?>

Biden, Netanyahu'dan "inandırıcı" planı olmadan Refah'a operasyon başlatmamasını

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yla görüşmesinde, sivilleri korumaya yönelik "inandırıcı" bir plan yapılmadan Gazze'nin Refah kentine saldırı yapılmaması gerektiğini iletti.

Dünya - 2 yıl önce

Washington

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Biden ve Netanyahu'nun, "Hamas'ın elinde kalan tüm rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamaya yönelik devam eden çabaları" ele almak üzere telefon görüşmesi yaptığı belirtildi.

Açıklamada, Biden'ın, Netanyahu'ya "Refah'ta 1 milyondan fazla insanın güvenliğini sağlamak için inandırıcı ve uygulanabilir bir plan olmadan askeri operasyona başlamaması gerektiği" görüşünü yinelediği ifade edildi.

ABD Başkanı Biden'ın "masum Filistinli sivillere yönelik insani yardımın verimini ve tutarlılığını artırmak için acil ve spesifik adımlar atılması çağrısında bulunduğu" kaydedilen açıklamada, Biden'ın ayrıca, "Hamas'ın yenilgiye uğratıldığını görme ve İsrail ile halkının uzun vadeli güvenliğini sağlama yönündeki ortak hedefi" yeniden teyit ettiği aktarıldı.

İsrail'den Refah kentine saldırı hazırlığı

İsrail Başbakanlık Ofisinden 9 Şubat'ta yapılan açıklamada, Binyamin Netanyahu’nun, ordu ve güvenlik teşkilatına, Gazze Şeridi'nin güneyine saldırı düzenlenmesi ve buraya sığınmış yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin yerinden edilmesi için gerekli planın hazırlanması talimatını verdiği kaydedilmişti.

Refah kenti

Gazze Şeridi'nin güneyinde Mısır sınırında yer alan Refah kenti, İsrail saldırıları nedeniyle yerlerinden edilen binlerce kişinin sığındığı bir bölge. Şehir, 2,3 milyon ile Gazze'nin yaklaşık yarı nüfusuna ev sahipliği yapıyor.

İsrail güçleri, Refah kentini sık sık hava saldırılarıyla hedef alıyor. İsrail'in Refah kentine kara saldırısı başlatması halinde sivillerin Gazze Şeridi'nde sığınacak yerlerinin kalmayacağından endişe ediliyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bini çocuk, 8 bin 190'ı kadın olmak üzere 28 bin 176 Filistinli öldürüldü, 67 bin 784 kişi yaralandı.

Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ocak ayında hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ihracatı 1,03 milyar dolar oldu

2024-02-07 11:53 - Ekonomi

Bakan Kacır: "Türkiye'nin insanlı ilk uzay bilim misyonu tamamlandı"

2024-02-09 17:53 - Teknoloji

BM Genel Kurul Başkanı Francis: İnsanlık adına Gazze'deki sivillerin durumunu görün ve önemseyi

2024-02-10 00:53 - Dünya

Trabzonspor, Onuachu'yu arıyor

2024-02-06 11:23 - Spor

Soykırım suçlamasıyla yargılanan İsrail, Gazze’yi yaşanmaz hale getirdi

2024-02-10 11:57 - Dünya

Mega yat "Flying Fox", Fethiye Limanı'na demirledi

2024-02-11 14:17 - Çevre-Hayat

Bakan Uraloğlu: Ocak ayında 14 milyon 739 bin 696 yolcuya hizmet verildi

2024-02-07 15:22 - Ekonomi

Bakan Uraloğlu: Hızlı tren hizmeti alan il sayımızı 52'ye ulaştıracağız

2024-02-11 16:02 - Gündem

Eski defterler eskimesin -Ulvi Alacakaptan, Cem Karaca'yı yazdı-

2024-02-06 09:21 - En Son Yazılar

Joe Worrall, Beşiktaş'ta iz bırakmak istiyor

2024-02-07 16:07 - Spor

İlgili Haberler

Gazze'deki hükümet halkı patlamamış mühimmatlar konusunda uyardı

18:57 - Dünya

Kamerun’da nihai seçim sonuçları beklenirken gerginlik tırmanıyor

18:37 - Dünya

UNRWA: Gazze’deki çocukların yeniden eğitim ortamına dönebilmesi için ateşkese bağlı kalınmalı

18:08 - Dünya

Gazze'de gönüllü hizmet veren Türk cerrah Taner Kamacı yaşadıklarını anlattı

18:02 - Dünya

BM Genel Sekreteri Guterres, BM Güvenlik Konseyinde acil reform yapılması gerektiğini belirtti

17:43 - Dünya

Günün Manşetleri

Borsadan işlem hacmi rekoru

19:02 - Ekonomi

Gazze'deki hükümet halkı patlamamış mühimmatlar konusunda uyardı

18:57 - Dünya

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan yeni trafik kanunu teklifine ilişkin paylaşım

18:48 - Gündem

Kamerun’da nihai seçim sonuçları beklenirken gerginlik tırmanıyor

18:37 - Dünya

Bulgaristan'dan gelen yeni mezun diplomatlar Edirne'de ziyaretlerde bulundu

18:27 - Gündem