?>

Binali Yıldırım’ın müjdeyi verdi, vatandaşlar konvoyla kutladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden kaçak geçişlere kesilen cezaların düzenlemeye alınacağını söylemesinin ardından ’15 Temmuz Köprüsü Panelvan Ceza Mağdurları’ araçlarını süsleyip konvoy yaptı.

Genel - 6 yıl önce

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden kaçak geçişlere kesilen cezaların düzenlemeye alınacağını söylemesinin ardından ’15 Temmuz Köprüsü Panelvan Ceza Mağdurları’ araçlarını süsleyip konvoy yaptı.

1 Ocak’tan itibaren 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden kaçak geçen aks aralığı 3.20’nin altında olan hafif ticari araç sürücülerine cezalar yağmaya başladı. Sosyal medya üzerinden toplanan ’15 Temmuz Köprüsü Panelvan Ceza Mağdurları’ gelen cezalara tepki gösterdi. Toplu şekilde gelen cezalar sonucu sürücülerden bazıları arabasını satmak zorunda olduğunu belirtirken bazıları ise işinden olduğunu ifade etti.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım yaptığı açıklamada İBB’nin konuyla ilgili mağduriyete son vereceğini söyledi. Açıklamanın ardından yüzlerce mağdur araç sürücüsü Yenikapı Etkinlik alanında bir araya geldi. Araçlarını Türk Bayrakları ve balonlara süsleyen sürücüler Nakkaştepe Millet Bahçesi’ne doğru yol aldı.

“MUTLU SONA ULAŞTIK”

Konuyla ilgili açıklama yapan Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Bu haksız, anlamsız cezalar silinecek. En önemlisi bundan sonra küçük araçların da serbestçe 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçebilmesi sağlanacak. Bu düzenleme iyi ama bu arada yaklaşık 100 gündür kesilen cezalar birikti. Bir anda gönderildiği için çok büyük meblağlara ulaştı. Bazı insanlarımızın uykuları kaçtı. Kimisi arabasını sattı kimi işinden ayrıldı. Tazminatı bu geçiş paralarına ödedi. Kimisi de kredi çekti. En kısa sürede bu tahsil edilmiş bedellerin iadesi ve geçişlerin serbestliğiyle ilgili yasal düzenleme yapılmalı. Mutlu sona ulaştık. Bugün gülümsüyoruz ama günlerce bu insanlar uyuyamadılar. Bugün beşinci toplantımız. Bu beşinci toplantı şükran toplantısıdır” dedi.

Ağaoğlu, “Altını çizmek istiyorum. Kimse bunu siyasi yatırım olarak düşünmesin. Bakın elimizde belgeler var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin resmi açıklaması var. ‘Tüm birinci sınıf araçlar aks aralığı 3.20 altında ise 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçiş hakkı vardır’ İBB bunu duyurmuş. Bunu ajanslar servis ettiler. Bu insanlara uyarı gitmedi. Daha da önemli biz geçtiğimiz hafta Kamu Denetçiliği Başkanına gittik. Kamu Baş Denetçisine anlattık. Belgelerimizi sunduk. Karayollarının bu cezayı kesebilmesi için cezaya kaynak gösterdiği 6001 sayılı Karayolları Kurulması ve teşkilatı hakkındaki kanunun 15. Maddesi 2. Fıkrasına uyması gerekir. O maddeye göre Karayollarına getirilen erişim kısıtlamaların resmi gazetede yayınlanması lazım. Buna da uyulmadı. Bu esastan sakat. Cezaların kanuni ilkesine de aykırı. Bu cezalar hukuka da dayanmadığı için bu cezaların kaldırılması siyasi idare tarafından yapılmasaydı yargı erki tarafından sağlanacaktı” şeklinde konuştu.

Ağaoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Nitekim biz Kamu Baş Denetçisiyle görüşmemizde Karayolları’ndan savunma istemişlerdi. Karayollarının savunmasının gerçekleri yansıtmadığını bildiğimiz için çalıştay talep ettik. 22 Mayıs saat 10.00’da Ankara’da çalıştayımız vardı. İnşallah ondan önce bu sorun çözülür. Çünkü devlet vatandaşına tuzak kurmayacağı gibi vatandaşının konforu için faaliyet gösterir. Konforu için çalışır. Vatandaşlar mutlu, biz mutluyuz. Tüketici haklıydı, örgütlüydü. Direndi, çalıştı ve kazandı.”

“HER GEÇİŞİMİZDE 1132 LİRA CEZA YAZILARAK TOPLAMDA 82 ADET CEZAM OLUŞMUŞTUR”

15 Temmuz Şehitler Köprüsü mağdurlarından Yücel Ayhan Açar, “Ben 27 senedir Zeytinburnu’ndan Bostancı’ya geçmekteyim. Bu süre zarfından 2. Köprüyü de Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü de bütün köprüleri kullanırım. Bugüne kadar 1. Köprüden geçtiğim süre zarfında hiçbir polisten bana ceza yazılmamıştı. Ta ki 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren otomatiğe bağlanır vaziyette her geçişimizde 1132 lira ceza yazılarak toplamda 82 adet cezam oluşmuştur. Bu 82 adet cezamın indirimli tutarı 61 bin 250 lira olarak şirketim tarafından yatırıldı. Benim de tazminatım hesaplanıp iş akdim feshedildi. Üzerine kalan bakiyeyi de tamamlayarak işimden ayrılmış bulunmaktayım. Bu arabaların hiç biri ticari amaçlı yük taşımak için kullanılmıyor. Herkesin kullanma amacı geniş olması. İnşallah Binali Bey’in dünkü açıklamaları sonuca ulaşır vaziyettedir. Cezaların iptali, yatırılan tutarın vatandaşa geri olursa Ramazan daha hayırlı geçer. Umudumu budur” ifadelerini kullandı.

(Caner Sönmez/İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Binali Yıldırım’ın müjdeyi verdi, vatandaşlar konvoyla kutladı

2019-05-11 16:41 - Genel

İstanbul'un hava yolcusu 4 ayda 31 milyonu geçti

2019-05-11 15:05 - Genel

Otobüsten zorla indirilen yaşlı adamın gözyaşları

2019-05-10 19:17 - Gündem

Reyhanlı'daki terör saldırısının üzerinden 6 yıl geçti ama hala yaraları taze

2019-05-11 14:17 - Gündem

Ömrünü down sendromlu evladına adayan anneler

2019-05-11 16:12 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete’de

2019-05-11 12:41 - Genel

İstanbul yenileme seçimi için süreç başladı

2019-05-11 15:03 - Genel

Esad rejiminin İdlib’e saldırıları devam ediyor: 6 ölü

2019-05-10 22:26 - Dünya

TİKA'dan Sırbistan'da eğitime destek

2019-05-11 01:31 - Genel

ABD'den Orta Doğu'ya yeni yığınak

2019-05-11 10:37 - Dünya

İlgili Haberler

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Fitch İngiltere'nin kredi notunu teyit etti

01:58 - Ekonomi

İsrail'in Gazze'ye saldırıları ve kıtlığa sebep olan ablukası Kudüs'te protesto edild

01:52 - Dünya

ABD'de tarifelerin bütçe açığını 10 yıl içinde 4 trilyon dolar azaltması bekleniyor

00:47 - Ekonomi

ABD Ticaret Bakanı Lutnick, hükümetin Intel'in yüzde 10 hissesini aldığını duyurdu

00:42 - Ekonomi

Fitch ABD'nin kredi notunu teyit etti

00:38 - Ekonomi