?>

Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu

- Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması’nın ödül töreninde başarılı girişimci kadınlara toplam 43 bin TL’yi aşkın para ödülü verildi

Genel - 6 yıl önce

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı iş birliğinde düzenlenen Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması’nın ödül töreninde başarılı girişimci kadınlara toplam 43 bin TL’yi aşkın para ödülü verildi.

Türkiye Vodafone Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, oyuncu Pelin Karahan, Türkiye Vodafone Vakfı’nın düzenlediği Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması Ödül Töreni’ne katıldı.

Açılış konuşmasını Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül’ün yaptığı törende, Pelin Karahan bir panel yönetti ve konukları Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, Girişimcilikte Önce Kadın projesi katılımcılarından Berna Ertürk Polat ve Gülter Coşkun ile birlikte kadın girişimciliği ve girişimcilikte teknolojinin rolü üzerine sohbet gerçekleştirildi.

Açıklamada paneldeki görüşlerine yer verilen Pelin Karahan, “Girişimcilikte Önce Kadın” projesinin kadınların güçlendirilmesine yönelik önemli bir adım olduğunu belirterek, “Projeyi gönülden destekliyorum. Kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha fazla yer alması gerekiyor.

Kadınlar, teknolojinin de desteğiyle çok başarılı işlere imza atabilir. Kadınların desteklenmesine büyük ihtiyaç var. Bu tür projelerin artmasını ve kadınlara sunulan fırsatların çoğalmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

- Toplam 43 bin TL’yi aşkın para ödülü verildi

Türkiye’nin dört bir yanından toplam 621 başvuruyla bugüne kadarki en yüksek başvurunun alındığı yarışmada, Balıkesir’den Berna Ertürk Polat birinci, Yalova’dan Sevcan Engin ikinci, Denizli’den Gülpembe Yakın üçüncü olurken, Samsun’dan Sezin Moral ve Ordu’dan Pınar Güder Beşli Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Yarışmada bu yıl ilk kez verilen Üründe İnovasyon Ödülü’ne ise İstanbul’dan Gülter Coşkun layık görüldü. Yarışmada dereceye girenlere toplam 43 bin TL’yi aşkın para ödülü verildi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'nin en büyük adası 'lavanta' kokacak

2019-07-11 15:06 - Çevre-Hayat

Yapı kooperatifleri artık 'e-Devlet' üzerinden kurulabilecek

2019-07-10 14:38 - Ekonomi

Köy hasretini duvarlara yansıtıyor

2019-07-11 03:07 - Çevre-Hayat

Schweppes, Zero-Tonic ve Floral-Tonic'i pazara sundu

2019-07-09 12:39 - Ekonomi

Dünyanın en uzun ikinci kanyonunda milli park hazırlığı

2019-07-04 20:49 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Bilgi ve İletişim Güvenliği Tedbirleri' genelgesi

2019-07-06 14:14 - Gündem

İngiltere Brexit Bakanı Barclay: Anlaşmasız Brexit'in etkileri asimetrik olacak

2019-07-09 03:05 - Dünya

Borsa güne yükselişle başladı

2019-07-05 13:09 - Ekonomi

Meteor düştüğüne inanılan çukur araştırılacak

2019-07-05 23:20 - Asayiş

Türkiye'nin sondaj gemisi Yavuz, Karpaz açıklarına ulaştı

2019-07-08 19:15 - Ekonomi

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

MİT Başkanı Kalın, Gazze'de ateşkes müzakereleri için Mısır'a gidecek

00:22 - Gündem

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani Türkiye'yi ziyaret edecek

00:18 - Siyaset

Küresel Sumud Filosu'nda yer alan Alman aktivistler ülkelerine döndü

23:57 - Dünya

Küresel Sumud Filosu'ndaki Avusturyalı aktivistler, ülkelerine döndü

23:48 - Dünya

Aktivist Thunberg, İsrail'de kaldıkları süreçte temiz suya erişemediklerini söyledi

23:37 - Dünya