?>

Berberoğlu'nun, dokunulmazlığın kaldırılması talebiyle hazırlanan fezlekeye itirazı reddedildi

Anayasa Mahkemesinin (AYM) hak ihlali hükmü sonrası mahkemece yeniden yargılama kararı verilen CHP'li Enis Berberoğlu'nun avukatlarının, 3 ayrı suçtan hazırlanıp TBMM'ye gönderilen fezlekeye yaptığı ikinci itiraz, üst mahkemece reddedildi.

Siyaset - 4 yıl önce

Berberoğlu'nun avukatları Murat Ergün ve Yiğit Acar'ın sunduğu itiraz dilekçesi, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesince değerlendirilerek karara bağlandı.

Mahkeme heyeti, Berberoğlu hakkında fezlekenin düzeltilmesi talebi konusunda İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince verilen 11 Şubat 2021 tarihli ret kararının usul ve yasaya uygun olduğunu belirterek, avukatların yerinde görülmeyen itirazlarının reddine hükmetti.

Olayın geçmişi

Enis Berberoğlu'nun avukatları, daha önce yaptıkları itirazı reddeden İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine yeni bir itiraz dilekçesi sunarak, talebin reddi durumunda dilekçelerinin, yeni değerlendirme için üst mahkeme sayılan İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesini talep etmişti.

Dilekçeyi değerlendiren İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, daha önce verdiği ret kararında bir isabetsizlik bulunmadığını belirterek, yeni talebi de reddetmiş ve dilekçeyi üst mahkeme sayılan İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesine göndermişti.

Avukatlar, Berberoğlu'nun TCK'nın 329. maddesi (Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri açıklama) uyarınca 5 yıl 10 aylık hapis cezasına çarptırıldığını belirterek, fezlekenin sadece bu suçtan yazılması gerektiğini iddia etmişti.

Bu talebi reddeden İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi de yargılamalar sırasında sanık hakkında uygulanan kanun maddelerinin yapılan değerlendirmelere göre (TCK) 328/1, 329/1 ve 330/1 olarak değişkenlik gösterdiğini belirterek, "Bu nedenle düzenlenen fezlekeye her 3 kanun maddesinin yazıldığı, yasama dokunulmazlığının sadece eylemler bakımından kaldırılabileceği ve suçun hukuki tasnifinin mahkemeye ait olduğunu" bildirmişti.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Ukrayna futbolunun sihirbazı: Mircea Lucescu

2021-02-25 15:01 - Spor

Türkiye modern statları ile parlıyor

2021-02-25 15:26 - Spor

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu için çığ uyarısı

2021-02-23 12:01 - Gündem

İlkay Gündoğan, Manchester City'nin başarısının sırrını açıkladı

2021-02-23 21:36 - Spor

'Hayat Kimliğinle Kolay' uygulamasına bir milyonun üzerinde başvuru yapıldı

2021-02-21 19:50 - Teknoloji

Ukrayna, Rusya'nın Kırım'daki insan hakları ihlallerine karşı yeni yaptırımlar istiyor

2021-02-19 17:16 - Dünya

Rusya'dan ABD'ye 'İran nükleer anlaşması sorununun çözümü için çabaları aktifleştirme çağrısı

2021-02-24 18:51 - Dünya

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: Salda Gölü görsel güzelliğinin yanı sıra bilim dünyasını da ışık tutacak

2021-02-19 02:37 - Genel

Rize'de Kovid-19 vakalarındaki artış nedeniyle tedbirler yeniden ele alındı

2021-02-24 20:46 - Gündem

Savaşın çocukları Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesini gezdi

2021-02-25 22:41 - Gündem

İlgili Haberler

Enerji ve maden alanlarına yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM'de

16:13 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Suriye'ye gönüllü geri dönüş yapanların sayısı 273 bini aştı

12:32 - Siyaset

İsrail'in İran'a yönelik saldırısınına Türkiye'den tepkiler

11:23 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan, tiyatro sanatçısı Hüseyin Goncagül için başsağlığı mesajı

08:48 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler ile görüştü

17:23 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kamu işçilerine ilk zam teklifi sunuldu

18:02 - Ekonomi

Devlet korumasından yararlanmış 608 genç kamu kurumlarına yerleştirildi

17:57 - Gündem

Kars'ta polen yoğunluğu oluştu

17:52 - Gündem

Çocuklara yönelik tiyatro çalışmalarıyla tanınan Hüseyin Goncagül son yolculuğuna uğurlandı

17:47 - Gündem

Öğretmen nefes borusuna kraker kaçan öğrenciyi Heimlich manevrasıyla kurtardı

17:43 - Gündem