?>

Beş yıl kaldığı cezaevinde sol gözünü kaybetti

Esed rejiminin zindanlarında beş yıl boyunca işkence gören üniversite öğrencisi Yahya Abdullah, aldığı darbeler nedeniyle sol gözünü kaybetti.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Suriye'nin başkenti Şam'da rejim karşıtı gösterilere katıldığı gerekçesiyle tutuklanan Yahya Abdullah, gördüğü işkence nedeniyle sol gözünü yitirdi.

Şam Üniversitesi Ziraat Fakültesi 2. sınıf öğrencisi olduğu dönemde rejim aleyhine gösterilerde yer aldığı için arkadaşlarıyla tutuklanan Abdullah, Şam'da tutulduğu cezaevinde 5 yıl boyunca çeşitli işkencelere maruz kaldı.

Cezaevinde açlık, hücre cezası ve elektrik şokuna maruz kalan Abdullah, sol gözüne aldığı darbeler nedeniyle görme yetisini kaybetti.

Sekiz bin dolar karşılığı serbest bırakılan Abdullah, eşi ve çocuklarıyla sığındığı Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde acı dolu günleri unutmaya çalışıyor.

26 yaşındaki Yahya Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, o günleri hatırlamak dahi istemediğini söyledi.

Abdullah, gösterilerin ardından rejim askerlerinin fakültelerine baskın düzenlediğini, kendisiyle birlikte çok sayıda kişinin alıkonulduğunu belirtti.

Tutuklandıktan sonra tüm dünyayla bağlantısının koptuğunu ifade eden Abdullah, ''Her günüm acıyla geçti. Günlerce aç bırakıldık. Vücudumuza elektrik verildi. Demir çubuklarla dövüldük. Günlerin ne olduğunu, hangi yıl olduğunu bilemezdik. Tekli hücreye atıldım. Çok dardı. Günlerce ayakta bekletildim.'' diye konuştu.

Abdullah, bir rejim askerinin sol gözüne demir çubukla vurduğunu dile getirerek, ''Askerler tarafından acımasızca dövülüyorduk. Bunun yanı sıra cezaevinin her noktasından yükselen feryatlar bizleri daha da üzüyor, kahrediyordu. Demir çubuklarla dövüldüğüm bir gün sol gözüme darbe aldım ve ağır yaralandım. Tedavim yapılmadığı için gözümü kaybettim. Dünyam karardı. Vücudumun her yerinde işkence izlerini taşıyorum.'' diye konuştu.

Cezaevi yönetimi tarafından para karşılığı bırakılacağı söylendiğinde "yeniden doğmuş gibi" hissettiğini aktaran Abdullah, ''Ailemin yaşadığımdan ümidini kestiğini düşünüyordum. Meğer her gün beni görmeye gelmişler ancak içeri alınmamışlar. 8 bin dolar vermeleri karşılığında beni çıkardılar. Yeniden gün ışığını ve ailemi gördüğüm için binlerce kez şükrettim. Umarım içerideki tüm kardeşlerimiz çıkar ve özgürlüğüne kavuşur.'' ifadelerini kullandı.

Abdullah, yüksek öğrenimine devam etmek istediğini ve eski sağlığına kavuşmayı ümit ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

'15 Temmuz bir milletin ayağa kalkışıdır'

2019-07-15 03:06 - Gündem

Türkiye'nin en büyük adası 'lavanta' kokacak

2019-07-11 15:06 - Çevre-Hayat

İsrail hapishanesinde bir Filistinli tutuklu daha hayatını kaybetti

2019-07-16 13:19 - Dünya

Fenerbahçe Kulübü: Emre Belözoğlu kaptanlık yapmak üzere takıma dahil edildi

2019-07-10 19:20 - Spor

Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu

2019-07-11 19:49 - Genel

Soylu; Tarihin kaydettiği en büyük ihanet girişimi

2019-07-15 23:12 - Siyaset

Caminin gençlik merkezi, aktiviteleriyle dikkati çekiyor

2019-07-13 16:33 - Kültür Sanat

Milli atletten gümüş madalya

2019-07-15 03:29 - Spor

Kitaplara sığmayan destan: 15 Temmuz

2019-07-15 15:35 - Kültür Sanat

İpek halıyla balkonundaki atölyesinden dünyaya açıldı

2019-07-15 15:37 - Ekonomi

İlgili Haberler

Engelsiz yaşam merkezinde eğitim alan özel bireyler, sosyalleşip iş hayatına kapı aralıyor

14:32 - Çevre-Hayat

Fidan dikerek hem okullarını güzelleştiriyorlar hem de uygulamalı eğitim alıyorlar

14:27 - Çevre-Hayat

Tiyatro sanatçısı 37 yıldır atık malzemelerden sahne kostümü dikiyor

14:23 - Çevre-Hayat

Gülbahar Baraj Gölü'nde doluluk oranı 4,5 ayda yüzde 86'dan yüzde 4'e düştü

12:57 - Çevre-Hayat

Mersin'de topraktan çıkarılan balina iskeleti birleştirilip sergileneceği günü bekliyor

12:54 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Mardin'de trafik kazasında pikapta sıkışan sürücü UMKE personelince kurtarıldı

23:47 - Gündem

İsrail mahkemesi, Kemal Advan Hastanesi Müdürü Ebu Safiyye'nin tutukluluk süresini 6 ay daha uzattı

23:27 - Dünya

İsrail Dışişleri Bakanı Saar: Refah geçişi muhtemelen bu pazar günü açılacak

22:37 - Dünya

Bursa'da orman ürünleri fabrikasından Gazze'ye 50 milyon liralık yardım

22:28 - Ekonomi

İsrail, Lübnan'ın güneyinde ve doğusunda 10'dan fazla hava saldırısı düzenledi

22:22 - Dünya