?>

Belçika'nın 'Türk köyü'nde karnaval coşkusu

Belçika'nın "Türk köyü" olarak bilinen Faymonville'de gelenekselleşen karnaval renkli görüntülere sahne oldu.

Çevre-Hayat - 9 yıl önce

BRÜKSEL

Belçika'da kendilerini asırlardır 'Türk' olarak tanımlayan bir köy bu yıl da ay yıldızlı bayraklarla renklendi. 'Türk Köyü' olarak bilinen Faymonville, karnaval etkinlikleri çerçevesinde adeta kırmızı beyaza büründü.

Çevre köylerin de katılımıyla düzenlenen karnavalda her yaştan köylü, Türk bayraklı atlıların arkasından birlikte yürüdü. Karnavalda komşu köyler ise farklı toplumların ilginç kostümleri ve halkoyunları gösterileriyle kortejde yerini aldı.

Köylüler, kendilerine "Türk" denilmesinin kiliseye vergi ödemeyi reddetmeleriyle ilgili olduğunu belirtirken, karnavalda çok eğlendiklerini ifade etti.

Şeker ve içecek dağıtılan, rengarenk konfetilerin yağdığı karnavalı, Belçika ve komşu ülkelerden gelen çok sayıda Türk izledi.

Karnavala 2003 yılından itibaren katıldığını belirten İsmail Gündoğdu, "Faymonville karnavalı çok güzel geçiyor, her yıl burada kar veya yağmur yağardı. Bugün havanın iyi olması nedeniyle karnavala katılım oldukça kalabalık, arkadaşlarımız Türk bayraklarıyla geliyor çok mutluyum, seviniyorum. Bu karnaval Belçikalıların bayramı biz burada seyirci olarak kalalım." dedi.

Türklerin yaşamadığı Faymonville köyüne "Türk köyü" denilmesiyle ilgili, 8'inci yüzyıla dayanan çeşitli rivayetler bulunuyor. Köylülerin Haçlı seferlerine katılmayı reddettikleri iddia edilirken, en yaygın rivayete göre, 16'ncı ve 17'nci yüzyılda Osmanlı'ya karşı kilisenin koyduğu vergileri ödemeyen Faymonville köylüleri, Müslümanlarla ittifak yaptıkları gerekçesiyle "Türk" olarak adlandırıldı.

.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bolu Dağı Tüneli'nde kaza trafiği durdurdu

2017-02-22 15:17 - Asayiş

ÖKK'daki darbe girişimi davası başlıyor

2017-02-27 12:52 - Gündem

'Sizin boyunuzun ölçüsünü 15 Temmuz'da millet almadı mı?'

2017-02-23 18:17 - Siyaset

Galatasaray Odeabank Sırbistan deplasmanında

2017-02-22 13:08 - Spor

ABD'li ekonomistler Fed tutanaklarını değerlendirdi

2017-02-23 16:52 - Ekonomi

Endonezya'nın siyah tavuğu 'altın yumurtluyor'

2017-02-21 15:37 - Dünya

Pakistan'daki saldırıya Dışişleri'nden kınama

2017-02-24 02:47 - Gündem

Lindsay Lohan'a Heathrow'da başörtüsü ayrımcılığı

2017-02-21 21:07 - Dünya

Göçmenleri dondurucu soğukta Ağrı Dağı’nda ölüme terk ettiler

2017-02-21 21:37 - Asayiş

Bu pasta Avrupa şampiyonu oldu

2017-02-21 21:42 - Gündem

İlgili Haberler

Topladığı materyallerle hayalindeki matematik müzesini kurmaya hazırlanıyor

12:38 - Çevre-Hayat

"Ağrı Dağı'nın sığırtmaçları" eğittikleri yılkı atlarıyla sürüleri kontrol ediyor

11:48 - Çevre-Hayat

Madencilerin "kara elmas" mesaisi, fotoğraf karelerinde ölümsüzleşiyor

11:33 - Çevre-Hayat

Yaralıgöz Dağı'ndaki kar ve sis, kuşbakışı görüntülendi

11:27 - Çevre-Hayat

Bolu Dağı'nda kar yağışı başladı

10:27 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Türkiye, Akdeniz ve Karadeniz'de su ürünleri avcılığı ve yetiştiriciliğinde lider ülke konumund

12:47 - Ekonomi

İspanya Tüketim Bakanlığından Airbnb'ye 64 milyon avro para cezası

12:42 - Dünya

Kallas, Ukrayna'ya sağlanacak finansman için bu haftanın dönüm noktası olacağını söyledi

12:32 - Dünya

Sarıkamış'ta 111 yılın ardından şehitleri aynı ruhla anma hazırlığı

12:27 - Gündem

Malezya, büyük sosyal medya platformlarını otomatik lisans kapsamına alıyor

12:18 - Medya