?>

'Biz bu yerel seçimlerde bir ittifakın içine girmedik'

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, "Seçimlerde Cumhur, Millet ittifakları söz konusu ama biz bu yerel seçimlerde bir ittifakın içine girmedik. Genel seçimlere giderken bir ittifakın içinde yer aldık. Ondan dolayı da pişman değiliz." dedi.

Siyaset - 6 yıl önce

Antalya

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Seçimlerde Cumhur, Millet ittifakları söz konusu ama biz bu yerel seçimlerde bir ittifakın içine girmedik. Genel seçimlere giderken bir ittifakın içinde yer aldık. Ondan dolayı da pişman değiliz." dedi.

Karamollaoğlu, partisinin, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen belediye başkan aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, seçimlerin demokrasinin bir gereği olduğunu ve seçimlerdeki rakiplerin düşman değil, dost olarak bu süreci tamamlaması gerektiğini söyledi.

Millet iradesine saygı için seçimi kaybedenin seçimi kazananı tebrik etmesi gerektiğini ifade eden Karamollaoğlu, "Seçimlerde Cumhur, Millet ittifakları söz konusu ama biz bu yerel seçimlerde bir ittifakın içine girmedik. Genel seçimlere giderken bir ittifakın içinde yer aldık. Ondan dolayı da pişman değiliz. O dönemde de o tavrımız ülkemizdeki kutuplaşmayı engelledi. İnsanlar birbirlerini hasım gibi görmekten vazgeçtiler." diye konuştu.

Seçimlerde kimsenin düşman olmaması ve nezaketi elden bırakmaması gerektiğini vurgulayan Karamollaoğlu, insanların birlik ve beraberlik içinde problemleri çözebileceğini belirtti.

Bir ittifakın içinde yer almamalarının yanlış anlaşılmaması gerektiğini kaydeden Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"Bizim bir ittifak içinde yer almamamız, bir husumet olduğu şeklinde yorumlanmasın. Bu seçimler ülkemizde bir kamplaşmaya vesile olmasın düşüncesiyle böyle bir ittifakın içinde yer almadık. Aynı zamanda alanlara karşı da bir husumetimiz yok. İnsanlar bir araya gelebilir, ittifaklar kurabilirler ve bu ittifaklar sayesinde vatandaşımızdan oy isteyebilirler. Ama bizim tercihimiz kendi başımıza girmek yönünde oldu. Bu kararımızın da çok doğru bir karar olduğunu görüyoruz. İnsanların bizden beklentisinin yüksek olduğunu gördük ve bu haliyle 81 ilimizde adaylar çıkararak seçime girdik."

İktidarların, bir ülkenin sorunlarını çözmek için iş başına geldiğini belirten Karamollaoğlu, "Bu iktidarın attığı güzel adımları her zaman memnuniyetle karşıladık. Bir başörtüsü problemini çözdüler. 28 Şubat gibi bir sorunla karşı karşıya kaldık, 28 Şubat'ta yapılan haksızlıkları insanlarımız unutmadı ve bu mesele basit bir hadise değildi. Başörtülü kızlarımız, çocuklarımız dışarı çıkmaya korkuyorlardı, okuyamadılar, binlerce genç kızımız okumak için Avrupa'ya gitti. Bugün artık bu yasaklar kalktı. Bu konuda bu ülkenin iktidarına müteşekkiriz." ifadesini kullandı.

Karamollaoğlu, parti olarak mahalli ve genel sorunları çözmek için var olduklarını kaydetti.

Konuşmasının ardından Karamollaoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ilçelerdeki adaylarını tanıttı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Futbol: Haftanın programı

2019-03-08 13:21 - Spor

Trabzonspor'da Olcay Şahan özür diledi

2019-03-07 13:02 - Spor

Mansur Yavaş’a para cezası

2019-03-08 16:17 - Siyaset

Çığ düşme anı kamerada

2019-03-05 12:57 - Asayiş

'ABD Türkiye'nin terörizmle mücadelesine destek vermiyor'

2019-03-08 20:42 - Gündem

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Bizim adaylarımızı milletini seven iki parti belirledi

2019-03-08 17:31 - Gündem

Güney Afrika'dan İsrail'e tepki

2019-03-08 23:02 - Dünya

Cip ile çarpışan otomobil hurdaya döndü: 5 yaralı

2019-03-09 01:37 - Asayiş

15 kişilik minibüsten 39 kaçak göçmen çıktı

2019-03-06 13:13 - Asayiş

Toplama parçalarla araç üretip, seçim çalışmasına çıktı

2019-03-05 18:12 - Siyaset

İlgili Haberler

Adalet Bakanı Tunç'tan, 20 bin personel alımına ilişkin açıklama

21:43 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin parçalanmasına dün rıza göstermedik, bugün de yarın da kesinlikle rıza göstermeyiz

20:12 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meclis Başkanvekillerini kabul etti

20:08 - Siyaset

CANLI- Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

19:50 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile ABD'de görüştü

18:58 - Siyaset

Günün Manşetleri

Türkiye ve 10 Arap ülkesi yayınladığı ortak bildiriyle İsrail'in Suriye'ye saldırılarını k

21:53 - Gündem

Adalet Bakanı Tunç'tan, 20 bin personel alımına ilişkin açıklama

21:43 - Siyaset

Abdullah Kavukçu: Osimhen bizi istiyor, kararında dimdik duruyor

21:37 - Spor

Beşiktaş, hazırlık maçında Petrzalka 1898'e 2-1 yenildi

21:32 - Spor

Shakhtar Donetsk, UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turunda Beşiktaş'ın rakibi oldu

21:08 - Spor