?>

'Bir fincan kahve'yle uzaktan resim dersi yaptırıyor

Ağrı'da resim öğretmeni Budak, Kovid-19 önlemleri kapsamında uzaktan eğitim alan öğrencilerini cep telefonuyla görüntülü arayarak bir fincan kahve eşliğinde hem sohbet ediyor hem de öğrencilerine kahve telvesinden resim yapmayı öğretiyor.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

Ağrı

Ağrı'da resim öğretmeni Emine Budak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında uzaktan eğitim alan öğrencilerini cep telefonuyla görüntülü arayarak bir fincan kahve eşliğinde hem sohbet ediyor hem de öğrencilerine kahve telvesinden resim yapmayı öğretiyor.

Taşlıçay Yatılı Bölge Ortaokulunun (YİBO) resim öğretmeni EmineBudak, koronavirüs salgınıyla okullarda uzaktan eğitime geçilmesinin ardından öğrencileriyle irtibatını koparmadı.

Budak, sokağa çıkmaları da kısıtlanan 20 yaş altındaki öğrencilerinin, ellerindeki imkanlarla boş zamanlarını değerlendirmeleri için farklı bir çalışma yapmaya karar verdi.

Öğrencilerini ilk olarak gruplara ayıran ve gün içerisinde belirlenen saatlerde görüntülü iletişime geçen Budak, önce bir fincan kahve eşliğinde sohbet edip moral verdiği öğrencilerine, daha sonra içtikleri kahvenin telvesinden birbirinden güzel resimler çizdiriyor.

"Kahveleri içtikten sonra kağıtları ve malzemeleri hazırlayıp telvesi ile resim yapıyoruz"

Resim öğretmeni Emine Budak, yaptığı açıklamada, koronavirüs tehlikesi nedeniyle uzaktan eğitim sistemine geçildiğini, öğrencileriyle yüz yüze görüşemediğini hatırlattı.

Öğrencilerinin, ellerindeki imkanlarla vakitlerini nasıl eğlenceli hale dönüştürecekleri yönünde fikir geliştirdiklerini anlatan Budak, "Öğrenciler resim malzemelerine ulaşamayacaklardı, ulaşsalar da bu çok sağlıklı olmayacaktı.

Kahve ile resim yapmak buradan aklıma geldi. Biz de öğrencilerle telefonda görüntülü sohbet edip kahve içme kararı aldık. İçtiğimiz kahveden resim yapma fikri doğdu. Kahveleri keyifli sohbetle içtikten sonra kağıtları ve malzemeleri hazırlayıp telvesi ile resim yapıyoruz.

Etkinliğimiz çok eğlenceli geçiyor." diye konuştu.

"Gitmek isteyip de gidemedikleri yerleri resmediyorlar"

Öğrencilerin telveyle çizdikleri resimlerin son derece güzel olduğunu ifade eden Budak, "Şu an gitmek isteyip de gidemedikleri yerleri resmetmeye başladılar. Dışarı çıkmak isteyip de çıkamayan öğrencilerimiz doğayı tasvir etmeye çalıştılar." diye konuştu.

Öğrencilerden Rızan Yıldız, görüntülü sohbet sayesinde öğretmeni ve arkadaşıyla hem konuşup hasret giderdiğini hem de öğretmenleri sayesinde resim çizmenin sevincini yaşadıklarını dile getirdi.

Sami Yusuf Güneş de kahve telvesiyle resim çizmeyi öğrendiğini belirterek öğretmenlerini ve arkadaşlarını çok özlediğini, okulların açılacağı günü heyecanla beklediğini ifade etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Hamilelere Kovid-19/ koronavirüse karşı tavsiyeler

2020-04-06 15:54 - Sağlık

AK Parti MYK video konferans ile toplandı

2020-04-03 18:17 - Siyaset

Ressam polis şehit meslektaşlarının portrelerini çiziyor

2020-04-06 15:07 - Çevre-Hayat

İletişim Başkanı Altun: Dünyaya barışın, iş birliğinin, dayanışmanın hakim olmasını arzu ediyoruz

2020-04-08 19:17 - Siyaset

KARDEMİR'den Milli Dayanışma Kampanyası'na 1 milyon 800 bin lira destek

2020-04-03 23:52 - Ekonomi

Liverpool ücretsiz izin kararından geri adım attı

2020-04-07 00:17 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Alparslan Türkeş'in vefat yıl dönümünde taziye telefonu

2020-04-04 23:37 - Gündem

Pamukkale'de koronavirüs sakinliği

2020-04-08 18:52 - Gündem

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da Kovid-19 tedbirleri sıkılaştırılıyor

2020-04-08 18:57 - Dünya

Melike öğretmen masayı okul tahtası yapıp internet üzerinden ders anlattı

2020-04-03 19:42 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Özel Çevre Koruma Bölgelerinde bulunan 40 bin 285 yavru kaplumbağa denize kavuştu

12:48 - Çevre-Hayat

Devlet korumasındaki kız çocuklarına sanatla terapi

12:28 - Çevre-Hayat

Bilgisayar tamircisi kadın, mesleği stajyerlere öğretiyor

12:07 - Çevre-Hayat

Anadolu kadınları yöresel kıyafetleriyle Malazgirt Zaferi kutlamalarını renklendirdi

12:02 - Çevre-Hayat

Ağrı Dağı Avrupa'dan Asya'ya, dünyanın dört bir yanından dağcıları ağırlıyor

11:53 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Atatürk'ün manevi mirası Savarona yatı, İstanbul Boğazı'nda yapılacak geçiş törenine hazır

12:58 - Gündem

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu ikinci toplantısını yaptı

12:53 - Gündem

"Sürdürülebilir turizm" dünya rekabetinde Türkiye'ye avantaj sağlayacak

12:37 - Ekonomi

Türkiye'nin yeni kuru incir çeşidi "siyah orak"ta hasat sürüyor

12:32 - Ekonomi

Lüks düğün organizatörleri ve düğün salonları da kayıt dışı denetimlerine takıldı

12:27 - Ekonomi