?>

Binlerce Ürdünlü Gazze ile dayanışma için yürüdü

Ürdün'de binlerce kişi, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana 15 bine yakın kişiyi öldürdüğü Gazze Şeridi ve Filistin direnişiyle dayanışma için yürüdü.

Dünya - 2 yıl önce

Amman

Ulusal Direnişi Destekleme Forumu ve Ürdün'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı İslami Çalışma Cephesi Partisi'ne bağlı İslami Hareket'in çağrısıyla düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi katıldı.

Başkent Amman'daki El-Hüseyni Camisi önünde toplanan Ürdünlüler En-Nahil Meydanı'na kadar yürüdü.

"Bizim tercihimiz direniş" başlığıyla düzenlenen yürüyüşte, göstericiler Ürdün halkını "İsrail'in kabusu olarak" niteledi ve İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde'yi selamlayarak Filistin direnişine destek sloganları attı.

Göstericiler, "Bizim tercihimiz direniş" ve "Biden savaş suçlusu ve çocuk katilidir" gibi İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını kınayan yazıların olduğu pankartlar taşıdı.

İsrail'in Gazze'yi işgalinde son durum

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail’de 7 Ekim’deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu.

İsrail ordusuna göre, 7 Ekim’den bu yana Gazze'deki çatışmalarda 70, Lübnan sınırında da 6 İsrail askeri öldürüldü.

İsrail’e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze’deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi’nde 6 bin 150'den fazlası çocuk ve 4 binden fazlası kadın olmak üzere 14 bin 854 kişi öldürüldü.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de 7 Ekim’den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 231 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 85 Hizbullah mensubu öldü.

İsrail ile Hamas arasında çatışmalara insani ara verecek uzlaşma 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) yürürlüğe girdi. Uzlaşıya göre çatışmalara 4 günlük insani ara verilecek. Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakılacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Mısır'dan Gazze Şeridi'ne yakıt girişinin başladığı bildirildi

2023-11-24 09:58 - Dünya

"İş Dünyası 100 İlin Zirvesi" Ankara'da yapıldı

2023-11-22 14:28 - Ekonomi

Çin büyük yatırımlarla Afrika'daki konumunu güçlendiriyor

2023-11-18 13:18 - Ekonomi

Arjantin'in yeni devlet başkanı aşırı sağcı Milei'yi "zorlu" bir süreç bekliyor

2023-11-20 11:17 - Dünya

"Madalya avcısı" alpagut sporcuları gözünü Dünya Şampiyonası'na dikti

2023-11-22 11:38 - Spor

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 13 bine yükseldi

2023-11-19 20:22 - Dünya

Çöl ile okyanusun buluştuğu şehir: Swakopmund

2023-11-24 12:48 - Dünya

Filistin Başbakanı Iştiyye: İsrail Gazze Şeridi'nin yaklaşık yüzde 40'ını işgal ediyor

2023-11-22 17:43 - Dünya

Almanya, "bütçe krizine" 2023 için ek bütçe ile çözüm arıyor

2023-11-23 20:33 - Ekonomi

Kartepe'ye kar yağdı

2023-11-18 22:47 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Japonya’nın ilk kadın başbakanı, ülkedeki en büyük seçim zaferini kazandı

23:31 - Dünya

İspanya'da iktidardaki sosyalistler son iki ayda ikinci seçim hezimeti yaşadı

02:09 - Dünya

Lübnan'ın kuzeyindeki Trablusşam'da çöken binada ölenlerin sayısı 9'a yükseldi

01:39 - Dünya

İran'da Reform Cephesi Başkanı Azer Mansuri gözaltına alındı

01:08 - Dünya

Portekiz'de muhalefetteki Sosyalist Parti'nin adayı Antonio Jose Seguro cumhurbaşkanı seçi

00:36 - Dünya

Günün Manşetleri

İspanya'da iktidardaki sosyalistler son iki ayda ikinci seçim hezimeti yaşadı

02:09 - Dünya

Lübnan'ın kuzeyindeki Trablusşam'da çöken binada ölenlerin sayısı 9'a yükseldi

01:39 - Dünya

İran'da Reform Cephesi Başkanı Azer Mansuri gözaltına alındı

01:08 - Dünya

Portekiz'de muhalefetteki Sosyalist Parti'nin adayı Antonio Jose Seguro cumhurbaşkanı seçi

00:36 - Dünya

Portekiz'de sandık çıkış anketine göre sosyalist Antonio Jose Seguro cumhurbaşkanı seçildi

23:39 - Dünya