?>

Belçika'da salgın tedbirleri gevşetiliyor

Belçika hükümeti, Kovid-19 vakalarında düşüş görülmesinin ardından salgına karşı alınan tedbirleri gevşetme kararı aldı.

Dünya - 3 yıl önce

Brüksel

Hükümetin İstişare Komitesi, bugünkü toplantısında tedbirler için oluşturulan ve "barometre" adı verilen mekanizmada orta kademe olan "turuncu kod" uygulamasına geçmeyi kararlaştırdı.

Buna göre, 18 Şubat'tan itibaren bar, kafe ve restoran gibi işletmelerde uygulanan gece yarısından önce kapanma ve bir masada en fazla 6 kişi bulunması kuralı kaldırıldı. Bu tür yerlerde sadece çalışanların maske takması gerekecek.

Ayrıca gece kulüpleri yeniden açılacak ve mekandaki etkinliğe göre yüzde 70 veya yüzde 80 müşteri kapasitesiyle hizmet verebilecek.

Evden çalışma zorunluluğu da kaldırılacak. Bunun yerine mümkün olan işlerde evden çalışma uygulaması kuvvetle tavsiye edilecek. Okullar dahil olmak üzere 12 yaşından küçük çocukların maske takması mecburi olmayacak.

Mağazalarda daha önce müşterilerin tek başına veya sadece çift olarak alışveriş yapmasına yönelik uygulama da sonlandırılacak.

Belçika'da aralık ayı sonunda koronavirüsün Omicron varyantının hızla yayılmasıyla vaka sayıları da süratle artmaya başlamış, en tepe noktada günlük 75 bin vaka kayıtlara geçmişti. Ancak hastaneye yatışlar ve ölümler aynı oranda artış göstermemişti.

Vakalar yaklaşık 2 hafta önce düşmeye başladı. Şu anda ülkede günlük vaka sayısı 23 bin, hastaneye yatış sayısı 300, ölüm sayısı 43 civarında bulunuyor.

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, tedbirlerin gevşetilmesi kararına rağmen halkı virüse karşı temkinli olmaları konusunda uyardı.

De Croo, "Kovid-19'dan henüz kurtulmadık. Virüsün yenildiği yanılgısına kapılmamalıyız. Ne zaman virüsü yendiğimizi düşündüysek bizi yeniden yakaladı." dedi.

Delta varyantı dalgasında sağlık sektörünün zorlandığını, Omicron'dan ise çok sayıda kişinin karantinaya girmesi nedeniyle özellikle şirketlerin ve okulların etkilendiğini belirten De Croo, "Ama daha iyi bir bahar bizi bekliyor. Daha özgür, daha gevşemiş ve daha şen bir bahar olacak." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TURKOVAC aşısı 7 Şubat'ta Sakarya ve Karabük'te tatbik edilmeye başlanacak

2022-02-05 22:57 - Sağlık

Türk savunma sanayisine 'siber güvenlik' görevi

2022-02-11 18:42 - Ekonomi

Donbas'ta Yahudi toplumu Rusya-Ukrayna krizinin barışçıl yollarla çözülmesini umuyor

2022-02-05 11:56 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Adalet Bakanı Bozdağ'a ziyaret

2022-02-09 19:05 - Siyaset

Adıyaman'da sokak köpeğinin saldırısına uğrayan çocuk taburcu edildi

2022-02-07 17:03 - Çevre-Hayat

ABD’nin, çekilme sürecinde birçok Afgan sivili öldürdüğü ortaya çıktı

2022-02-09 00:35 - Dünya

Türk özel sektörünün çatı kuruluşu TOBB 70 yaşında

2022-02-07 13:03 - Ekonomi

'Balyoz davası'nı onayan eski Yargıtay üyelerinin yargılanmasına 17 Şubat'ta başlanac

2022-02-08 11:30 - Gündem

Beyaz Saray'dan Putin'e NATO yanıtı: NATO her zaman bir savunma örgütü olmuştur

2022-02-09 01:25 - Dünya

ABD Başkanı Biden: Rusya (Ukrayna'yı) işgal ederse NATO karşılık vermeye hazır

2022-02-08 01:25 - Dünya

İlgili Haberler

Hindistan Başbakanı Modi, Pakistan'a yönelik operasyonların 'askıya alındığını' söyledi

22:07 - Dünya

Gazze'de açlık çeken Filistinliler, ellerinde kalan bakliyat ve hububatları öğüterek ekmek yapıyor

21:28 - Dünya

Kudüs İbrani Üniversitesi öğrencileri Nekbe'nin 77'nci yıldönümünde protesto düzenledi

20:38 - Dünya

Zelenskiy: Cumhurbaşkanı Erdoğan (barış için) en üst düzey toplantılara ev sahipliği yapabilir

19:23 - Dünya

Gazze'deki ABD-İsrail çifte vatandaşı esir asker, serbest bırakıldı

18:48 - Dünya

Günün Manşetleri

Galatasaray, bitime 3 hafta kala Fenerbahçe'nin 8 puan önünde liderliğini sürdürdü

22:52 - Spor

Kayserispor, sahasında Antalyaspor’u 3-1 mağlup etti

22:33 - Spor

Hindistan Başbakanı Modi, Pakistan'a yönelik operasyonların 'askıya alındığını' söyledi

22:07 - Dünya

Brezilya Milli Takımı, İtalyan teknik adam Carlo Ancelotti ile anlaşma sağladı

21:47 - Spor

Rize-Artvin Havalimanı nisanda 77 bin 895 yolcuya hizmet verdi

21:43 - Çevre & Seyahat