ye sunuldu

2022-12-09 17:29 - Siyaset

TİM Başkanı Gültepe: İnovatif davranan ve insan kaynağına yatırım yapanlar rekabette öne çıkacak

2022-12-13 14:28 - Ekonomi

Yargıtay, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davası kararını kısmen bozdu

2022-12-15 11:33 - Gündem

İlgili Haberler

Küresel Sumud Filosu'nda kadınlardan oluşan tekne, Filistinli kadınlara destek için Gazze yolun

19:13 - Dünya

Küresel Sumud Filosu Tunus’tan Gazze’ye doğru yola çıktı

17:12 - Dünya

Küresel Sumud Filosu Tunus’tan katılan tekneleriyle Gazze’ye doğru yola çıktı

16:48 - Dünya

Yeni Zelanda ve Avustralya'daki Filistin'e destek gösterilerine on binlerce kişi katıldı

14:38 - Dünya

Mağrip Sumud Filosu: Bugün Tunus’tan Gazze’ye doğru yola çıkıyoruz

14:28 - Dünya

Günün Manşetleri

Küresel Sumud Filosu'nda kadınlardan oluşan tekne, Filistinli kadınlara destek için Gazze yolun

19:13 - Dünya

Galatasaray, Eyüpspor'u mağlup etti

19:07 - Spor

Kadıköy'de İSKİ'nin çalışması sırasında su borusu patladı

18:58 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başdanışmanı Hamdi Kılıç'ın cenaze namazına katıldı

18:18 - Siyaset

Türkiye, Pakistan'daki terör saldırısını en güçlü şekilde kınadı

17:38 - Gündem