?>

'Beyaz Köprü' resim sergisi sanatseverlerle buluştu

UNESCO bünyesinde yer alan Dünya Resim Akademisi Asli Üyesi Azeri Ressam Arif Aziz'in "Beyaz Köprü" isimli sergisi Nevmekan Sahil Nev Galeri'de açıldı.

Kültür Sanat - 7 yıl önce

İstanbul

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) bünyesinde yer alan Dünya Resim Akademisi Asli Üyesi Azeri Ressam Arif Aziz'in eserleri "Beyaz Köprü" isimli sergiyle sanatseverlerle buluştu.

Nevmekan Sahil Nev Galeri'deki açılışta konuşan Ressam Arif Aziz, ilk sergisini 1995 yılında İstanbul'da açtığını hatırlatarak, "O zaman sergimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açmıştı, bugün 28’inci sergimi burada açmanın mutluluğunu yaşıyorum. İstanbul'u ve buranın insanlarını çok seviyorum." dedi.

Serginin adının Beyaz Köprü olmasına da değinen Aziz, beyaz renginin temizliği ve saflığı simgelediğini ve köprülerin insanların birbirine ulaşmasında önemli rol oynadığını söyledi.

Aziz, son yirmi yılda yaptığı resimlerinin seçilerek sergilendiğini belirterek, sergi sayesinde İstanbul'da yeni dostlar kazandığını anlattı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise Nevmekan Sahil'in kültür sanat alanında önemli işlere imza attığını belirterek, "Azerbaycan’la coğrafi anlamda bir sınır olsa bile, biz iki devlet bir milletiz. Buradan Azerbaycan'daki kardeşlerimize selam olsun. Bugün aramızdaki bağları daha da güçlendirecek bir serginin açılışını yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkmen, açılışa katılan ressam Erol Deneç, ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil ve Osman Sezgin'e katılımları için teşekkür etti.

Açılış öncesinde Azeri piyanist Aytaç Rıza Guliyeva'nın da dahil olduğu "Trio Mirakulum" isimli grup Azeri ve Türk müziklerinden dinleti sundu.

86 eserin yer aldığı sergi, 12 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ferrari’den 720 HP’lik F8 Tributo sürprizi

2019-03-02 14:32 - Genel

Borsa güne yükselişle başladı

2019-03-01 13:32 - Ekonomi

4 ilde FETÖ operasyonu: 30 gözaltı

2019-03-06 17:30 - Asayiş

Borsa güne yükselişle başladı

2019-03-01 13:44 - Ekonomi

Bursa’da ilginç kaza!

2019-03-05 16:32 - Asayiş

'Türkiye Bursları'na 145 bin 700 kişiyle rekor başvuru yapıldı'

2019-03-04 23:02 - Gündem

'Beyaz Köprü' resim sergisi sanatseverlerle buluştu

2019-03-07 01:47 - Kültür Sanat

Venezuela Savunma Bakanı ABD yaptırımlarıyla alay etti

2019-03-03 11:02 - Dünya

“Tanzim satışlarla enflasyon 6 ayın en düşük seviyesinde"

2019-03-06 16:09 - Ekonomi

Porto-Roma maçı Cüneyt Çakır’ın

2019-03-04 14:29 - Spor

İlgili Haberler

Muazzez Abacı için AKM'de tören düzenlendi

16:34 - Kültür Sanat

Erzurumlu sahaf 30 yıldır kitaplarla dolu bir hayat yaşıyor

13:08 - Kültür Sanat

Arnavutluk'ta komünizmin simgesinden cazibe merkezine dönüşen yapı: Tiran Piramidi

11:37 - Kültür Sanat

36. Ankara Uluslararası Film Festivali başladı

07:38 - Kültür Sanat

Sanatçı Muazzez Abacı vefat etti

19:53 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

ABD Senatosu, tüm Jeffrey Epstein dosyalarının açılmasını öngören tasarıyı kabul etti

02:27 - Dünya

İskoçya ve Avusturya, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılma hakkı elde etti

02:03 - Spor

A Milli Futbol Takımı, play-off'larda Dünya Kupası bileti arayacak

01:58 - Spor

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde play-off oynayacak ülkeler belli oldu

01:53 - Spor

Türkiye deplasmanda İspanya ile berabere kaldı

00:57 - Spor