?>

Biden, İsrail'in Refah'a saldırıları konusunda ABD'nin endişelerini dikkate aldığını

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yönelik saldırıları konusunda Washington yönetiminin endişelerini dikkate aldığını belirtti.

Dünya - 1 yıl önce

Ankara

Normandiya Çıkarması'nın 80. yıl dönümü dolayısıyla Fransa'yı ziyaret eden Biden, İsrail'in Filistin'e saldırılarına ilişkin ABC News'e açıklamalarda bulundu.

Biden, Refah'a saldırılar hususunda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Washington yönetiminin endişelerini göz ardı etmediğini belirterek, "Sanırım beni dinliyor. Tam gaz Refah'a gireceklerdi, Refah'ı tamamen işgal edeceklerdi, şehri alacaklardı, tam güçle hareket edeceklerdi. Bunu yapmadılar." dedi.

Gazze için 3 aşamalı ateşkes önerisine değinen Biden, İsrail'in önemli bir anlaşmayı kabul ettiğini ve Netanyahu'nun da kamuoyu önünde bu öneriyi desteklediğini dile getirdiğini söyledi.

Biden, Hamas'ın da öneriyi kabul etmesi gerektiğini belirterek, ateşkes taslağının neredeyse tüm Arap dünyası tarafından desteklendiğini savundu.

Başkan Biden, "Ateşkes sağlamak zorundayız." dedi.

Ukrayna-Rusya Savaşı'na da değinen Biden, Ukrayna'nın bazı Amerikan silahlarının sadece Harkiv bölgesinde kullanmasına izin verilmesiyle ilgili, "Sınıra yakın bir yerde kullanılmalarına izin veriliyor. Moskova'ya, Kremlin'e yönelik saldırı izni vermiyoruz." dedi.

Gazze için 3 aşamalı ateşkes önerisi

ABD Başkanı Joe Biden, 31 Mayıs'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Gazze'deki ateşkes ve esirlerle ilgili yeni bir öneride bulunduğunu duyurmuştu.

Biden, İsrail'in 3 aşamadan oluşan yeni bir ateşkes önerisi sunduğunu ve bunun ilk etapta 6 haftalık ateşkes sürecinde İsrail'in Gazze'deki yerleşim yerlerinden çekilmesini ve tarafların elindeki esirlerin bir bölümünün serbest bırakılmasını öngördüğünü bildirmişti.

İlk aşamada "İsrail güçlerinin Gazze'deki yerleşim yerlerinden tam olarak geri çekileceğini" açıklayan Biden, aynı süreçte esirlerden öncelikle yaşlı ve kadınların serbest bırakılmasının ve Gazze'ye insani yardımların artmasının öngörüldüğünü ifade etmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sporla hayata yeniden tutunan engelli yüzücü, Paralimpik Oyunları’nda altın madalyayı hedefliyor

2024-05-31 12:07 - Spor

Scudetto'nun Parıltısı: Serie A Şampiyonlarını Tanıyalım

2024-06-05 11:12 - İnsan&Hayat

Biden, İsrail'in Refah'a saldırıları konusunda ABD'nin endişelerini dikkate aldığını

2024-06-07 09:53 - Dünya

Katma değerli üretime KOBİ desteği

2024-06-06 18:37 - Ekonomi

İsrail Savaş Kabinesi, Lübnan sınırındaki gerilimi görüşmek için toplanacak

2024-06-04 16:37 - Dünya

ABD, İsrail'e verdiği koşulsuz destekle soykırıma iştirak suçunu işliyor

2024-06-06 16:07 - Dünya

HÜRJET rotasını ilk yurt dışı uçuşuna çevirdi

2024-05-31 13:33 - Gündem

Borsa İstanbul'da gong Yiğit Akü için çaldı

2024-06-05 14:12 - Ekonomi

Japonya'nın batısında 6 büyüklüğünde deprem oldu

2024-06-03 08:08 - Dünya

TÜVTÜRK'ten "komisyon" iddialarına ilişkin basın açıklaması

2024-06-07 09:32 - Ekonomi

İlgili Haberler

İsrailli gazeteci, Gazze'de Filistinli gazetecilerin öldürmesini sevinçle karşıladı

19:32 - Dünya

İsrail'in Gazze'ye saldırıları Avrupa siyasetinde istifalara neden oldu

18:38 - Dünya

AB ve üye ülkelerine eski büyükelçilerinden İsrail'e yaptırım talebiyle ortak mektup

16:53 - Dünya

Yunanistan'da personel açığı, sağlık hizmetlerine erişimi zorlaştırıyor

16:37 - Dünya

Dünya genelinde her 4 kişiden 1'i güvenli içme suyuna erişemiyor

16:33 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrailli gazeteci, Gazze'de Filistinli gazetecilerin öldürmesini sevinçle karşıladı

19:32 - Dünya

Datça'da sahilde dinlenen fok için bölgeye güvenlik şeridi çekildi

19:12 - Gündem

İsrail'in Gazze'ye saldırıları Avrupa siyasetinde istifalara neden oldu

18:38 - Dünya

Türkiye, İsrail'in Suriye'deki askeri saldırılarını "güçlü şekilde" kınadı

18:08 - Gündem

Beşiktaş, El Bilal Toure'nin bonservisinin kiralandığını KAP'a bildirdi

18:03 - Spor