Bitcoin'in fiyatı 65 bin dolara yaklaştı

Kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, ABD'de Donald Trump'ın başkanlık yarışını kazanma ihtimalinin artması ve ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın "güvercin" mesajlarıyla 65 bin dolara yaklaştı.

Ekonomi - 2 yıl önce

Berlin
Kripto para piyasalarında bir süredir devam eden satış baskısının hafta sonundan bu yana devam eden haber akışıyla güç kaybettiği görülüyor.
Daha önce kripto para piyasalarına ilişkin pozitif söylemlerde Trump'ın başkanlığı kazanacağı ihtimalinin artması risk iştahını desteklerken, Fed'in bu yıl 2 kez faiz indirimine gideceğine ilişkin fiyatlamalar da kripto para piyasalarında görülen yukarı yönlü harekette etkili oldu.
Analiz şirketi Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri yeniden 2 trilyon doların üzerine çıkarken, en büyük kripto para birimi olan Bitcoin'in fiyatı son 24 saatte ABD'de kripto piyasasına yönelik düzenlemelerde rahatlama umuduyla Haziran sonundan beri ilk kez 65 bin dolara yaklaştı.
TSİ 12.00 itibarıyla 63 bin dolardan işlem gören Bitcoin'de cuma gününden bu yana kaydedilen değer kazancı yüzde 10'a çıkarken, analistler, söz konusu düşüşte kar satışlarının etkili olduğunu bildirdi.
Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum'un fiyatı 3 bin 400 doların altında kaldı. TSİ 11.10 itibarıyla Ethereum, 3 bin 390 dolar seviyesinde işlem gördü.
Analistler, ABD'de hem yeni yatırım araçlarında onayın yaklaşması hem de kasım başındaki başkanlık seçimlerinden sonra Beyaz Saray'ı Trump'ın yönetme ihtimalinin artmasının kripto piyasasında olumlu değerlendirildiğini belirtti.
Yatırımcıların şu anda Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın iktidara geri dönmesini beklediğini belirten analistler, Trump kısa süre önce kendisini kripto dostu olarak konumlandırdığından, sektör özellikle gelecekte daha az kısıtlayıcı düzenleme yapılmasının umulduğunu kaydetti.
Analistler, ABD seçim kampanyasıyla ilgili belirsizliğin azalmasının da kripto varlıklara talebi artırdığına işaret ederek, yatırımcıların Bitcoin'i likiditeyi park etmek için bir kaçış aracı olarak gördüklerini belirtti.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Savunma sanayisinde son 20 yılda devrim yaşandı

2024-07-10 16:08 - Siyaset

Adalet Bakanı Tunç'tan 9. Yargı Paketi açıklaması

2024-07-12 13:03 - Siyaset

Erzincan'da 40 yıllık muhtar "Şükrü dede" köyün işlerine ATV'siyle yetişiyor

2024-07-10 11:43 - Çevre-Hayat

Bitcoin'in fiyatı 65 bin dolara yaklaştı

2024-07-16 13:28 - Ekonomi

ABD'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü tanıyan şehir sayısı 7’ye çıktı

2024-07-15 19:12 - Dünya

Zelenskiy: Trump başkan olursa kendisiyle çalışacağız. Bundan korkmuyorum

2024-07-15 20:08 - Dünya

PTT'den 'Sülüngiller' konulu posta pulu ve ilk gün zarfı

2024-07-12 14:37 - Kültür Sanat

İstanbul'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı düzenlendi

2024-07-15 22:42 - Gündem

ABD başkan adayı Trump, seçim mitingde sağ kulağından yaralandı

2024-07-14 01:53 - Dünya

Felipe Melo, bir firmanın Türkiye'deki yeni marka temsilcisi oldu!

2024-07-09 20:01 - İnsan-Hayat

İlgili Haberler

"Hürmüz" gerilimi deniz hukuku ve sigorta tartışmalarıyla büyüyor

11:47 - Ekonomi

Lufthansa Grubu, geçen yıl için 1,96 milyar avro kar açıkladı

11:23 - Ekonomi

Türkiye nüfusunun yüzde 49,98'ini kadınlar oluşturuyor

11:07 - Ekonomi

Türkiye'deki yabancı kontrollü girişim sayısı 2024'te 11 bin 86 oldu

10:38 - Ekonomi

Küresel piyasalar ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisine odaklandı

09:13 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İran'ın misillemesi sırasında Tel Aviv'de gökyüzünden patlama sesleri geldi

11:52 - Dünya

"Hürmüz" gerilimi deniz hukuku ve sigorta tartışmalarıyla büyüyor

11:47 - Ekonomi

İran'dan füze saldırısı açıklamasının ardından Tel Aviv'de patlama sesleri duyuldu

11:43 - Dünya

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde gözler golcülerde

11:38 - Spor

Galatasaray yeşil sahalarda taraftarını, borsada yatırımcısını sevindiriyor

11:33 - Spor